Myntgatan 16 A

Bilder

  • Såld!
  • Nyproduktion

Myntgatan 16 A , Brämaregården , Göteborg

Nu finns möjligheten att flytta in i denna helrenoverade fastighet i Brämaregården. Denna bostad som ligger på översta våningsplanet i ett landshövdingehus från 1939 tillåter juridisk person som ägare samt uthyrning i andrahand.

Bostaden genomsyras av en hög standard samt fina neutrala färg- och materialval. I mitten av bostaden är det öppet upp till nock och i vardagsrummet finns en takfönsterbalkong med utsikt över takåsarna och kranarna i hamnen. Nära både citylivet och vattnet på en gång! Kök och vardagsrum är sammanlänkat genom öppen planlösning, vilket optimerar kvadratmeterna och gör att man kan bjuda över vänner på besök utan att det känns trångt. Köket från HTH är stilrent och vitt, takhöjden gör sig verkligen påmind här!

Sovrummet är placerat mot den lugna innergården, en takkupa gör att rummet känns rymligt, förvaring kan med fördel göras ännu mer tack vare takhöjden.

Kontakta mäklaren för visning!

26,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
1 820 kr inkl värme, kallvatten och varmvatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
26,5 kvm
Våning:
4
Byggår:
1939
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

26,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

3-stavs ekparkett samt vita målade väggar med spotlights i tak. Två stycken lösa garderober samt plats för avhängning. Här är det öppet upp till nock och platsbyggd förvaring kan vara en god idé om man behöver det.

Kök

Det vita köket är levererat av HTH och kombineras med vitt kakel och en mörkgrå laminatbänkskiva som bidrar med god arbetsyta. Den gedigna rostfria och integrerade maskinparken som är levererad från Cylinda erbjuder en induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd micro, integrerad diskmaskin, kombinerad kyl och frys samt en spisfläkt (Thermex).

Vardagsrum

Köket och vardagsrummet är i en spännande och modern planlösning där hela rummet blir till en social yta. Väggarna går i vitt och på golvet ligger 3-stavs ekparkett, dessutom är spotlights inbyggda i taket. Här finns en takfönsterbalkong som blir en förlängning av lägenheten och har riktigt härlig utsikt över takåsarna och kranarna. Tack vare två härliga fönster badar rummet i naturligt ljus som flödar vidare genom hela lägenheten.

Badrum

Grå klinker 20x20 cm på golvet med 10x10 cm i duschutrymmet och vitt kakel 20x40 cm på väggarna. Utrustat med underliggande golvvärme, tvättställ och spegelskåp från Svedbergs, blandare från Hans Grohe, wc samt dusch från Tapwell med glasväggar.

Sovrum

3-stavs ekparkett samt vita målade väggar med spotlights i tak. Takkupa mot innergården och lite spänannde vinklar och vrår. Här ryms en större säng, skrivbord samt byrå.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns ej

Avgift

1 820 kr inkl värme, kallvatten och varmvatten

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

5,14%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1939 ombyggnadsår 2017

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Mekanisk frånluftsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 oktober 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 172 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas med argongas

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 23:12

Övriga byggnader

Gemensam gård med gräsmatta, planteringar, miljörum samt cykelrum.

Förening

Namn

Brf Myntet i Kville

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Göteborg Brämaregården 23:12. Landshövdingehuset är byggt år 1939 i tre våningar med 14 lägenheter varav en av dem är hyresrätter. Totalytan är 571 kvm.
Fastigheten kommer ha tillträde: 4 maj (med reservation för försening i bygget)

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

14

Antal hyresrätter

1

TV och Bredband

Bredband genom fiber, avtal finns med Telia öppen fiber.

Parkering

Boendeparkering kan ansökas hos Göteborgs stad, månadskostnad från 340 kr.

Renoveringar

Under 2017 sattes mekanisk frånluft in i huset. Taket blev försedd med ny papp och takpannor. Fönstren byttes till nya 2-glas fönster med argongas. Våning 1 fick ny puts samt samtliga avloppstammar och vattenledningar byttes ut. Dessutom drogs elen om.
Under 2018 har både fram och baksida dränerats om.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

2275 kr

Pantsättningsavgift

1138 kr

Övrigt

Tvättstuga: Ny tvättmaskin 2017 och torktumlare från Podab, industrimaskiner.

Om området

Brämaregården

Ett trivsamt och levande område som binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad. Ett charmigt område med gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Ramberget/Keillers park är nära beläget med sin fina utsiktsplats och härliga strövområden. Utsiktspunkten Ramberget sträcker sig 87 meter över havet och ligger i Brämaregården / Rambergstaden. Bebyggelsen kring består i huvudsak av flerfamiljshus. Vid Ramberget ligger Porslinsfabrikens disponentvilla kvar som en symbol från 1800-talet.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Spårvagnen tar dig in till centrum på 5 minuter.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Brämaregården. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du Kville Saluhall, apotek, vårdcentral, mataffär samt restauranger och caféer. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad