Solhagagatan 64

Bilder

  • Såld!

Solhagagatan 64 , Hisings Kärra , Göteborg

Stor fyrarummare med bra sovrum och trevliga umgängesytor! Perfekt för familjen då det är nära till dagis, skola, lekplats och affär. Välkommen att höra av dig för mer information!

97,7 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 630 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
97,7 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1975
Driftskostnad:
341 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

97,7 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Generös fyra om ca 97,7 kvadratmeter med balkong i västerläge som erbjuder mysig kvällssol. Bostaden rymmer 3 fina sovrum, 2 badrum samt ett modernt kök i tidlös stil. Dessutom leder hit två stycken separata entréer, vilket gör lägenheten möjlig att dela av. Denna bostad är perfekt för familjen då den ger närhet till dagis, skola, lekplats och Kärra Centrum. Välkommen att anmäla dig på visning!

Hall 1

Ni kliver genom säkerhetsdörren in i en rymlig hall med gott om plats för avhängning och förvaring. Här är ljusa väggar och på golvet ligger laminat som är genomgående i hela lägenheten. I anslutning av hallen ligger den stora klädkammaren som är inredd med praktiskt Elfa-system.

Badrum 1

Ljust helkaklat badrum med toalett, handfat, dusch och mycket skåpsförvaring. Vi skall inte heller glömma vädringsfönstret som ger såväl dagsljus som frisk luft.

Kök

Snyggt, stilrent kök från 2013. Här finns gott om arbetsyta och förvaringsmöjligheter. Rikligt ljusinsläpp och en rymlig matplats för fyra-sex personer. Vita, fräscha luckor där du nedanför finner vitt blankt kakel och bänkytor i grå laminat. Köket är utrustat med spis från 2017, fläkt, diskho, diskmaskin samt kylskåp och frys i fullhöjd.

Hall 2

Den andra hallen förgrenas till de mindre sovrummen samt det mindre badrummet. Här finns avhängningsmöjligheter direkt innanför dörren och gott om plats för ytterligare förvaringsmöbel. Här ifrån når ni även vardagsrummet.

Sovrum 1 & 2

I lägenheten finns två mindre sovrum i bra storlek. De erbjuder dubbel garderob samt plats för säng och skrivbord. Dessa rum gör sig perfekta som barn- eller gästrum.

Badrum 2

I anslutning till den andra hallen finner du badrum nummer två. Här är helkaklat i ljusa jordtoner och utrustning bestående av toalett, dusch, handfat med kommod, spegelskåp samt handdukstork.

Vardagsrum

Mitt i bostaden ligger det stora och ljusa vardagsrummet som förgylls av härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Här ryms både soffhörna och matplats, eller annat möblemang efter önskemål. Perfekt utrymme för att umgås med hela familjen!

Sovrum 3

Ljust "master bedroom" med en stilren fondvägg i kontrast med de övriga enfärgade väggarna. Här ifrån når du ut till den härliga balkongen i västerläge!

Balkong

Den insynsskyddade balkongen erbjuder helt fri vy över tennisplaner såväl som grönområden. Strax bortom ser man även Kärra Centrum samt förskolan Norra Parken. När kvällen smyger på, kan ni från denna balkong njuta av många härliga sommarkvällar innan läggdags!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns

Avgift

6 630 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 600 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer. El avläses och debiteras separat, men redovisas på månadsavin tillsammans med månadsavgiften.

Andel i föreningen

0,69324%

Andel av årsavgiften

0,69324%

Reparationsfond

2236 kr

Tillträde

enl. ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 augusti 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 195 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

KÄRRA 61:3

Övrigt

Balkong åt väster

Nära till Kärra Centrum, skolor samt allmänna kommunikationer

Separat förråd

Dubbla entréer samt badrum

* Trevlig innergård med vackra planteringar och lekplatser

Förening

Namn

HSB Brf Bergegård

Om föreningen

HSB Brf Bergegård består av 194 bostadsrättslägenheter samt 4 lokaler. Två av lokalerna hyrs ut, ytterligare en används som expeditionslokal (Solhagagatan 96) och den fjärde används som möteslokal. Föreningen innehar fastigheten Kärra 61:3 med tomträtt. Tomträttsavgälden är fastställd till och med 2026-06-30. Bostäderna är byggda 1975. Adresser i föreningen är Solhagagatan 40-96.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

194

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Ansluten till kabelnät ComHem.
Bredband via ComHem. Avtal tecknas separat med lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighets som önskas.

Parkering

Till de flesta lägenheterna i föreningen hör en öppen parkeringsplats (126 kr). Man kan efter köp av lägenhet ställa sig i kö för andra sorters p-platser. I föreningen finns utöver vanlig öppen p-plats även p-plats med el-stolpe (173 kr), carport utan el (179 kr), carport med el (226 kr) samt garage (305 kr) - kö till dessa.

Renoveringar

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2009/2010 - Införande av individuell elförbrukning.
2010/2011- Renovering av garagetak, byte av samtliga avstängningsventiler för varm- och kallvatten samt värmesystemet i lägenheterna.
2011/2012 - Byte av maskiner i tvättstugorna.
2012/2013 - Byte av entrépartier/portar samt portlåssystem.
2015 - Reparation av fasader samt vissa avloppsrör m.m.
2017 - Projektering av loftgångar och balkonger. Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
2017 - under april kommer arbetet med reparation av vissa avloppssystem, stuprör m.m. att påbörjas
Renovering av loftgångar beräknas inom c:a 3år.
Balkongrenovering beräknas inom c:a 5år. Det kommer att startas en utredning i samband med balkongrenovering att glasa i balkongerna.

Tvättning samt målning av fasadplåtar samt reparation av tegelfasader beräknas inom c:a 5år.

Ekonomi

En avgiftshöjning med 2,5 % gällande både parkeringar och bostäder skedde 2017-07-01.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Föreningen har en mycket trivsam gård med vackra planteringar samt bra lekplatser som rustades upp år 2006. Det finns en möteslokal att hyra för föreningens medlemmar, kostnad 200:-. Det finns en gemensam tvättstuga i föreningen samt ytterligare en tvättstuga för enbart mattvätt.

Om området

Hisings Kärra

Redan för 6000-7000 år sedan när inlandsisen dragit sig tillbaka och landet börjat resa sig ur havet flyttade folk in till Kärra-Rödboområdet.1962 byggdes de första radhusen i Kärra och 1972 påbörjades stora utbyggnaden av nuvarande Kärra. Vid foten av Skändlaberget på Hisingen ligger medeltidsbyn Skändla med gårdar. Längs stigarna genom skogar, förbi öppna fält och uppe på bergen, finns skyltar med information om sten-, brons- och järnåldern, vikingar och 1800-talsbönder. På höjderna, med utsikt över slätter och skogar, finns fina picknickplatser. På bergets östra sida ligger en skalgrusbank med rester av små havsdjur, snäckor och musslor m m områden för rekreation.

Kommunikation

Rosa express tar dig snabbt in till centrala Göteborg. Denna går från Gerrebacka via Kärra Centrum in till stan och vidare till Billdal. Från knutpunkten Klareberg finns ett antal andra bussar som tar dig till olika delar av stan.

Närservice

I Kärra centrum finns bland annat bank, post i ICA-butiken, bibliotek, högstadieskola, sim- och sporthall, restaturanger och livsmedelsbutik. Närhet till Bäckebol affärscentrum och IKEA.

Karta

Hör av dig till Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad