Sextettgången Gunnesby Koloniträdgårdar Lott 45

Bilder

  • Såld!

Sextettgången Gunnesby Koloniträdgårdar Lott 45 , Säve , Göteborg

Supertrevlig stuga i natursköna Gunnesby Koloniträdgårdar. Här ges sociala ytor mellan kök, veranda och vardagsrum samt en härlig träterass i västerläge. Dessutom renoverad toalett! Nu ges ni möjlighet att förvärva en riktig sommaridyll med bohag och trädgårdsverktyg. Bo och trivs - omgivna av grönska och bara en kort promenad från härligt bad! Med bil når ni stadens puls på bara 20 minuter. Kontakta mäklaren för mer information!

38 kvm, 2 rok

Arrende/år:
12 000 kr inkl VA-sommarvatten, parkering, avfall
Typ:
Fritidshus
Boarea:
38 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
200 kvm
Byggår:
1974
Driftskostnad:
401 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum varav 1 - 2 sovrum

Boarea

38 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Nu kan du förvärva en komplett sommaridyll med bohag och trädgårdsverktyg! I Gunnesby Koloniträdgårdar, Säve, finner ni denna gråa stuga i ett av Göteborgs största koloniområden. Här omges ni av vacker natur med fina promenadstigar och ridvägar och endast några minuters promenad till härligt bad. Med bil når ni stadens puls på 20 minuter. Välkommen! Bilen lämnar ni vid områdets tredje parkering till vänster om stenen. Här ifrån promenerar ni en kort promenad längs områdets pittoreska grusgångar fram till den välskötta stugan. Grå, välskött fasad i kontrast till vita knutar omger de ca 35 m² boarean och gör att denna stuga sticker ut ur mängden i Gunnesby Koloniträdgårdars fina område. Stugan bjuder på fina planteringar, stor träaltan samt gräsmatta för lek och bus! Här kan hela familjen samlas för umgänge och sommarlekar.

Hall

Stig på! Från höger om hallen nås det öppna vardagsrummet och från vänster om hallen finner du den nyrenoverade toaletten.

Kök

Köket är ett uppdaterat originalkök med en öppen planlösning som erbjuder bra arbetsytor och praktisk förvaring. Maskinparken består av kombinerad kyl/frys samt mindre spis.

Vardagsrum

Vidare når ni vardagsrummet som ligger i en öppen planlösning med verandan - både socialt och praktiskt! Här ryms matplats för sex matgäster. Från vardagsrummet ser ni över gården med uteplats, planteringar och förråd.

Sovloft

Från vardagsrummet leds ni vidare till sovloftet. Vid hörnan av vardagsrummet finns en trappstege som tar er upp till det mysiga sovloftet. Här får ni lätt in 4 sovplatser eller bara gott om förvaring. Det finns fönster i båda gavlarna.

Toalett

Vänster om hallen ligger toaletten. Här finns WC , handfat samt handdusch. Riktiga duschar finns ett stenkast bort i föreningens gemensamhetslokal. Där finns även tvättstuga och Café.

Byggnad

Byggnadstyp

Kolonistuga

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Luftvärmepump från 2015

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Bra att veta, det förekommer lite eftersatt underhåll på altanen och staketen samt enstaka fönster. Staketet som står där idag uppfyller inte reglerna för området. Det skall finnas smala springer mellan varje ribba. Det åligger blivande köpare att åtgärda staketen.

Allt säljs i befintligt skick med den inredning och lösöre som finns med vid visning. Värdet av lösöret kommer särredovisas.

Arrende

Inom fastighet Gunnesby 11:2

Övriga byggnader

Förrådsbyggnaden är laddad med både trägårdsverktyg och annat som ingår i köpet!

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 820 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 900 kr
Försäkring: 920 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I elen ingår uppvärmning, byggnaden håller minst 10 grader året runt.

Tomt

Areal: 200 kvm
Tomttyp: Anlagd trädgård

Tomtbeskrivning

Allt bohag igår även robotgräsklipparen

Vatten/avlopp

Kommunalt VA - Sommarvatten

Tillträde

tidigast juli/aug

Övrigt

Mycket välordnad koloniförening - se mer på deras informativa hemsida: http://www.gunnesbykolonin.se/

Vid köp av en kolonistuga innebär att man blir medlem i koloniföreningen - du måste bo i Göteborg eller närliggande kommun. Kolonilotten, dvs. den egna marken, skall hållas efter så att det är snyggt i hela området.

I föreningen har man sommarvatten - ett visst datum på våren, oftast i april månad, sätts vattnet på och stängs av på hösten, oftast i oktober månad. Självklart kan man vistas i sin stuga även vintertid. Då finns tillgång till bl.a. toalett i en av föreningens byggnader.

En kolonistuga är inte avsedd för åretrunt-boende och man får heller inte skriva sig här.

Vid köpet av kolonistuga har köparen engångskostnader om totalt 3.500 kr. Detta inkluderar: inträdes- och medlemsavgift till Gunnesby koloniträdgård och Föreningen Göteborg Koloniträdgårdar (FGK) samt administrationsavgift. Gemenskapen med de andra kolonisterna får du på köpet.

Årsarrendet om 12 000 kr delas upp i tre betalningar. Utöver årsarrendet tillkommer egen elförbrukning och försäkring.

Om området

Säve

I Säve har jordbruket varit den dominerande näringen sedan urminnes tider. Många av markerna är helt oskiftade, och har brukats oavbrutet sedan järnåldern. Än idag är det en typisk jordbruksbygd, om än med vissa förortsinslag. Förutom jordbruksfastigheter finns villafastigheter. Det finns extremt många fornlämningar i Säve.

Kommunikation

Göteborgs längsta väg, Kongahällavägen och går igenom Säve. Vägen går mellan Torslanda, via Låssby och Björlanda, till Bärby Korsväg. Vid T-korsningen med Tuvevägen fortsätter den genom Säve samhälle till Gunnesby. Vägen rakt fram leder till Kornhalls färja. Buss nr 35, 36 och 37.

Närservice

Närmaste köpcentrum är Bäckebol med dess stora utbud av affärer samt Kungälv. Ett annat alterativ är Backaplan eller Amhult. Lokal kiosk finns vid Säve station.

Parkering

Fri parkering i området.

Karta

Hör av dig till Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad