Vikvärjegatan 3

Bilder

  • Såld!

Vikvärjegatan 3 , Centrala Hisingen Tolered , Göteborg

Nu har ni chans att förvärva denna förbesiktigade, friliggande villa belägen i ett familjärt område. Stort och rymligt med goda sällskapsytor, 7 rum och kök, varav 4 st är sovrum samt 2 helkaklade badrum. På övre plan finner ni en värmande härlig baskamin och på bottenplan ligger ett stort, inglasat uterum. Kontakta mäklaren för mer information!

138 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
138 kvm
Biarea:
9 kvm
Tomtarea:
622 kvm
Byggår:
1976
Driftskostnad:
1 800 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 sovrum

Boarea

138 kvm

Biarea

9 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Välkomna till denna förbesiktigade, friliggande 1,5-plans villa med tillhörande gäststuga i ett familjärt område! Goda sällskapsytor med uteplats och balkong i söderläge! Ett par hus in på gatan svänger ni upp och parkerar i carporten och kliver ur till denna välskötta villa, klädd i vitt tegel och försedd med markiser till de flesta fönster. Med fyra sovrum, dubbla badrum och stora sociala ytor samt praktiskt kök är detta den perfekta villan för familjen! Fin baksida med planteringar och en stor gräsyta för lek och bus. Missa inte chansen att se denna pärla på visning!

Entré

Entrén välkomnar dig med ljust parkettgolv och ljusa tapetserade väggar. Här finner du trappan som tar dig till övervåningen samt ingångarna till resten av nedervåningens alla rum.

Kök/matplats

In i köket följer det ljusa parkettgolvet och även här är väggarna målade i ljusa toner. Köksluckorna är original med uppdaterad maskinpark. Köksutrustningen består av ugn med induktionshäll från Gorenje, köksfläkt, diskmaskin från Siemens samt kyl och frys i fullhöjd levererade från Electrolux. Köket är öppet och matplatsen är naturligt placerad i anslutning till köket, omgärdad av fönster och med altandörren precis intill.

Vardagsrum

Det stora vardagsrummet, beläget i bostadens sydvästra hörn erbjuder naturligt ljus från fönster i två väderstreck. Här ligger vacker originalparkett kvar och väggarna tapetserade i gräddvitt. Det finns gott om plats för både soffa med tillhörande möblemang och ett matbord för 6-8 st. Tack vare att det är så öppet mellan vardagsrummet och matplatsen blir detta en fantastisk social yta. Här kan ni samla de stora sällskapen för god mat och härliga skratt!

Uterum/uteplats

Utanför matplatsen ligger verandan med ett inglasat uterum i soligt söderläge. I uterummet ligger en skön heltäckningsmatta på golvet och det finns infravärme så att ni kan utnyttja rummet även när temperaturen börjar dala. Blir det däremot för varmt när solens strålar ligger på, kan ni låta en svalkande bris passera mellan de skjutbara glaspartierna. Även utanför kan svalkande skugga fås under markisen som sträcker sig över både uteplatsen samt uterummet.

Sovrum 1

Nedervåningens sovrum är idag möblerat som ett gäst-/tv-rum. Här har ni ljust parkettgolv, vita väggar och förvaring finns det gott om i fem stycken garderober längs ena väggen.

Tvätt/groventré

I tvättstugan finner du tvättmaskin och torktumlare samt ett torkskåp. Här är väggarna tapetserade och på golvet ligger lättskött klinker. Här finns gott om förvaring, praktisk bänkskiva ovan tvättmaskin samt grovvask. Låt smutsen stanna här när ni kliver in med lortiga skor!

Badrum

Nedervåningen har också ett badrum, renoverat år 2002. Badrummet är helkaklat och har golvvärme, dusch samt vägghängd WC. Förvaring finns i ett stort spegelskåp. Här finns även ett fönster med frostat glas, vilket bidrar med naturligt ljus.

Allrum

Via trappen från entrén tar ni er till övre plan där ni möts av ljuset från det stora fönsterpartiet i allrummet. Här finns gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang där ni kan mysa framför den fina braskaminen som även kan värma er under vinterns kyliga kvällar.

Sovrum 2 och 3

Sovrum två och tre ligger bredvid varandra och är lika stora. Här är vitmålade väggar och ett ljust parkettgolv. Här ryms säng med nattduksbord samt arbetshörna. Förvaringen sköts av två st garderober. De båda rummen förgylls av fantastisk utsikt mot höjden och grönskan bortom hustaken!

Badrum 2

Från allrummet nås övre plans fina badrum. Här är helkaklat i behagliga havstoner som belyses av ljus från de stora takfönstren. Utrustningen består av golvvärme, duschkabin, vägghängd WC, handfat med kommod, handdukstork samt mängder av förvaring i de stora skåpen. Under dessa finns ytterligare en brunn, till vilken ett härligt badkar kan kopplas.

Sovrum 4

Sovrum fyra är bostadens största sovrum där den stora sängen med tillhörande möblemang ryms med lätthet. Detta är ett ljust rum med vita väggar och ljust parkettgolv. Rummet har en egen klädkammare med fönster. Från detta sovrum når ni utgång till en stor balkong, belägen i söder.

Balkong

Från sovrum 4 når du bostadens balkong som ligger ovanför uteplatsen. Här har du fri vy över grannskapets taknockar och dessutom söderläge, vilket innebär sol hela dagen!

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1976

Uppvärmning

Direkt el kompletterat med luftvärmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 mars 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 70 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Träregelstomme
Fasad: Kalksandsten och trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongplattor

Övrigt

Fiberuppkoppling -17.

Larmsystem för rök, brand, inbrott är installerat och abonnemanget kan överlåtas till köparen.

Villan värms till sin helhet av luftvärmepump, elradiatorerna har ej använts på senare år.

Fönster bytta 2005.
Ytterdörrar bytta i början av 00-talet.
Träfasad målad -14.

Fastighetsbeteckning

Tolered 57:4

Övriga byggnader

Garage/verktygsbod med hyllor och arbetsbänkar.

Liten stuga, vinterbonad, ca 10 kvm för övernattning. Lösöret i denna kommer att kvarlämnas om inget annat avtalas.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

21 600 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 15 600 kr
VA: 4 000 kr
Renhållning: 1 500 kr
Sotning: 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Notera att driftskostnader varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 367 000 kr, varav byggnadsvärde 1 373 000 kr

Summa pantbrev

500 000 kr

Tomt

Areal: 622 kvm
Tomttyp: Anlagd trädgård

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Avtalsservitut Underhåll Mm
Förmån: Avtalsservitut: Underhåll Mm, 14-IM1-76/9023.1
Last: Avtalsservitut: Underhåll Mm, 14-IM1-76/9024.1

Tillträde

Mitten okt. alt. enl. ök.

Om området

Centrala Hisingen Tolered

Tolered är en stadsdel som ingår i primärområdet Kärrdalen och stadsdelsnämndsområdet Lundby i Göteborg. Området gränsar till Svartedalen, Slättadamm och Bjurslätt mm. Bebyggelsen består mestadels av fristående hus och radhus. I området ligger Toleredsskolan och Lerlyckeskolan samt Toleredskyrkan.

Kommunikation

Närmaste hållpats är Svartedalsgatan där busslinje 31 trafikerar. Övrig kommunikation finns utmed Björlandavägen eller längs Hjalmar Brantingsgatan.

Närservice

I Tolered finns bla det anrika Mohlins konditori samt andra småbutiker. För större utbud finns Wieselgrensplatsen eller Backaplan någon kilometer bort.

Karta

Hör av dig till Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad