Sologången lott 73 Gunnesby koloniträdgårdar

Bilder

  • Såld!

Sologången lott 73 Gunnesby koloniträdgårdar , Säve , Göteborg

I natursköna Säve finner du denna idyll, Gunnesby Koloniträdgårdar. Här kan ni förvärva en komplett sommardröm - omgivna av grönska så långt ögat kan nå. Endast en kort promenad bort till svalkande bad och 20 minuter med bil till stadens puls! Snabb affär möjlig. Kontakta mäklaren för mer information!

35 kvm, 2 rok

Arrende/år:
12 000 kr inkl VA-sommarvatten, parkering, avfall
Typ:
Fritidshus
Boarea:
35 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
200 kvm
Byggår:
1973
Driftskostnad:
401 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum varav 1 - 2 sovrum

Boarea

35 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Nu kan du förvärva en komplett sommaridyll med bohag och trädgårdsverktyg! I Gunnesby Koloniträdgårdar, Säve, finner ni denna blå stuga i ett av Göteborgs största koloniområden. Här omges ni av vacker natur med fina promenadstigar och ridvägar och endast några minuters promenad till härligt bad. Med bil når ni stadens puls på 20 minuter. Välkommen! Bilen lämnar ni vid områdets första parkering. Här ifrån promenerar ni en kort promenad längs områdets pittoreska grusgångar fram till den välskötta stugan. Marinblå, välskött fasad i kontrast till vita knutar omger de ca 40 m² boarean och gör att denna stuga sticker ut ur mängden i Gunnesby Koloniträdgårdars fina område. Gården, en hörntomt, om ca: 200 kvm bjuder på fina planteringar, stenlagd uteplats samt gräsmatta för lek och bus! Här kan hela familjen samlas för umgänge och sommarlekar.

Hall / Veranda

Stig på! Ett trappsteg och ni stiger in i den inbyggda verandan, som utgör hall och allrum. Verandan har bra ljusinsläpp från stora fönsterpartier i flera väderstreck och här är den givna platsen för middagar och kortspel. Utanför står vackra pioner snart i blom!

Kök

Köket är ett uppdaterat originalkök med en välplanerad planlösning som erbjuder bra arbetsytor och praktisk förvaring. Maskinparken består av kombinerad kyl/frys samt fullstor spis med häll.

Vardagsrum

Vidare når ni vardagsrummet som ligger i en öppen planlösning med köket och verandan - både socialt och praktiskt! Här ryms matplats för sex matgäster. Från vardagsrummet ser ni över gården mot den inhägnade uteplatsen och förrådet.

Sovloft

Efter vardagsrummet leds ni vidare till den ursprungliga hallen. Bakom en dörr finns en trappstege som tar er upp till det mysiga sovloftet. Här får ni lätt in 4 sovplatser eller bara gott om förvaring. Idag nyttjas ena halvan till förråd. Det finns fönster i båda gavlarna.

Toalett

Intill trappstegens utrymme ligger toaletten. Här finns WC , handfat, dubbla spegelskåp samt en duschslang för enklare avspolning. Riktiga duschar finns ett stenkast bort i föreningens gemensamhetslokal. Där finns även tvättstuga och Café.

Sovrum

Slutligen nås sovrummet. Här står idag två stycken sängar i en komprimerad lösning, då rummet lämpar sig bäst för en enkelsäng samt skrivbordsmöbel eller liknande. Även här är mycket ljust tack vare det stora fönstret.

Med denna kolonilott får ni oändliga möjligheter att påta i trädgården för att skapa er egen sommaridyll. När solen är som mest intensiv, promenerar ni ner till badet i Nordreälv för ett svalkande dopp! Vad mer kan man önska när man vill komma ut från stadens puls och njuta av lugnet på landet?

Byggnad

Byggnadstyp

Kolonistuga

Byggnadsår

1973

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Allt säljs i befintligt skick med den inredning och lösöre som finns med vid visning.

Arrende

Inom fastighet Gunnesby 11:2

Övriga byggnader

Förrådsbyggnaden är laddad med både trägårdsverktyg och annat som ingår i köpet!

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 820 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 900 kr
Försäkring: 920 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I elen ingår uppvärmning, byggnaden håller minst 10 grader året runt.

Tomt

Areal: 200 kvm
Tomttyp: Anlagd trädgård

Tomtbeskrivning

Allt bohag igår

Vatten/avlopp

Kommunalt VA - Sommarvatten

Övrigt

Mycket välordnad koloniförening - se mer på deras informativa hemsida: http://www.gunnesbykolonin.se/

Vid köp av en kolonistuga innebär att man blir medlem i koloniföreningen - du måste bo i Göteborg eller närliggande kommun. Kolonilotten, dvs. den egna marken, skall hållas efter så att det är snyggt i hela området.

I föreningen har man sommarvatten - ett visst datum på våren, oftast i april månad, sätts vattnet på och stängs av på hösten, oftast i oktober månad. Självklart kan man vistas i sin stuga även vintertid. Då finns tillgång till bl.a. toalett i en av föreningens byggnader.

En kolonistuga är inte avsedd för åretrunt-boende och man får heller inte skriva sig här.

Vid köpet av kolonistuga har köparen engångskostnader om totalt 3.500 kr. Detta inkluderar: inträdes- och medlemsavgift till Gunnesby koloniträdgård och Föreningen Göteborg Koloniträdgårdar (FGK) samt administrationsavgift. Gemenskapen med de andra kolonisterna får du på köpet.

Årsarrendet om 12 000 kr delas upp i tre betalningar. Utöver årsarrendet tillkommer egen elförbrukning och försäkring.

Om området

Säve

I Säve har jordbruket varit den dominerande näringen sedan urminnes tider. Många av markerna är helt oskiftade, och har brukats oavbrutet sedan järnåldern. Än idag är det en typisk jordbruksbygd, om än med vissa förortsinslag. Förutom jordbruksfastigheter finns villafastigheter. Det finns extremt många fornlämningar i Säve.

Kommunikation

Göteborgs längsta väg, Kongahällavägen och går igenom Säve. Vägen går mellan Torslanda, via Låssby och Björlanda, till Bärby Korsväg. Vid T-korsningen med Tuvevägen fortsätter den genom Säve samhälle till Gunnesby. Vägen rakt fram leder till Kornhalls färja. Buss nr 35, 36 och 37.

Närservice

Närmaste köpcentrum är Bäckebol med dess stora utbud av affärer samt Kungälv. Ett annat alterativ är Backaplan eller Amhult. Lokal kiosk finns vid Säve station.

Parkering

Fri parkering i området.

Karta

Hör av dig till Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad