Stora Kronogårdsgatan 48

Bilder

  • Såld!

Stora Kronogårdsgatan 48 , Hisings Backa , Göteborg

I ett mysigt område i Backa finner ni detta fina parhus på friköpt tomt. Den välplanerade planlösningen erbjuder sociala ytor på entréplan där ni bland annat kan njuta av den härliga öppna spisen eller kliva ut på den stora, soldränkta altanen. På övre plan finner ni sovrummen, det stora badrummet samt balkong. Snabbt tillträde möjligt! Kontakta mäklaren för mer information!

122 kvm, 5 rok

Typ:
Parhus
Boarea:
122 kvm
Biarea:
10 kvm
Tomtarea:
174,2 kvm
Byggår:
1974
Driftskostnad:
2 999 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

122 kvm

Biarea

10 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Välkommen till detta välplanerade parhus med underbart läge i Backa! Redan i dörren möts ni av ljuset som flödar genom entréplans sociala ytor. På entréplan finner ni vardagsrum, matplats och kök i en öppen planlösning. Här är den stora braskaminen i centrum. Från matplatsen nås den soldränkta altanen. Sovrummen samt balkong och stort badrum med bubbelbadkar ligger en våning upp. Från balkongen erbjuds öppen vy med grönska så långt ögat kan nå. Huset ligger i ett mycket populärt och barnvänligt område med fin natur och bra kommunikationer. Med bussen tar du dig till city på endast 13 minuter och Backaskolan ligger bara ett stenkast från huset. Till fastigheten hör ett garage med en i områdets nyare portar samt två parkeringstillstånd (två p-platser) som gäller på de närliggande parkeringarna.

Hall

Stig på! Ni välkomnas av en ljus hall med vita väggar och ett lättskött, grått laminatgolv. Klinkergolvet övergår till ekparkett som sedan är genomgående på hela nedre plan. Här är trappen som tar er till övre plan, även den klädd i det snygga och lättskötta laminatgolvet vilket skapar en enhetlig känsla. Under trappen finns avhängningsmöjligheter och i motsatt riktning ligger toaletten.

Toalett

Den helkaklade toaletten går i en exklusiv tappning när högblanka svarta och vita kakelplattor möts på ett smakfullt sätt. Även WC-stol samt handfatskommod och spegelskåp går i samma stil. Hit finns även ett praktiskt vädringsfönster som ger både ljus och frisk luft. Inte känns golvets klinker kallt heller, här finns nämligen skön golvvärme.

Vardagsrum

Rakt fram ligger vardagsrummet med sitt stora fönsterparti som bidrar med härligt ljusinsläpp från soliga söder. När solen blir allt för intensiv, låter ni de stora, eldrivna markiserna gå ut för att ge svalkande skugga. Vardagsummet är i öppen planlösning mot matsalsdelen och köket, med den fina braskaminen belägen mitt i de sociala ytornas centrum. Här kan ni samlas i stora sällskap och njuta av både god mat och brasans härliga värme när kylan smyger sig på. Matsalsdelen rymmer ett bord för upp till 8 personer och härifrån har man utgång till den stora altanen och trädgården.

Trädgård

Trädgården, belägen i rakt söderläge, bjuder på sol från tidig morgon till sen kväll. Även här kan de stora sällskapen samlas vid både loungedel samt matplatsen för långa sommarkvällar och grillmåltider. Barnen får springa av sig på den lättskötta gräsmattan eller i grannskapets gemensamma lekplatser och grönytor. Längst bort i trädgården finner ni ett isolerat förråd som kan användas till exempelvis förvaring eller göras om till kontor. I anslutning till detta finns även ett öppet förrådsutrymme – perfekt för redskap, cyklar och braskaminens ved!

Kök

I köket, som genomgått en lättare uppdatering genom åren, går genomgående i vitt och bjuder på riklig förvaring samt stora, lättarbetade arbetsytor. Vitvarorna, som uppgraderats vid olika tillfällen består av kyl samt frys i fullhöjd, diskmaskin, spis med häll samt spisfläkt.

Tvättstuga/Groventré

På nedre plan finns även den stora tvättstugan. Här finns tvättmaskin, arbetsbänk med kommod, varmvattenberedare, gott om plats för torkställ samt groventré.

Övre plan

Tillbaka till hallen, tar ni er via trappan er upp en våning till sovrumsplanet. Detta plan erbjuder fyra bra sovrum, en klädkammare, ett stort badrum samt utgång till balkongen.

Sovrum 1

Det första sovrummet, smart byggt med plats för säng ovan trappen, är tapetserat i en duvblå, behaglig nyans. Den smarta byggnationen för sängen, gör att detta rum blir det perfekta barn- eller gästrummet! Här ryms utöver sängen ett skrivbord samt hylla och en garderob.

Sovrum 2 och 3

Två ytterligare sovrum ligger vägg i vägg och är lika stora. Även dessa är tapetserade i blått. Här ryms var sin enkelsäng, förvaringsmöbler och arbetshörna. Från dessa rum är stora fönster mot gården.

Sovrum 4 / Master bedroom

Det fjärde sovrummet går i en mörkare blå ton – perfekt för nattsömnen! Här ryms dubbelsäng, arbetshörna och tillhörande är en stor walk in closet med separat fönster. Från rummet har man utgång till balkongen med utsikt över trädgården och grönskande vy ovan grannskapets taknockar.

Badrum

Badrummet är renoverat 2006 och har snyggt klinker på golvet och högblankt kakel på väggarna. Underliggande golvvärme för komfort samt ett fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns WC, stort handfat med kommod, spegel, högskåp, bubbelbadkar samt dusch med vikbara glasdörrar.

Radhusområdet byggdes 1974 och är med i en samfällighetsförening. Samfällighetsföreningen ansvarar för garage och p-platser, vatten och avlopp, grundutbud för tv från ComHem, bredband 100/10 från ComHem, vinterhållning av gatorna, belysning i området. Sophantering ingår mot en extra avgift.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Direkt el kompletterat med luftvärmepump

Ventilation

Mekanisk frånluftsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 maj 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 69 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundmur: Betong och leca
Stomme: Trä
Fasad: Kalksandsten och Träfasad
Fönster: Isolerglaskassetter och kopplade fönster
Bjälklag: Trä
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Trädgårdstomt med stor altan i söderläge. Tomten skiljs mot grannarna med ett högt staket. På tomten finns ett isolerat förråd med kallförråd samt skärmtak i direkt anslutning. Här finns även en dörr mot gången utanför.

Fastighetsbeteckning

Backa 131:167

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 999 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 17 563 kr
Väg, samf: 14 400 kr
Sotning: 403 kr
Försäkring: 3 633 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I elkostnad ingår uppvärmning. Driftskostnaderna är individuella och beror på dina egna levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 658 000 kr, varav byggnadsvärde 981 000 kr

Summa pantbrev

2 036 000 kr

Tomt

Areal: 174,2 kvm
Tomttyp: Friköpt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Backa GA:2

Tillträde

Enligt överenskommelse

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 999 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 17 563 kr
Väg, samf: 14 400 kr
Sotning: 403 kr
Försäkring: 3 633 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I elkostnad ingår uppvärmning. Driftskostnaderna är individuella och beror på dina egna levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 658 000 kr, varav byggnadsvärde 981 000 kr

Summa pantbrev

2 036 000 kr

Tomt

Areal: 174,2 kvm
Tomttyp: Friköpt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Backa GA:2

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Hisings Backa

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset.

I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Karta

Hör av dig till Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad