Västra Stillestorpsgatan 9

Bilder

  • Såld!

Västra Stillestorpsgatan 9 , Centrala Hisingen , Göteborg

Garageplats och internet inkluderat i avgiften på denna välplanerade etta! Här finns ett modernt kök som i den öppna planlösningen med vardagsrummet ger mycket rymd. Perfekta lägenheten för dig som är ute efter en övernattningslägenhet, studentlägenhet eller ett första boende! Gångavstånd till kommunikationer som tar dig in till Göteborgs central på bara 9 minuter. I närområdet finns både grönområden med Keillers park samt Ramberget med sin storslagna utsikt.

Kontakta mäklaren för mer information!

32,9 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 327 kr inkl värme, garage, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
32,9 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1971
Driftskostnad:
433 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

32,9 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

En halv trappa upp ligger denna välplanerade och luftiga etta, perfekt som första boende/för studenten eller för dig som behöver en övernattningslägenhet. Denna ljusa lägenhet har allt du behöver och riktigt glänser med sina snygga materialval samt öppna planlösning! Här är nära till serviceutbud och allmänna kommunikationer. Har du bil, är en garageplats dessutom inkluderad i avgiften!

Hallen:

Du stiger in i den ljusa hallen och möts av ljuset från lägenhetens andra sida. Här hänger du dina ytterkläder i hatthyllan direkt till vänster och övrig förvaring ryms i den stora klädkammaren strax innanför. På din vänstersida ligger det stamrenoverade badrummet.

Badrummet:

Det helkaklade badrummet gjordes i samband med föreningens stamrenovering och erbjuder allt och lite till i en lyxig tappning. Här är härlig golvvärme, duschhörna med vikbara väggar i glas, handdukstork, vägghängd WC, modernt handfat med kommod, belyst spegelskåp och dessutom fördraget för tvättmaskin!

Rummet:

Rakt fram från hallen ligger det luftiga rummet där både vardagsrumsdel och sovrumsdel ryms utan problem. Att man gjort ytterligare en öppning mot köket, gör planlösningen modern och ger en härlig känsla av rymd. Dessutom flödar ljuset in från de stora fönstren!

Köket:

Det nyrenoverade köket går även det i en modern och exklusiv tappning. Här sitter snyggt kakel i marmorimitation, vilket gör sig snyggt i kontrast med den mörka bänkskivan. Den underlimmade diskhon med sin snygga blandare smälter nästan ihop med bänkskivan, vilket ger en stilren framtoning. Här kan du låta fantasin flöda! Som pricken över i:et, har matplatsen sin plats invid det stora fönstret. Varmt välkommen att se denna fina lägenhet på plats!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 7, hiss finns

Avgift

2 327 kr inkl värme, garage, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

5 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
VA: 1 800 kr
Försäkring: 1 600 kr

Kommentar

Föreningen har individuell mätning och debitering av varmvatten, kallvatten samt el.

Andel i föreningen

0,12062%

Andel av årsavgiften

0,12062%

Reparationsfond

3611 kr

Tillträde

Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 april 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 94 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 60:4

Förening

Namn

HSB Brf Linjalen

Om föreningen

HSB Brf Linjalen omfattar 426 bostadsrättslägenheter, 6 hyreslägenheter samt 42 lokaler. Det finns tvättstuga - tvättning mellan 08.00 - 20.30. Byggnaderna är uppförda 1968-1971.

Avgift:
I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV, bredband och garageplats i varmgarage. Kabel-TV erbjuds via Sappa. Bredband (100/100 mbit) och IP-telefoni erbjuds via NetAtOnce. Slutet av juni 2019 kommer gruppavtalet gå över till Telia.
Det tillkommer tillägg för enhetsmätning av el, kall- och varmvatten - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar.

HSB Brf Linjalen är en engagerad förening med olika aktiviteter som fritidskommittén i föreningen ansvarar för. "Röda stugan" ligger mitt i området och är en träffpunkt för många av aktiviteterna och kan hyras för privata tillställningar. I föreningen finns även en gästlägenhet med 4 bäddar samt i övrigt en god utrustning och en tillhörande p-plats som går att hyra för en billig peng.

Exempel på aktiviteter i föreningen:
Pubaftnar, teaterbesök, grillkvällar, containerträffar och räkafton. Tillgång till gym, utomhusschack och boulebana finns också.

För mer detaljerad information se föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/goteborg/linjalen

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

426

Antal hyresrätter

6

Antal lokaler i föreningen

42

TV och Bredband

Föreningen har ett gruppavtal för bredband (100/100 Mbit), TV och IP-telefoni från Telia.

Parkering

Det finns 467 garageplatser och 82 st parkeringsplatser. Föreningen har egen tvätthall med spolplatta med oljeavskiljare - kostnadsfri för garageplatsägare. Till varje bostadsrätt i föreningen hör en garageplats i något av föreningens tre garage. Föreningen hyr även ut några extra garageplatser respektive p-platser, företrädesvis till föreningens medlemmar.

Renoveringar

2012
Stambyte, omläggning av tak, balkonginglasning.

2013
kompletterande fasadrenoveringar.

2014
Installation elektroniska lås och postboxar.

2015
Upprustning av tvättstugor-

2017
Renovering av gård 1 (Västra Stillestorp 1-21).

2018
Fönsterbyte i hela föreningen (pågående)

Det kommer även ges möjlighet att byta balkongdörr mellan 3 alternativ; helglasad, glas med ribba eller liknande som nu. Detta får dock bekostas själv. Informationsblad om detta kommer att delas ut till lägenheterna.

Ekonomi

Inga planer på att höja månadsavgiften. Pratat med styrelsen 2019-04-08
NYTT! Avgiften höjs från den 1/7-19 med 3% enligt information i brevlådor 2019-05-11

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Källarförråd och matkällare
Till varje lägenhet hör ett sedvanligt källarförråd. Utöver detta kan i föreningen boende hyra ett av föreningens små matkällarförråd, för förvaring av exempelvis konserver och torrvaror. Kostnaden för ett matkällarförråd är 10 kr/månad. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Barnvagnsrum
I flera huslängor finns barnvagnsrum för barnvagnsparkering. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Cykelrum och mopedrum
Cykelrum finns i varje hus och nås med vanlig nyckel. För tillgång till mopedrum - kontakta föreningsexpeditionen.

På Övre Hallegatan 32 ligger föreningens gym. Här finns bland annat motionscyklar, löpband, trappmaskin och vikter. Fr.o.m. 2017-10-16 gäller start 06.30 på vardagar på försök. Vi kallar det "tyst morgonträning". Öppettider: vardagar kl. 06.30-21.00, lördagar samt sön- och helgdagar kl. 10.00-18.00.
Kostnaden för att nyttja gymmet är 40 kr per månad och lägenhet. Behörighet till gymmet läggs efter förfrågan hos föreningsexpeditionen in på till lägenhet hörande nyckelbricka/tagg.

Barn under 15 år får endast nyttja gymmet i målsmans/vuxens sällskap. Överträdelse innebär stängning av brickan.

Även pingisrum och stadsodling finns i föreningen.

Om området

Centrala Hisingen

Välkommen till en av Göteborgs snabbast växande stadsdelar! Här bor du lugnt och naturnära, men med all tänkbar service i närheten. In till stan och övriga Göteborg är det endast några minuters resa och vill du bada finns havet inom räckhåll i väster.

Centrala Hisingen har gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar.

Här finns gott om vackra grönområden lite överallt! Hisingsparken med Slätta Damm är en av Göteborgs största grönområde. Flunsåsparken som sommartid bjuder på underhållning med bla. dans och musik. Området kring Keillers park och Ramberget och har inte bara en underbar grönska utan även en bländande utsikt över Göteborg, bättre picnicmål är svårt att finna!

Vill ni träna så finns här en uppsjö av anläggningar att välja mellan såsom Nordic Wellness, Curves, Friskis & Svettis och Lundbybadet. För avkoppling kan vi varmt rekommendera St. Jörgens Spa eller Arken!

Kommunikation

Med bil når du lederna på nolltid! Hela centrala Hisingen har även en extremt välutvecklad kollektivtrafik med såväl spårvagnar som stombussar som tar dig varthän i staden du önskar snabbt och smidigt! Från Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästarplatsen når du centrala stan på några minuter. Här finns även vissa direktbussar till Volvo. För den mer hälsosamme finns fina gång- och cykelbanor till bl.a. Centrum och Eriksberg.

Närservice

Närhet till Backaplan med cirka 100 butiker. Wieselgrensplatsen och Kvilletorget har också ett stort utbud av affärer. Vid Kvilletorget har Polis, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen sin verksamhet. På Wieselgrensplatsen ligger Lundby Sjukhus.

Karta

Hör av dig till Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad