Västra Stillestorpsgatan 15

Bilder

  • Såld!

Västra Stillestorpsgatan 15 , Centrala Hisingen , Göteborg

Inflyttningsklar 4:a med stambytt badrum + gästtoalett till ACCEPTPRIS. Här finns inglasad balkong åt väst samt garageplats som ingår i månadsavgiften. I avgiften ingår både garage och bredband. Här är en genomtänkt planlösning och med lite kärlek skapas här lätt ditt drömboende. Gångavstånd till butiker och kommunikationer som tar dig in till centralstationen på 10 minuter. I närområdet finns både grönområden med Keillers park samt Ramberget med sin storslagna utsikt.

91,4 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 118 kr inkl värme, garage, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
91,4 kvm
Våning:
3, hiss finns
Byggår:
1971
Driftskostnad:
500 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

91,4 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Välkomna till denna rymliga 4:a med dubbla badrum och inglasad västerbalkong i populära Brf Linjalen. Här är en genomtänkt planlösning och med lite kärlek skapas här lätt ditt drömboende. Här ingår garageplats och bredband i avgiften!

Hall

Ni stiger in i en rymlig hall med parkettgolv och ljus tapet på väggarna. Avhängning finns innanför dörren och det finns även gott om plats för att sätta in garderob för ytterligare förvaring.

Kök

Originalkök med vita väggar och plastmatta. Köket har träfärgade skåpsluckor och rostfri bänkskiva i aluminium. Här erbjuds gott med förvaring och det finns även plats för ett matbord vid fönstret med utsikt över gården. Köksutrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, spis, ugn och köksfläkt.

Vardagsrum

Via en glasdörr mitt emot köket når du bostadens vardagsrum. Här ligger fin fiskbensparkett på golvet och väggarna är klädda med ljus tapet.

Sovrum 1

Via vardagsrummet når du ett av bostadens tre sovrum. Här återfinns samma fina fiskensparkett som i vardagsrummet och även här ljus tapet. Detta sovrum har en klädkammare med gott om plats för förvaring samt två stycken garderober.

Sovrum 2

Bostadens andra sovrum har laminatgolv med målade väggar i vitt och en i grått. Detta rummet har utgång till den inglasade balkongen i västerläge som har en heltäckningsmatta på golvet.

Balkong

Bostadens balkong är stor och självklart inglasad. Här ryms utan problem ett bord med några stolar. Tack vare balkongens läge i väster får man sol hela kvällen. Den perfekta platsen för en trevlig stund i kvällssolen!

Sovrum 3

Det tredje sovrummet i bostaden har laminatgolv och vita väggar. Här finns gott om förvaring i fyra stycken inbyggda garderober.

Badrum

Rakt fram från hallen ligger bostadens helkaklade badrum. Detta renoverades i samband med föreningens stambyte 2012. Här är det ljust kakel och klinker och utrustningen består av följande: Vägghängd toalett, duschhörn med runda väggar, belyst spegelskåp och tvättställ med kommod. Här är även föreberett för egen tvättmaskin.

Toalett

Bredvid badrummet ligger bostadens andra toalett. Här är väggarna ljusa och det ligger ljust klinker på golvet. Här finns ett belyst spegelskåp tvättställ och vit kakel mellan skåp och tvättställ.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Avgift

6 118 kr inkl värme, garage, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

6 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
VA: 2 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Föreningen har individuell mätning och debitering av varmvatten, kallvatten samt el.

Andel i föreningen

0,30155%

Andel av årsavgiften

0,30155%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 april 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 124 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 60:4

Förening

Namn

HSB Brf Linjalen

Om föreningen

HSB Brf Linjalen omfattar 426 bostadsrättslägenheter, 6 hyreslägenheter samt 42 lokaler. Det finns tvättstuga - tvättning mellan 08.00 - 20.30. Byggnaderna är uppförda 1968-1971.

Avgift:
I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV, bredband och garageplats i varmgarage. Kabel-TV erbjuds via Sappa. Bredband (100/100 mbit) och IP-telefoni erbjuds via NetAtOnce. Slutet av juni 2019 kommer gruppavtalet gå över till Telia.
Det tillkommer tillägg för enhetsmätning av el, kall- och varmvatten - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar.

HSB Brf Linjalen är en engagerad förening med olika aktiviteter som fritidskommittén i föreningen ansvarar för. "Röda stugan" ligger mitt i området och är en träffpunkt för många av aktiviteterna och kan hyras för privata tillställningar. I föreningen finns även en gästlägenhet med 4 bäddar samt i övrigt en god utrustning och en tillhörande p-plats som går att hyra för en billig peng.

Exempel på aktiviteter i föreningen:
Pubaftnar, teaterbesök, grillkvällar, containerträffar och räkafton. Tillgång till gym, utomhusschack och boulebana finns också.

För mer detaljerad information se föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/goteborg/linjalen

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

426

Antal hyresrätter

6

Antal lokaler i föreningen

42

TV och Bredband

Föreningen har ett gruppavtal för bredband (100/100 Mbit), TV och IP-telefoni från Telia.

Parkering

Det finns 467 garageplatser och 82 st parkeringsplatser. Föreningen har egen tvätthall med spolplatta med oljeavskiljare - kostnadsfri för garageplatsägare. Till varje bostadsrätt i föreningen hör en garageplats i något av föreningens tre garage. Föreningen hyr även ut några extra garageplatser respektive p-platser, företrädesvis till föreningens medlemmar.

Renoveringar

2012
Stambyte, omläggning av tak, balkonginglasning.

2013
kompletterande fasadrenoveringar.

2014
Installation elektroniska lås och postboxar.

2015
Upprustning av tvättstugor-

2017
Renovering av gård 1 (Västra Stillestorp 1-21).

2018
Fönsterbyte i hela föreningen (pågående)

Det kommer även ges möjlighet att byta balkongdörr mellan 3 alternativ; helglasad, glas med ribba eller liknande som nu. Detta får dock bekostas själv. Informationsblad om detta kommer att delas ut till lägenheterna.

Ekonomi

Inga planer på att höja månadsavgiften. Pratat med styrelsen 2019-04-08
NYTT! Avgiften höjs från den 1/7-19 med 3% enligt information i brevlådor 2019-05-11

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Källarförråd och matkällare
Till varje lägenhet hör ett sedvanligt källarförråd. Utöver detta kan i föreningen boende hyra ett av föreningens små matkällarförråd, för förvaring av exempelvis konserver och torrvaror. Kostnaden för ett matkällarförråd är 10 kr/månad. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Barnvagnsrum
I flera huslängor finns barnvagnsrum för barnvagnsparkering. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Cykelrum och mopedrum
Cykelrum finns i varje hus och nås med vanlig nyckel. För tillgång till mopedrum - kontakta föreningsexpeditionen.

På Övre Hallegatan 32 ligger föreningens gym. Här finns bland annat motionscyklar, löpband, trappmaskin och vikter. Fr.o.m. 2017-10-16 gäller start 06.30 på vardagar på försök. Vi kallar det "tyst morgonträning". Öppettider: vardagar kl. 06.30-21.00, lördagar samt sön- och helgdagar kl. 10.00-18.00.
Kostnaden för att nyttja gymmet är 40 kr per månad och lägenhet. Behörighet till gymmet läggs efter förfrågan hos föreningsexpeditionen in på till lägenhet hörande nyckelbricka/tagg.

Barn under 15 år får endast nyttja gymmet i målsmans/vuxens sällskap. Överträdelse innebär stängning av brickan.

Även pingisrum och stadsodling finns i föreningen.

Om området

Centrala Hisingen

Välkommen till en av Göteborgs snabbast växande stadsdelar! Här bor du lugnt och naturnära, men med all tänkbar service i närheten. In till stan och övriga Göteborg är det endast några minuters resa och vill du bada finns havet inom räckhåll i väster.

Centrala Hisingen har gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar.

Här finns gott om vackra grönområden lite överallt! Hisingsparken med Slätta Damm är en av Göteborgs största grönområde. Flunsåsparken som sommartid bjuder på underhållning med bla. dans och musik. Området kring Keillers park och Ramberget och har inte bara en underbar grönska utan även en bländande utsikt över Göteborg, bättre picnicmål är svårt att finna!

Vill ni träna så finns här en uppsjö av anläggningar att välja mellan såsom Nordic Wellness, Curves, Friskis & Svettis och Lundbybadet. För avkoppling kan vi varmt rekommendera St. Jörgens Spa eller Arken!

Kommunikation

Med bil når du lederna på nolltid! Hela centrala Hisingen har även en extremt välutvecklad kollektivtrafik med såväl spårvagnar som stombussar som tar dig varthän i staden du önskar snabbt och smidigt! Från Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästarplatsen når du centrala stan på några minuter. Här finns även vissa direktbussar till Volvo. För den mer hälsosamme finns fina gång- och cykelbanor till bl.a. Centrum och Eriksberg.

Närservice

Närhet till Backaplan med cirka 100 butiker. Wieselgrensplatsen och Kvilletorget har också ett stort utbud av affärer. Vid Kvilletorget har Polis, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen sin verksamhet. På Wieselgrensplatsen ligger Lundby Sjukhus.

Karta

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad