Heidenstams gata 5

Bilder

  • Såld!

Heidenstams gata 5 , Hisings Backa , Göteborg

Nu kan du förvärva en välplanerad 3:a i populära Blå staden. På våning 3 av 6 med insynsskyddade sovrum och stor balkong i västerläge. En bostad där gammalt möter nytt med stilfulla materialval och färgsättning. Expansivt område där hela Selma Lagerlöfs torg kommer att byggas om. Bara att flytta rakt in!

80 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 683 kr inkl värme, VA, Kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
33
Byggår:
1970
Driftskostnad:
316 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Välkommen upp till vån 3 av 6, här får man ett bekymmerslöst och fräscht boende i en förening med god ekonomi. Helkaklat badrum och inglasad balkong i västerläge bland annat. Goda kommunikationer tar dig till centrum på mindre än 20 minuter. Backa är en växande stadsdel där Selma Lagerlöfs Torg och kvarteren runt om står inför en stor omvandling inom de närmsta åren. Här planeras för fler bostäder, kontor, handel och service, idrottshall och nytt stadsdelshus med rum för kultur tillsammans med nya torgstråk och parkstråk.

Hall

Du gör entré i bostadens nav - hallen. Härifrån når du bostadens samtliga rum. Stor och rymlig med vitmålade väggar och ljus laminat på golvet. Hallen är möblerbar och öppen mot vardagsrummet. Förvaringsmöjligheter finnes här i form av två platsbyggda garderober.

Vardagsrum

Härligt ljust vardagsrum med stora fönsterpartier som ger fint ljusinsläpp. Rummets storlek gör det till ett underbart rum för både avkoppling och umgänge. Från rummet kommer man ut på balkongen som med sin gröna utsikt gör detta till en egen oas i solen. Balkongen ligger i västerläge. Här ryms såväl stor soffgrupp som matsalsmöbel och gott om plats för att socialisera sig. Klassisk ekstavsparkett på golvet och väggarna har trendig färgkombination med en praktiskt vit träpanelvägg.

Köket

I anslutning till vardagsrummet ligger köket som är ljust och rymligt. Matlagningen blir en fröjd med dessa bra arbetsytor och du riskerar inte att bli ensam i köket när soffan är så nära. Praktiska arbetsytor och bra skåpsförvaring. Här rymms enkelt 4-6 personer runt matbordet invid fönster med grönskande utsikt. Maskinparken består utav glaskeramikspis (Husqvarna, 2015), kombinerad kyl & frys (Cylinda, 2011), diskmaskin (Whirpool),

Sovrum

Lägenheten erbjuder två generösa sovrum där alla är så pass stora att det finns plats för dubbelsäng och garderober i samtliga. Master bedroom har redan två inbyggda garderober samt skjutdörrsgarderob. Från samtliga rum har ni en fri sikt över grönområden och ni riskerar ingen insyn.

Badrum

Badrummet som renoverades 00-talet är helkaklat med en grå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna med inslag av grå nyanser - tidlöst! Här finns allt du kan önska dig, kommod och belyst spegel, WC samt duschhörna med glasdörrar. Här finns också en toppmatad tvättmaskin (Whirpool, 2015).

Detta är en mycket fin och smakfull lägenhet belägen i ett lugnt område med gångavstånd till skola och bra kommunikationer. Bostaden är rymlig och ger med dess stora fönster ett genomgående vackert ljusflöde i hela lägenheten. Utanför huset har ni ett vackert grönområde. Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 6, hiss finns

Avgift

4 683 kr inkl värme, VA, Kabel-TV och bredband

Driftskostnad

3 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 300 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

0,12748%

Andel av årsavgiften

0,12754%

Reparationsfond

5551 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1970

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 november 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 157 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

BACKA 69:8

Övrigt

- Barnrum renoverades 2017

- Inglasad balkong

- Källarförråd

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Blå Staden

Om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till tomterna Backa 69:1-13 med adresserna Olshammarsgatan 2-14, Övralidsgatan 1-27, Karolinernas gata 1-3 samt Heidenstams gata 1-13. På dessa tomter har år 1969-1971 uppförts bostadshus med sammanlagt 881 lägenheter, 10 lokaler, 759 förhyrda garage och parkeringsplatser, 6 st MC-platser och 18 st mopedplatser.

Avgift: I avgiften ingår värme, vatten, Telia triple-play samt tillgång till källarförråd.

Fastighetsexpeditionen på Övralidsgatan 23 är öppen mån-fre 10-11, tis även 17-18.
Styrelsen är tillgänglig på måndagar kl 18-19 i Styrelserummet på Olshammarsgatan 4. (se kalender på deras hemsida)

Föreningen har en trevlig och väldigt informativ hemsida http://www.laget.se/blastaden

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

881

Antal lokaler i föreningen

10

TV och Bredband

Föreningen har ett kollektivavtal med Telia sk triple-play dvs bredband (100/100 Mb), tv (minst 22 kanaler, se Telia utbud Lagom) och IP-telefoni via fiber till varje lägenhet vilket ingår i avgiften. Extra nätverksuttag ska vara installerat i lägenheten (hall och vardagsrum).

Parkering

Föreningen har totalt 759 bilparkeringsplatser. P-platser och garage finns att hyra med varierade kostnader och köer. Kostnader för p-plats varierar från ca 175-250kr/mån. Garage går att hyra från ca 300 kr/mån. För närvarande är det kö till garageplatserna. Föreningen har även 6 MC-platser samt mopedgarage. Kön sköts av Riksbyggen centralt 0771-860 860.

Renoveringar

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2009-individuell el mätning infördes.
2010- rörinfodring avslutades
2011- renovering av stammar
2012- nytt sophanteringssystem
2014- renovering av hissar
2016- Ny säkerhetsdörr
2017- Stambyte (Tappvatten renovering)

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
Exempel på kommande investeringar och underhåll: fortsatt underhållsarbete på loftgångar, säkerhetsdörrar till höghusen, värmeinjustering, inventering av trycksatta ledningar.

Ekonomi

En avgiftshöjning med 4 % skedde under 2017 och ytterligare avgiftshöjning med 4 % kommer ske under 2018.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Fastighetsexpeditionen

Övrigt

Gästlägenhet. Barnvagns- och cykelrum. På Olshammarsgatan 10 finns en pub som går att hyra. Föreningen har även ett välutrustat gym som genomgick en renovering 2017( gymkort 400 kr/år) och en bastuförening. Föreningens innergårdar är berikade med växtligheter där du bland annat hittar plommon-, päron- och äppelträd samt bär - ta dig en frukt!

Om området

Hisings Backa

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. Selma Lagerlöfs Torg genomgår nu den största omvandlingen sedan det byggdes 1971. Selma stad börjar ta form med 800 nya bostäder, idrottshall, galleria, stadsdelshus med rum för kultur, torg och parker. Stadsdelen har något att erbjuda från tidig morgon till sena kvällen med det mesta som gör vardagslivet enklare. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Karta

Hör av dig till Filip Radic för mer information!

Filip Radic

Filip Radic

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0737-48 00 71

filip.radic@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad