Virvelvindsgatan 30

Bilder

  • Såld!

Virvelvindsgatan 30 , , Göteborg

Ljus och fräsch lägenhet belägen vid Ramberget, nära Wieselgrensplatsen. Långt upp i huset ligger denna pärla som erbjuder en härlig inglasad balkong med maffig utsikt och sol hela dagen. Bra förvaring och dessutom ingår två st förråd!

58 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 648 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
58 kvm
Våning:
6, hiss finns
Byggår:
1958
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

58 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Ljus och fräsch lägenhet belägen vid Ramberget, nära Wieselgrensplatsen. Långt upp i huset ligger denna pärla som erbjuder en härlig inglasad balkong med maffig utsikt och sol hela dagen. Bra förvaring och dessutom ingår två st förråd.

Hall

Välkommen till Virvelvindsgatan 30. Här möts man av en ljus hall som erbjuder riktigt bra förvaring i form av både garderober och en praktisk klädkammare. Väggarna är vita och på golvet ligger svart klinker som sedan övergår till ekparkett.

Kök

Till höger från hallen når man köket, väl inne i köket slås man av hur ljust det är och tack vare fönster åt väster kan man laga mat med fin utsikt. Köket har vackra originaldetaljer kombinerat med moderna materialval. Luckorna här går i tidlöst vitt med rostfria beslag och ovan arbetsbänken sitter mörkt kakel. På golvet ligger mörkt klinker som även erbjuder golvvärme. Här finns plats för en mindre matbord för trevliga middagar. Köksutrustningen består av kyl/frys i kombi, diskmaskin, spis.

Badrum

Bostadens badrum är ljust med fönster ut mot väster. Här är helkalkat med ljust klinker på golvet och ljust kakel på väggarna. Utrustningen består av dusch, toalett, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt en toppmatad tvättmaskin, perfekt om man inte vill gå ner till tvättstugan som ligger i huset intill.

Vardagsrum

Vardagsrummet är bostadens ljusaste rum tack vare fönster i både söder och väster. Rummet är stort och rymmer både TV-möblemang, soffgrupp och en kontorshörna om så skulle önskas. Ytskikten är som i hela lägenheten oerhört fräscha, på golvet ligger ekparkett och väggarna är vita. Via Vardagsrummet når man bostadens inglasade balkong.

Balkong

Den inglasade balkongen i söderläge med fri utsikt över Ramberget är verkligen bostadens pärla. Här har man sol nästan hela dagen! Balkongen ger plats för större möblemang så att man kan sitta och njuta av den fina utsikten över Ramberget efter en tuff arbetsdag. Det stora glaspartiet med skjutfönster passar perfekt om man vill få in lite extra frisk luft. Balkongen kan nyttjas som ett lyxigt extrarum stora delar av året!

Sovrum

Bostadens sovrum ligger direkt till höger från hallen. Rummet är stort och ljust tack vare fönstret ut mot den inglasade balkongen i söder. Här hittar man bra förvaring via två garderober. Rummet är stort och kvadratiskt och rymmer utan tvekan en dubbelsäng. Golvet här pryds av ekparkett och väggarna är snyggt vita.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 11, hiss finns

Avgift

3 648 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,13057%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1958

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 73:7

Övrigt

-Balkong
Inglasad balkong i söderläge. Möjlighet att skjuta bort rutorna.

-Förråd
Förråd finns både i källaren och på vinden.

-Tvättstuga
Tvättstuga finns i grannhuset.

-Parkering
Föreningen har parkeringsplatser att hyra med separat kö. Det finns gästparkeringar inom föreningen. En bit bort vid Rambergsvägen finns gratis parkering att nyttja.

-Bra att veta
Postboxar vid entrén.
En bit bakom huset finns uteplats med grill.
Vidare finns ett antal faciliteter inom föreningen att nyttja för medlemmarna. Cykelrum, barnvagnsrum, bastu, snickerilokal samt en gästlägenhet att hyra för en mindre summa.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus 22

Om föreningen

Förening: Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 22

Fastigheten Brämaregården 73:3, 73:5, 73:6 och 73:7 innehas med tomträtt och bebyggdes 1958 med 356 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, samt 13 lokaler.

Avgift:
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud). EL betalas separat av lägenhetsinnehavaren.

Gemensamhetslokaler:
I föreningen har man tillgång till tvättstuga, torkrum, cykelrum, snickarbod, pingisrum och bastu. Gästlägenhet (4 bäddar) finns att hyra. Det finns soprum för hushållsavfall och tidningar. Till lägenheten hör ett källar- och ett vindsförråd. Det finns tre tvättstugor i vartannat hus, i varje tvättstuga finns det två tvättmaskiner.

Organisationsform

Andelsrätt

TV och Bredband

Kabel-tv levereras via ComHem, grundutbud ingår i avgiften.
Kollektiv bredbandsanslutning 1000/1000 med Ownit fr.o.m. 15/1-19

Parkering

Det finns 198 st parkeringsplatser samt 30 st garageplatser.
Priset för en p-plats utomhus ligger i dagsläget på 110 kr/mån. En garageplats ligger på 150 kr/mån. Till dessa är det separat kö. Frågor angående parkering besvaras av Riksbyggen på tfn 021-40 85 00. Gratis parkering längs med Rambergsvägen. Besöksparkeringar finns i området.

Renoveringar

Fastigheten stambytt (avlopp och el) mellan 2002-2003.
Hissmotorer har bytts ut under 2008-2009.
Säkerhetsdörrar (ståldörrar), postboxar samt nya entrépartier i aluminium har installerats under 2008.
Balkonginglasningen sågs över och byttes 2013.
Under 2018 kommer föreningens hissar att renoveras.

Underhållsplan och kommande års underhåll:
Se årsredovisning

Övrigt

Övrigt:
I området finns grillplats, boulebana och lekplats. Fastighetsexpeditionen finns på Virvelvindsgatan 28 är öppen måndag till fredag 8:30-9:30. Tel: 031-23 81 25.

Extra förråd finns att hyra, separat kö.

Hemsida: http://www.gbghus22.se/

Om området

Karta

Hör av dig till Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad