Vintervädersgatan 9

Bilder

  • Såld!

Vintervädersgatan 9 , Biskopsgården , Göteborg

Fräsch och välplanerad minitvåa! Med närhet till service, kommunikation och friluftsliv finner ni denna fina lägenhet som gör sig perfekt som första bostad. Separat sovrum och låg avgift! Hör av er till mäklaren för mer information!

48,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 410 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
48,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1004
Byggår:
1959

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

48,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Stig på! En kort trappa upp och ni välkomnas in i lägenhetens hall. Här ligger påkostat högblankt klinker som ger en exklusiv känsla, samtidigt som det är mycket lättskött, så lite smutsiga skor är inga besvär! Hallen inrymmer mycket förvaring i en rejäl klädkammare samt i inbyggda garderober.

Badrum

Till höger om entrén ligger det helkaklade badrummet. Här finns allt man kan önska; duschhörna, tvättmaskin, WC, kommod, handdukstork samt belyst spegelskåp och det ljusa kaklet känns både fräscht och tidlöst.

Vardagsrum

Välkommen till sociala ytor! Runt hallens hörn, där en arbetsplats med kontor passar perfekt, öppnar bostaden upp med härliga ytor och ljusinsläpp från de stora fönstren. På din vänstra sida är den mysiga soffhörnan med plats för en stor soffa samt tillhörande möblemang. Väggen mot sovrummet är klädd med snyggt, grått väggtegel med ett avlångt fönster upptill. Här igenom leds solljuset vidare till sovrummet som också förgylls med naturligt ljus. På golvet ligger snygg ekparkett och väggarna är ljusa.

Kök

Innanför de svarta luckorna erbjuds du oändligt med förvaring i detta stilrena kök. Det tidlösa, blanka kaklet ger en snygg kontrast till luckorna och de rostfria handtagen blir som pricken över i. Låt fantasin flöda vid matlagningen – här finns stora arbetsytor! Middagarna avnjuter ni sedan vid matplatsen centralt i bostaden. Idag står i köket en kombinerad kyl/frys, men ytan finns tveklöst för att installera kyl samt frys i fullhöjd.

Sovrum

För att göra nattvilan så rofylld som möjligt, har man i denna lägenhet satt upp en vägg och skapat ett avskilt sovrum i alldeles lagom storlek. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och dessutom finns plats för förvaringsmöbel. Harmonin genomsyrar rummet som är målat i ljusa toner och på golvet ligger den fina ekparketten. Dagsljuset når in via fönstret till vardagsrummet.

Välplanerad, stilren minitvåa med låg avgift! Här erbjuds närhet till inte bara service och kommunikationer, utan även grönområden och natur. Lägenheten gör sig perfekt som första boende eller för den som pendlar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 7, hiss finns

Avgift

2 410 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Andel i föreningen

0,28136%

Andel av årsavgiften

0,28136%

Reparationsfond

4685 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1959

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 november 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 103 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 53:2

Förening

Namn

HSB Brf Soluret i Göteborg

Om föreningen

HSB Brf Soluret består av 266 bostadsrätter. Det finns ytterligare en hyresrätt, samt två lokaler. Bostäderna är byggda 1958-1959. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt.
I avgiften ingår V/VA och kabel-tv via ComHem (grundutbud).
El tillkommer samt bredband via ComHem.

OBS! Endast kolfilterfläkt eller kåpa får användas (ej villafläkt).
Läs mer om föreningen på www.nbpc.se

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1138 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 455 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

266

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Ansluten till kabelnätet via ComHem, analogt basutbud ingår i avgiften.
Internet: Bredband via ComHem, man kan även ansluta till fiber via bredbandsbolaget.

Parkering

Föreningen disponerar över 184 parkeringsplatser och 12 garageplatser samt 16 besöksplatser. Det är kö till parkeringen. Parkeringsplats kostar 150kr och garage 350kr. För att ställa sig i kö för parkering kontaktar man föreningsexpeditionen.

Renoveringar

15/16 Utbyte av belysning i källargångar, OVK besiktning, ombyggnad av dagis
07/08 har balkonger målats om samt trappräcken bytts ut
06/07 reparerades hissar.
87/88 fasadrenovering
95/9 fönster under och stambyte skedde

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Det finns cykelförråd i källaren, barnvagnsförråd samt tvättstugor med tillhörande torkrum. Möjlighet att hyra gästlägenhet med 6-bäddar för 300: -/natt och festlokal för upp till 40 personer.

Om området

Biskopsgården

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Karta

Hör av dig till Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad