Västra Stillestorpsgatan 15

Bilder

  • Såld!

Västra Stillestorpsgatan 15 , Centrala Hisingen Wieselgren , Göteborg

Inflyttningsklar 4:a med stambytt badrum + gästtoalett från 2012. Här finns inglasad balkong åt väst samt garageplats som ingår i månadsavgiften. Här är en genomtänkt planlösning och med lite kärlek skapas här lätt ditt drömboende, köket renoverades 2010 och ca 7700 kr finns i reperationsfonden. Gångavstånd till butiker och kommunikationer som tar dig in till centralstationen på 10 minuter. I närområdet finns både grönområden med Keillers park samt Ramberget med sin storslagna utsikt. Populära Rambergsskolan F-6 ser du till och med från bostaden.

91,4 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 006 kr inkl värme, bredband, kabel-TV (basutbud) samt garageplats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
91,4 kvm
Våning:
6, hiss finns
Byggår:
1968-1971

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

91,4 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Hjärtat i bostaden är den rymliga hallen med plats för avhängning direkt till höger innanför entrén. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ett laminatgolv. Hallen är delvis möblerbar. Entrédörren är utbytt mot en säkerhetsdörr.

Kök

Till vänster i hallen kommer man in till det funktionella köket med fönster som vetter mot innergården. Köket renoverades 2010 och är av märket Kvänum. Skåpsinredningen är vit och ovanför diskbänken i trälaminat sitter ett ljust kakel. Här finns hällspis, spisfläkt, diskmaskin, frys i fullhöjd samt en kyl i fullhöjd. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum

Till höger i hallen öppnar sig det ljusa vardagsrummet som har fönster åt väster. Här ligger en vacker fiskbensmönstrad ekparkett på golvet och på väggarna sitter en beige tapet. Här ryms både matbord och soffhörna.

Sovrum 1

Innanför vardagsrummet ligger ett sovrum med en egen klädkammare. Väggarna är tapetserade i en ljust mönstrad tapet och på golvet ligger en vacker fiskbensmönstrad ekparkett.

Sovrum 2

Fortsätter man in i hallen till höger finns ett sovrum som har en egen inglasad balkong i västerläge. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är tapetserade i en gul tapet. Det finns två flyttbara garderober här.

Matsal/sovrum 3

På motsatt sida om sovrum 2 ligger det tredje sovrummet alternativt matsalen med gott om förvaring i form av 4 garderober. Här finns ett fönster som vetter ut mot innergården. På väggen sitter en ljus tapet och på golvet ligger ett laminatgolv.

Badrum

Badrummet är renoverat 2012 och ligger strategiskt bra i anslutning till hallen, mitt emellan två av sovrummen. På golvet ligger ett blått klinker oc på väggarna sitter ett ljust kakel med en blå dekorativ rand i duschhöran. Här finns wc, dusch med glasdörrar, vit kommod, spegelskåp samt en tvättmaskin (ElektroHelios).

Gäst-WC

Bredvid badrummet finns en liten gästtoalett som också renoverades 2012. Här ligger ett vitt klinker på golvet samt väggarna är vitmålade. Här finns wc, tvättställ och spegelskåp

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 7, hiss finns

Avgift

6 006 kr inkl värme, bredband, kabel-TV (basutbud) samt garageplats

Andel i föreningen

0,30155%

Andel av årsavgiften

0,30155%

Reparationsfond

7758 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1968-1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 april 2009
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 74:3

Förening

Namn

HSB Brf Linjalen

Om föreningen

HSB Brf Linjalen omfattar 426 bostadsrättslägenheter, 6 hyreslägenheter samt 42 lokaler. Det finns tvättstuga - tvättning mellan 08.00 - 20.30. Byggnaderna är uppförda 1968-1971.

Avgift:
I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV, bredband och garageplats i varmgarage. Kabel-TV erbjuds via Sappa. Bredband (100/100 mbit) och IP-telefoni erbjuds via NetAtOnce. Slutet av juni 2019 kommer gruppavtalet gå över till Telia.
Det tillkommer tillägg för enhetsmätning av el, kall- och varmvatten - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar.

HSB Brf Linjalen är en engagerad förening med olika aktiviteter som fritidskommittén i föreningen ansvarar för. "Röda stugan" ligger mitt i området och är en träffpunkt för många av aktiviteterna och kan hyras för privata tillställningar. I föreningen finns även en gästlägenhet med 4 bäddar samt i övrigt en god utrustning och en tillhörande p-plats som går att hyra för en billig peng.

Exempel på aktiviteter i föreningen:
Pubaftnar, teaterbesök, grillkvällar, containerträffar och räkafton. Tillgång till gym, utomhusschack och boulebana finns också.

För mer detaljerad information se föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/goteborg/linjalen

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

426

Antal hyresrätter

6

Antal lokaler i föreningen

42

TV och Bredband

Föreningen har ett gruppavtal för bredband (100/100 Mbit), TV och IP-telefoni från Net at Once och TV-basutbud via Sappa (20 kanaler). Slutet av juni 2019 kommer gruppavtalet gå över till Telia.

Parkering

Det finns 467 garageplatser och 82 st parkeringsplatser. Föreningen har egen tvätthall med spolplatta med oljeavskiljare - kostnadsfri för garageplatsägare. Till varje bostadsrätt i föreningen hör en garageplats i något av föreningens tre garage. Föreningen hyr även ut några extra garageplatser respektive p-platser, företrädesvis till föreningens medlemmar.

Renoveringar

2012
Stambyte, omläggning av tak, balkonginglasning.

2013
kompletterande fasadrenoveringar.

2014
Installation elektroniska lås och postboxar.

2015
Upprustning av tvättstugor-

2017
Renovering av gård 1 (Västra Stillestorp 1-21).

Planerade renoveringar innefattar bl.a. fönsterbyte i hela föreningen (start 2018), plantering på gård 2-4 (ÖH 8-42), komplettering av utomhusbelysning gård 2-5 (ÖH 8-52). Fönsterbytet är cirka 2 veckor försenat. På 46an börjar ställningar förmodligen att sättas upp runt jul. Det kommer även ges möjlighet att byta balkongdörr mellan 3 alternativ; helglasad, glas med ribba eller liknande som nu. Detta får dock bekostas själv. Informationsblad om detta kommer att delas ut till lägenheterna.

Ekonomi

Inga planer på att höja månadsavgiften. Pratat med styrelsen 2019-04-08
NYTT! Avgiften höjs från den 1/7-19 med 3% enligt information i brevlådor 2019-05-11

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Källarförråd och matkällare
Till varje lägenhet hör ett sedvanligt källarförråd. Utöver detta kan i föreningen boende hyra ett av föreningens små matkällarförråd, för förvaring av exempelvis konserver och torrvaror. Kostnaden för ett matkällarförråd är 10 kr/månad. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Barnvagnsrum
I flera huslängor finns barnvagnsrum för barnvagnsparkering. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Cykelrum och mopedrum
Cykelrum finns i varje hus och nås med vanlig nyckel. För tillgång till mopedrum - kontakta föreningsexpeditionen.

På Övre Hallegatan 32 ligger föreningens gym. Här finns bland annat motionscyklar, löpband, trappmaskin och vikter. Fr.o.m. 2017-10-16 gäller start 06.30 på vardagar på försök. Vi kallar det "tyst morgonträning". Öppettider: vardagar kl. 06.30-21.00, lördagar samt sön- och helgdagar kl. 10.00-18.00.
Kostnaden för att nyttja gymmet är 40 kr per månad och lägenhet. Behörighet till gymmet läggs efter förfrågan hos föreningsexpeditionen in på till lägenhet hörande nyckelbricka/tagg.

Barn under 15 år får endast nyttja gymmet i målsmans/vuxens sällskap. Överträdelse innebär stängning av brickan.

Även pingisrum och stadsodling finns i föreningen.

Om området

Centrala Hisingen Wieselgren

Wieselgrensplatsen är ett torg på Hisingen i Göteborg uppkallat efter Peter Wieselgren. Wieselgrensplatsen ligger inte långt i från Ramberget med dess fantastiska utsikt över Göteborg. Dessutom ligger Lundbybadet och Rambergsvallen inte långt ifrån Wieselgrensplatsen.

Kommunikation

Här går spårvagnarna 5,6,10 och 13.

Närservice

Wieselgrensplatsen har ett väletablerat och komplett utbud av dagligvaror, servicebutiker och övrig detaljhandel. Även ett sjukhus, Lundby Sjukhus. Wieselgrensplatsen kan även ses som den mest centrala delen av Hisingen då avståndet inte är långt vare sig till centrala Göteborg, Ramberget, Rambergsvallen eller Backaplan.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad