Godemansgatan 9A

Bilder

  • Såld!
  • En bostad att umgås och trivas i!
  • Nyrenoverat kök i modern tappning!
  • Här kan ni njuta av sol och frisk luft hela dagen
  • Snyggt badrum, renoverat så sent som 2016
  • Integrerade vitvaror och stilren design!

Godemansgatan 9A , Centrala Hisingen Kvillebäcken , Göteborg

Charmig genomgångslägenhet med soldränkt balkong! Nyrenoverat badrum, modernt kök och genomgående fräscha ytskikt i kontrast till vacker fiskbensparkett och pardörrar sedan byggåret ger denna lägenhet en unik personlighet. Här bor ni bekvämt med närhet till Kvillebäckens centrum, service och goda kommunikationer som tar dig till stan på bara några minuter. Välkommen till ett av Hisingens mest expansiva områden!

Låter detta som något för dig? Hör av dig till mäklaren för mer information!

55 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 869 kr inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud) samt bredband 100 Mbit/s
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
82
Byggår:
1951
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Välkommen in! Ett par våningar upp ligger denna charmiga genomgångslägenhet med påkostade renoveringar av kök och badrum i kontrast till de fina originaldetaljerna. Välplanerad tvårummare med sociala ytor och bra förvaring! Dessutom är här nära till serviceutbud och kommunikationer till stadens puls.

Hall

Med hallen som bostadens nav, når ni här ifrån bostadens samtliga övriga rum. Här finns plats för avhängning direkt till höger innanför dörren samt för ytterligare förvaringsmöbler något steg in. Dessutom är här en klädkammare. I halen ligger ekparkett som bryter av snyggt mot de ljusa väggarna.

Kök

Från entrén har du det nyrenoverade Kvik-köket rakt framför dig. Här är genomgående påkostat med stilrena, vita luckor i modern utformning. Maskinparken är från kvalitativa leverantörer såsom Gorenje och Bosch och består av spishäll, fläkt, integrerad ugn, diskmaskin och integrerad kyl samt frys. Det stilrena genomsyrar även val av stänkskydd som utgörs av en stor glasskiva som dessutom är superlätt att hålla ren! Matplatsen, som rymmer bord för 4 middagsgäster är invid det stora fönstret.

Vardagsrum

Från köket ser ni genom pardörrarna till det stora vardagsrummet. Detta rum är gjort för samvaro med plats för TV-möblemang samt soffgrupp. En matsalsgrupp ryms här också utan problem. Ljusa väggar, tillsammans med det fina fiskbensparkettgolvet och pardörrarna, framhäver den charmiga originalstilen som ger total hemtrevnad. Det är även här ifrån ni når balkongen i söderläge som bjuder på sol nästan hela dagen! Från vardagsrummet når ni balkongen. Här värmer solens strålar större delen av dagen och ni ges en fri vy över området. Välkommen att kontakta mäklaren för att få se denna klassiska lägenhet på en visning!

Sovrum

Vägg i vägg med köket ligger det rofyllda sovrummet med väggar i lugnande jordtoner. Här finns gott om plats för en stor säng med tillhörande möblemang. Med en stor skjutdörrsgarderob samt två inbyggda garderober, kan ni organisera kläderna utan bekymmer. Det stora fönstret släpper in härligt dagsljus som piggar upp när det är dags att kliva upp på morgonen.

Badrum

Intill sovrummet finner ni det nyrenoverade badrummet. Här finns; WC, kommod med handfat, belyst spegelskåp, duschhörna med vikbara glasdörrar och takdusch samt en tvättmaskin. Väggarna är klädda i vitt, högblankt kakel som glittrar fint från ljuset från spotlightsen integrerade i taket.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 869 kr inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud) samt bredband 100 Mbit/s

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 640 kr
Försäkring: 1 560 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

0,78816%

Andel av årsavgiften

0,78816%

Reparationsfond

5300 kr

Tillträde

Början av okt alt enl. ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1951

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 november 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 173 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kvillebäcken 4:7

Övrigt

-Balkong
Soldränkt balkong med fri utsikt över gården.

-Förråd
Det finns dubbla förråd till bostaden, ett i källaren och ett på vinden.

-Tvättstuga
Finns i källaren i samma hus.

-Parkering
Kan hyras utomhus för 200 kr/månad. Separat kö. Föreningen har även garage för 500 kr/mån. Separat kö. Det finns även motorcykelplats i garage för 120 kr/mån. Separat kö. Det finns även boendeparkering på gatan för 335kr/mån.

-Bra att veta:
Utanför huset finns pallkragar att odla i för de boende i föreningen, så vill man odla växter/grönsaker går det bra.

Cykelrum finns i källaren.

På gården utanför finns grillplats att nyttja av föreningens medlemmar.

Föreningen har en samlingslokal som går att hyra för kalas och tillställningar.

En övernattningslägenhet att hyra när man har gäster på besök. Här finns 5 bäddar.

Förening

Namn

HSB Brf Kvillebäcken i Göteborg

Om föreningen

Föreningen består av fastigheterna Kvillebäcken 4:7, 31:1-4,32:2, 36:4 som uppfördes 1951. Föreningen har 142 lägenheter och 16 lokaler, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Fördelningen är följande: 44 st 1 rok, 98 st 2 rok. Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva. Föreningens fastigheter består av följande adresser: Godemansgatan 9, Gullrisgatan 4 & 5, Harald Hjärnesgatan 13, 14,18 och Rudenschöldsgatan 15.

Besök föreningens mycket informativa hemsida för mer information: http://www.hsbkvillebacken.se/index.php

Avgift:
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv,bredband 100 Mbit (Fiber) samt dubbla förråd.

Renoveringar:
Föreningen gör en översyn av fönster där de lagar de delar som behöver lagas, något fönsterbyte är inte aktuellt. Föreningen kollar över möjligheten att ta hjälp med den ekonomiska förvaltningen som föreningen tidigare skött. Inga större renoveringar är planerade.

Tvättstuga:
Det finns en tvättstuga i varje hus.

Avgifter vid överlåtelse:
Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1138 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år. Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 455 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

142

Antal lokaler i föreningen

16

TV och Bredband

Internet 100 Mbit/s samt kabel-TV via ComHem ingår i månadsavgiften. Därutöver erbjuder ComHem digital-TV med ytterligare kanaler samt bredband. Se www.comhem.se för mer information.

Parkering

Föreningen erbjuder fyra olika parkeringsalternativ för de boende och deras gäster. Samtliga platser behöver tillstånd från föreningen och det är separat kö för de olika alternativen, tag kontakt med expeditionen för att ställa dig i kön. Det finns även gratis parkering på gatorna i området.
Här finns:
Garageplats 500 kr/mån.
Utomhusparkering 200kr/mån.
Mc/moped garage för 120kr/mån.
Samt gästparkering där tillstånd finns att kvittera ut hos expeditionen.

Renoveringar

Stamrenoverat 1987

Ekonomi

I januari 2018 höjdes avgiften i samband med att tomträttens arrende omförhanlades, i.o.m. ökat markvärde samt attraktion i området. För mer information, besök föreningens hemsida http://hsbkvillebacken.se/

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Kontaktperson

Marcus Carlsson

Telefon

031-221740

E-post

info@hsbkvillebacken.se

Övrigt

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via moderna försäkringar. Denna försäkring inkluderar dock inte bostadsrättstillägget så det rekommenderas att varje enskild bostadsrättsinnehavare skaffar egen sådan. Prata med din mäklare för mer information.

Föreningen har en gemensamhetslokal som går att hyra för kalas och tillställningar. Denna bokas genom expeditionen.
Det finns en inre fond till varje enskild bostadsrätt där en summa av månadsavgiften sätts av varje månad. Denna summa går att använda till renovering av bostaden.

Föreningens gästlägenhet med möjlighet till 5 boende bokas även den via expeditionen.

Om området

Centrala Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns det garage för bilen och besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.
Läs mer om området under fliken "Dokument och Länkar" under länken "Om Kvillebäcken".

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

Karta

Hör av dig till Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte