Väderkvarnsgatan 2C

Bilder

  • Såld!

Väderkvarnsgatan 2C , Brämaregården , Göteborg

Charmig och rymlig vindslägenhet i Brämaregården. Badrummet är nyrenoverat med fina materialval och skicket i övriga lägenheten är god. Eventuell möjlighet att bygga terrass från vardagsrummet mot gården.

Läget i sig är också angenämt, boendeparkering utanför på gatan, vackra hus att strosa omkring vid, Ramberget en kort promenad bort, trevliga restaurang Tildas på samma gata och Backaplan med spårvagnar och shoppingutbud bara några hundra meter bort.

Välkommen på visning!

63 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 440 kr inkl värme, varm och kallvatten samt Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
9
Byggår:
1947
Driftskostnad:
458 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Hallen börjar direkt innanför ytterdörren, där möts ni av praktiskt skoställ och avhängning. En halvtrappa upp kan man möblera med mer förvaring om så önskas och en halvtrappa ytterliggare upp så är vi på själva våningsplanet. I trappan ligger ett praktiskt och slitstarkt klinker och i övre hallen ligger ett laminatgolv. Väggarna är ljusa.

Kök

Köket går i grå nyans med rostfria knoppar. Ovanför diskbänken i rostfritt och trä sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med kyl/frys och hällspis i rostfritt utförande från -13, här finns även en fläkt. Matplats för 3-4 personer ryms invid fönstret som är placerat mot gatan.

Badrum

Badrummet helrenoverades 2018. På golvet ligger ett grått klinker och på väggarna sitter vita stora kakelplattor. Här finns en wc, kommod, spegelskåp, badkar, handduksvärmare samt en tvättmaskin.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med plats för både stor soffhörna och matsalsmöbel om så önskas. Väggarna är vita och på golvet ligger ett laminatgolv. Stort fönsterparti mot gården som bidrar med mycket ljus.

Sovrum

Vita väggar och ett mörk ekparkett på golvet. Stort fönsterparti mot gården. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang samt förvaring i tre garderober i rummet och en anslutande klädkammare i hallen

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 440 kr inkl värme, varm och kallvatten samt Kabel-TV

Driftskostnad

5 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel av årsavgiften

2,63%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1947

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 februari 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 135 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 11:19

Övrigt

- Det finns ett källarförråd om ca 6 kvm

Förening

Namn

Brf Älvsidan

Om föreningen

Föreningen Brf Älvsidan äger fastigheten Brämaregården 11:19 som förvärvades under 2007. Husen byggdes 1947 och fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar, du som medlem behöver dock ha bostadsrättstillägg till din egna hemförsäkring. Fastigheten utgörs av en tomtareal om 1 849 kvm med tillhörande byggnad som har adresserna Väderkvarnsgatan 2 A-D samt Rörstrandsgatan 7 A-C.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

39

Antal hyresrätter

3

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Kabel-tv via Com Hem som ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat via ComHem.

Parkering

Boendeparkering finns i området. Ca 350 kr/mån. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
- ROT-renovering genomfördes 1982 och omfattade bl.a. avloppsstammar, fönster, fasad, tak och elinstallationer. Delar av vinden byggdes om till bostadsyta.
- Relining av stående stammar samt byte av horisontell stam under bottenplattan skedde 2016.
- Målningsarbeten vid portarna
- Byte av portdosor
- Målning trapphus
- Tvätt takpannor åt norr
- Behandling av grundpålar, målning och renovering av fasad/tak
- Renovering av badrum i hyresrätterna
- Målning plåtdetaljer

Under 2019 planeras/har gjorts följande renoveringar:
- En ny energideklaration
- Byte fönster av trä till aluminium på vindsvåning
- Byte av samtliga fönster till aluminium
- Byte av hängrännor
- Visst målningsarbete i källaren
- Byte av några tvättmaskiner och torktumlare

Omläggning av tak planeras till 2025

Ekonomi

Föreningen har 3 st hyresrätter som en dold tillgång, när dessa säljs av får föreningen in pengar till deras kassa. Föreningen höjde avgiften med 2% till 2019. Detta för att de upprättat en 30 årig underhållsplan, avsättningen till underhållsfonden är 90 000 kr/år och redan nu har de ca 900 000 kr i fonden. Inga planer på ytterligare höjning av avgiften för tillfället. Kontroll med ordförande 2019-03-25

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Miguel Marques Jagemark

E-post

styrelsen@brfalvsidan.se

Övrigt

Det finns cykelförråd, förråd, vindsförråd och tvättstuga med torkrum

Om området

Brämaregården

Ett trivsamt och levande område som binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad. Ett charmigt område med gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Ramberget/Keillers park är nära beläget med sin fina utsiktsplats och härliga strövområden. Utsiktspunkten Ramberget sträcker sig 87 meter över havet och ligger i Brämaregården / Rambergstaden. Bebyggelsen kring består i huvudsak av flerfamiljshus. Vid Ramberget ligger Porslinsfabrikens disponentvilla kvar som en symbol från 1800-talet.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Spårvagnen tar dig in till centrum på 5 minuter.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Brämaregården. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du Kville Saluhall, apotek, vårdcentral, mataffär samt restauranger och caféer. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad