Furubergsvägen 1

Bilder

  • Såld!

Furubergsvägen 1 , Hisingen - Tuve , Göteborg

Stor friliggande villa med lugnt läge på återvändsgata med närhet till både natur och kommunikationer. Genomgående fint skick inne med stora öppna ytor och vid behov finns stora möjligheter till fler sovrum. Den stora altanen är belägen i perfekt västerläge och dessutom finns ytterligare uteplats samt balkong. Här finns stor trädgård som ev. går att stycka av och bli en egen fastighet (arbete påbörjat med handläggare). Garage finns även det.

160 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
160 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 216,6 kvm
Byggår:
1977
Driftskostnad:
2 344 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 5 sovrum

Boarea

160 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Välkommen till detta härliga tvåplanshus beläget på lugn återvändsgata med få hus. Här erbjuds en riktigt fin bostad i bra skick både invändigt och utvändigt. Bostaden är välplanerad med stora sällskapsytor på entréplan och plan två kan anses som lite mer privat. Möjligheter finns här gott om både invändigt och utvändigt om du vill. Den friköpta fastigheten om drygt 1200 kvm är i två etage där det övre etaget innefattar bostadshuset med garage och mindre trädgårdsytor. Nedanför den soldränkta altanen har man en stor gräsmatta, perfekt för stora fotbollsmatcher eller om man vill stycka av den och sälja? Bygg ett Attefallshus och placera tonåringen där nere eller hyr ut? Avstyckningsförfarandet är påbörjat men handläggningstiden är lång. Inne finns även möjligheter för den som har behov för en större familj. Plan två har idag 1-2 sovrum men här kan bli både 3 och 4 om behovet finns. Läget är kanon med naturen nära inpå men endast ett par 100 meter till busshållplatsen som tar dig in till Centralstationen på under 20 minuter.

Entréhall

Entrén nås via en halvtrappa och väl inne möts du av en rymlig hall där du kan ta vägen direkt upp till plan två eller vidare in. På golvet ligger lättskött klinker som sedan övergår till ekparkett. Väggarna är målade vita och plats för möblemang samt avhängning finns.

Kök

Bostadens kök är ljust och rymligt med utgång till den härliga altanen åt väst. Här renoverades 2011 och den vita klassiska inredningen står sig väldigt bra än idag, viss uppdatering skedde under 2017. Genomgående vita luckor med viss del i vitrin samt en bänkskiva i ek som bryter av snyggt. Här bjuds det in till social matlagning dels genom den öppna planlösningen med kontakt till matplats och soffgrupp men även tack vare den stora köksön där dina gäster kan socialisera medan kvällens middag tillreds. Köksutrustningen består av häll, rostfri fläkt, helintegrerad diskmaskin, hel kyl och frys samt inbyggd ugn och micro. På golvet ligger praktisk klinker och väggarna är vita.

Vardagsrum/matplats

Vardagsrum, matplats och kök sammanstrålar i en härlig gemenskap med varandra och här finns utrymme för att bjuda in de stora sällskapen. Från vardagsrummet har vi utgång till den mysiga uteplatsen med förmiddagssol intill berget. Genomgående vita väggar och ekparkett.

Sovrum 1

Det stora sovrummet är på plan ett och beläget mittemot badrummet. Här är stort och rymligt och förutom dubbelsängen med nattduksbord ryms skrivbord eller en barnsäng om man önskar. Förvaring erbjuds via hel garderobsvägg med vissa spegeldörrar. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade vita.

Badrum - entréplan

Badrummet renoverades 2015 och är i toppskick. Stilrent inrett med grå klinker på golvet som matchande sträcker sig upp på väggarna i duschen. I övrigt är det vitt kakel på väggarna. Utrustningen här inne består av duschhörna med skön takdusch och glasvägg, tvättställ med kommod, golvvärme, toalett, samt handdukstork.

Tvättstuga/groventré

Bostadens tvättstuga är generös för att göra vardagsbestyren så lätta som möjligt. Härifrån finns även en groventré som är perfekt när du har varit ute i den intilliggande skogen med barnen/hunden och lekt. Här är utrustat med tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk med tvättho. Här står även bostadens varmvattensberedare.

Plan 2

Plan två är stort, öppet och har ett härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier åt både syd och väst. Här är idag ett till två sovrum men möjligheterna till fler finns. Den stora sällskapsytan är perfekt för tv-hörna och lekyta att skicka upp barnen till när de äldre vill vara ifred på plan 1. Här ligger ekparkett på golvet och väggarna målade i vitt. Härifrån nås även rymlig klädkammare.

Balkong

Från plan 2 nås en härlig balkong åt söder med grönskande utsikt.

Badrum 2

Badrum som renoverades av tidigare ägare 2010. Här är helkaklat med grå klinker på golvet och blå kakel på väggarna. Utrustningen består av duschkabin, toalett, tvättställ med kommod samt belyst spegelskåp.

Sovrum 2 & 3

Rymligt barnrum som även erbjuder 3 garderober. Ekparkett på golvet och gråvita väggar. Innanför detta rum finns ytterligare ett rum, detta kan användas som kontor, klädkammare eller sovrum. Här inne är det likt övriga rum ekparkett och vita väggar. Se alternativ planlösning för hur plan 2 kan omdisponeras om behovet finns. Missa inte denna fantastiska bostad, boka en visning redan idag!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

1977

Uppvärmning

Direkt el kompletterat med luftvärmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 april 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 58 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Tegel & Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Stor altan som nås från köket rakt västerläge med sol från lunch till sen kväll.
Uteplats från vardagsrum intill bergsknallen.
Balkong från allrummet på plan 2.

Fastighetsbeteckning

Tuve 60:2

Övriga byggnader

Garage i anslutning för 1 kombibil men även förvaring. Garaget nås även från altanen, perfekt för att förvara möbler, dynor och dylikt.

Renoveringar:
Hela huset har under senare åren genomgått renovering av ytskikt.
Garaget byggdes 2009
Värmepumpen är från 2010
Badrummet plan 2 renoverades 2010
Köket renoverades cirka 2011
Samtliga fönster och dörrar är bytta till Elitfönster 2014
Badrummet på plan ett renoverades 2015
Taket 'behandlades' och målades 2015

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

28 135 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 11 679 kr
VA: 9 130 kr
Renhållning: 1 466 kr
Försäkring: 5 860 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer. Prata med Jonas Lindquist för vidare förklaring.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 634 000 kr, varav byggnadsvärde 1 439 000 kr

Summa pantbrev

2 750 000 kr

Tomt

Areal: 1 216,6 kvm
Tomttyp: Trädgård

Tomtbeskrivning

Runt huset är det mindre trädgård med varierad utsmyckning. På södersidan finns liten mysig gräsmatta på höjden. Nedanför den stora altanen finns en cirka 600 kvm stor gräsyta som nås via trappa. Runt denna är det mestadels buskar. Entrén nås via mindre trappa och vid sidan av denna är det grusat.
Garaget rymmer 1 bil och på uppfarten får ytterligare en-två bilar plats. På gatan utanför är det fri parkering.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Förmån, Officialservitut: Väg, 14-TUV-600

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Hisingen - Tuve

Tuve ligger mitt på Hisingen på gränsen mellan den tätbebyggda staden i söder och landsbygden i norr. Tuve-Säve ingår i stadsdelsförvaltningen Norra Hisingen och omfattar området från Bäckedalen i söder till Säve i norr vilket gör stadsdelen till en av de geografiskt största i Göteborgs kommun.

Stadsdelen har många vackra naturområden som till exempel Hökälla naturområde och Hisingsparken, som är Göteborgs största parkområde.

Nära till två golfbanor - St Jörgen resp. Albatross.

Kommunikation

Från Centralstationen går buss nr 17 till Tuve Centrum med en restid på cirka 20 min samt bussarna 35, 36 och 39 till Säve station. För övriga busstider och transporter se www.vasttrafik.se.

Närservice

Tuve Torg är ett ur servicesynpunkt komplett torg som förutom torgets rikliga utbud av varor även kan erbjuda det mesta inom kommunal service. Torget har vårdcentral, bibliotek, tandläkare och kulturhus. Matbutikerna ICA och Willys finns även på torget. Här finns även Tuve ishall, 4-H gård och fina strövområden med elljusspår som även kan ta dig in till Centrala Hisingen.

Det finns kultur- och fritidsaktiviteter för alla åldrar i Norra Hisingen. Kulturpunkten i Tuve innehåller bibliotek, kulturskola, tidningscafé och fritidsgård.

Karta

Hör av dig till Jonas Lindquist eller Patrik Skarström för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad