Fruktträdsgatan 5

Bilder

  • Såld!

Fruktträdsgatan 5 , Centrala Hisingen Hildedal , Göteborg

Nu har vi en av Hildedals bästa tvåor till salu! Näst högst upp i huset med fortfarande nyskickskänsla har vi denna stora tvåa med bekvämligheter som tvättavdelning och stor klädkammare. Lägg där till en go balkong i västerläge med utsikt över den intilliggande grönskan. Riktigt fin avgift på endast 3257 kr/månad. Tillträdet är flexibelt!
Stombuss 17 stannar en bit bort och tar dig till Centralstationen på under 15 minuter.

65 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 257 kr I avgiften ingår värme, kallvatten & Telia Triple-play
Typ:
Lägenhet
Boarea:
65 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
2015
Driftskostnad:
441 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

65 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Välkommen till denna stora fräscha tvåa näst högst upp i huset med balkong i västerläge! Insynsskyddat, lugnt läge på fjärde våningen finner du denna luftiga lägenhet med mycket ljusinsläpp och grönskande omgivning. Bostaden andas fortfarande nyskick och läget med närhet till Hisingsparkens natur samt centrum gör det kanon! Missa inte den låga avgiften som även innefattar bredband och tv-kanaler!

Hall

Ni stiger in i hallen med gott om plats för klädavhängning direkt innanför dörren. Här finns även en rejäl skjutdörrsgarderob med spegeldörrar längs hela väggen till vänster. Golvet är klätt i snygg ekparkett och väggarna är vita. Detta är ett genomgående tema i denna stilrena bostad.

Vardagsrum

Hjärtat i bostaden är det ljusa vardagsrummet som ligger i vinkel med köket så det känns som ett och matlagningen blir väldigt social. Här flödar ljuset in från de stora fönsterpartierna åt väst som vätter ut mot skogspartiet utanför. Här ryms en stor soffgrupp och ett rymligt matbord för hela tjocka släkten, allt i anslutning till köket.

Balkong

Bostadens balkong är rymlig och nås direkt från vardagsrummet. Här ute är naturen väldigt nära inpå och du har utsikt över träd samt gräsytor. Läget är åt väst så här är solen på eftermiddagen tills den kryper ner. Balkongen erbjuder gott om plats för ett loungemöblemang och går att glasa in som flera grannar gjort.

Kök

Bostadens kök är välutrustat och rymligt med gott om förvaring. Trendigt inrett med svart kakel, grå laminatskiva och vita klassiska köksluckor. Detta möts upp med vitvaror i rostfritt. Maskinparken består av kyl/frys, diskmaskin, inbyggd micro, spis med häll samt fläkt. Här känner ni er inte isolerade när ni lagar mat till middagsbjudningarna, utan ni kan hela tiden vara delaktiga i era gästers samtal, tack vare de öppna ytorna.

Sovrum

Sovrummet är väl tilltaget och rymmer stor säng med tillhörande möblemang. Förvaring löses via den stora klädkammaren i anslutning. Väggarna är vita och golvet har samma ekparkett som resterande bostaden.

Badrum

Badrummet är såklart stilrent och välutrustat även det! Här sitter vitt kakel på väggarna och golvet är belagt med grått klinker. Med vägghängd WC samt kommod är det dessutom luftigt och lättskött. Den väl tilltagna tvättavdelningen, utrustad med tvättmaskin och torktumlare samt en stor arbetsbänk med skåp ovantill gör vardagssysslorna inte enkla men betydligt bekvämare. Givetvis finns här även en duschhörna med vikbara väggar i glas och ett belyst spegelskåp. Varmt välkomna att boka in er för denna bostad med ett kanonläge!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

3 257 kr I avgiften ingår värme, kallvatten & Telia Triple-play

Driftskostnad

5 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
VA: 2 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Angivna driftskostnader är uppskattade och individuella. Din egen kostnad och förbrukning är beroende av dina levnadsvanor samt avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

2,1129%

Andel av årsavgiften

2,11%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2015

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Ventilationssystem med återvinning.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 januari 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 76 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Tuve 15:193

Övrigt

-Balkong
Stor balkong åt väst med utsikt mot skogsdungen bredvid.

-Förråd
Finns i entrén, gallerbur. Inne i bostaden finns stor klädkammare.

-Parkering
Kan hyras utomhus. Föreningen har tillgång 29 egna platser 400kr/mån. Separat kö. Gästparkering med tillstånd finns. Garage finns ej att tillgå. Q-park erbjuder ett annat parkeringsalternativ vid Hällskriftsgatan och Arvid Lindmansgatan. Kostnaden för detta är cirka 300:-/mån.

-Barnvagnsrum
Finns i entrén.

-Cykelrum
Finns även det i anslutning.

På gården finns utegym, sittplatser och grönytor att nyttja för de boende.

Förening

Namn

Brf Äppleblom

Om föreningen

Brf Äppelblom ligger på högt och fritt läge i natursköna omgivningar med centrala Göteborg på sikt- och cykelavstånd. Alldeles intill har vi en av Göteborgs största park och strövområden Hisingsparken med Slättadam. Här finns motionsslingor, sjöar och fina naturupplevelser. Även ett café finns här för en god fika efter promenaden. Föreningen består av två hus med totalt 45 lägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök, alla med stor balkong, uteplats eller terrass på taket. Inflyttning ägde rum i januari 2015. Föreningen erbjuder flera alternativ för den aktiva med hobbyrum, utegym och odlingslotter.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

45

TV och Bredband

Föreningen har kollektivt avtal med Telia och i avgiften ingår Telia Triple Play. Detta innebär att bredband, Digital-TV utbud samt IP-telefoni ingår utan kostnad.

Parkering

Kan hyras utomhus. Föreningen har tillgång 29 egna platser 400kr/mån. Separat kö. Gästparkering med tillstånd finns. Garage finns ej att tillgå. Q-park erbjuder ett annat parkeringsalternativ vid Hällskriftsgatan och Arvid Lindmansgatan. Kostnaden för detta är cirka 300:-/mån.

Renoveringar

Inga planerade, fortfarande nytt.

Ekonomi

Föreningen tillämpar individuell mätning av el och varmvatten. Kostnaden debiteras i efterskott och kommer på avin januari, april, juli samt oktober.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Kontaktperson

Ronny Ludvigsson

E-post

ronny.ludvigsson@me.com

Övrigt

Hemförsäkring tecknas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och föreningen har kollektivt tecknat bostadsrättstillägg för samtliga bostadsrätter.
Flera medlemmar i föreningen har redan glasat in sina balkonger. Möjlighet finns även för de som inte gjort detta, vill du göra det tar du kontakt med styrelsen för mer information.
På området finns ett miljörum som delas med övriga föreningar.
MBA Fastighetsservice strå för yttre och inre underhåll.

Om området

Centrala Hisingen Hildedal

I hjärtat av Hisingen ligger vår småstadsidyll i lugna och gröna omgivningar. På tomten låg tidigare en handelsträdgård, vars rika mylla tagits tillvara på genom att låta grönska vara Hildedals genomgående tema. Idén om så kallade trädgårdsstäder kommer från engelsmannen Ebenezer Howard, som på slutet av 1800-talet ville skapa en motvikt till storstädernas utbredning. Trädgårdsstaden skulle utgå från naturen, med variationer i såväl arkitektur som gatumönster. Gröna och lummiga Hildedal är beläget mellan Wieselgrensgatan och Tuvevägen i Göteborg, nära såväl shopping som rekreation och social service. Hildedal idag består av sju bostadsrättsföreningar och ett antal fristående villor. Det finns tre Riksbyggen-etapper och fyra JM-etapper. Riksbyggen-etapperna är Brf Hildedal, Brf Botanikern och Brf Floristen. Etapperna som JM byggt heter Brf Kamomillen, Brf Gulmåran, Brf Rödlöken och Brf Taklöken.

Kommunikation

Väldigt nära till busshållplats trafikerad av bl a stombus 17 - ca 10 min till Nordstan med buss

Närservice

Närhet till Backaplan med cirka 100 butiker. Wieselgrensplatsen och Kvilletorget har också ett stort utbud av affärer. Vid Kvilletorget har Polis, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen sin verksamhet. Vid Wieselgrensplatsen ligger Lundby Sjukhus.

Parkering

10 minuter på gatan - i vissa avdelade p-rutor 4 timmars parkering.
Till bostäderna hör oftast en p-plats till.

Karta

Hör av dig till Jonas Lindquist eller Kajsa Andersson för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad