Östanvindsgatan 13D

Bilder

  • Såld!

Östanvindsgatan 13D , Lundby , Göteborg

Snabbt tillträde möjligt i denna charmiga tvårummare med stor balkong i västerläge! Här ligger det fina brädgolvet kvar och köket är nyrenoverat med öppen lösning. Stora rum, dubbla förråd och balkongen ligger i anslutning till vardagsrummet! Hör av dig till mäklaren för mer information!

50,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 722 kr I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud via ComHem)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
50,5 kvm
Våning:
2
Byggår:
1945
Driftskostnad:
341 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

50,5 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Välkommen in! På våning 2 av 3 ligger denna charmiga genomgångslägenhet som genomsyras av mycket ljus och fina originaldetaljer! All eldragning, inklusive elcentralen, i lägenheten är uppdaterad till modern standard – något som är både en ökad säkerhet och unikt i dessa äldre byggnader. Dessutom är väggarna helt nya, med nya gipsskivor ovanpå de gamla väggarna, vilket gör det lätt att måla om eller klä med det allra första lagret av tapeter.

Hall

Med hallen som bostadens nav, når ni här ifrån bostadens samtliga övriga rum. Här finns plats för avhängning innanför dörren och strax framför er finns en praktisk klädkammare. Hallen är klädd med vackert brädgolv, vilket bryter av snyggt mot de nymålade, ljusa väggarna.

Kök

Från entrén har du det klassiska ek-köket på din högra sida. Här finner du ett öppet kök i modern tappning, med bl.a. rörelsestyrd bänkbelysning. Vitvarorna består av diskmaskin, kyl/frys och spis. Samtliga vitvaror är från kvalitativa märken som Bosch, Siemens samt Electrolux. Väggarna här är ljusa med en fondvägg i en grön nyans. På golvet ligger det vackra brädgolvet i uppfräschat original. Matplatsen rymmer 4 personer och belyses av dagsljus från det stora fönstret i österläge. Utanför syns härlig grönska och den välskötta innergården.

Sovrum

Till vänster om hallen ligger det ljusa sovrummet. Här finns gott om plats för en stor säng med tillhörande möblemang samt stora förvaringsmöbler. Fönstret ger, tillsammans med de vita väggarna, gott om ljus och en uppiggande känsla när det är dags att kliva upp på morgonen.

Badrum

Rakt fram i hallen finner ni det ljusa, halvkaklade badrummet med en blå plastmatta på golvet. Här finns; WC, handfat, spegelskåp och ett badkar som är perfekt att avsluta den stressiga dagen i.

Vardagsrum

Sist, men inte minst, når ni vardagsrummet. Detta rum är verkligen gjort för samvaro med plats för TV-möblemang samt stor soffgrupp. Även en kontorsmöbel ryms utan problem. Ljusa väggar, tillsammans med det målade vitmålade brädgolvet, ger känsla av ytterligare rymd. Det är även från vardagsrummet ni når balkongen i härligt västerläge. Här värmer solens strålar större delen av dagen och långt in på kvällen. Från balkongen ges en fri vy över området. Välkommen att kontakta mäklaren för att få se denna charmiga lägenhet på en visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 722 kr I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud via ComHem)

Driftskostnad

4 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 900 kr
Försäkring: 1 200 kr

Kommentar

Observera att driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

1,62113%

Andel av årsavgiften

1,63867%

Reparationsfond

5059 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1945

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 juni 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 184 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Rambergsstaden 43:1

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus 9

Om föreningen

Brf Riksbyggen Göteborgshus nr 9 består av 66 st bostadsrätter samt 4 lokaler. Dessa är fördelade på 3 st flerbostadshus. Fastigheten Rambergsstaden 43:1 bebyggdes 1945 och innehas med tomträtt som löper till slutet av 2024. Föreningens adresser: Östanvindsgatan 9-13.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

70

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Kabel-TV levereras via ComHem, basutbud ingår i avgiften.
Bredband levereras via ComHem. Avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas. Fiber från Bredbandsbolaget finns installerat i fastigheten men tjänsten får man köpa själv om man vill.

Parkering

Det finns 38 parkeringsplatser, separat kö. Det finns även MC-garage med plats för 2 motorcyklar.

Renoveringar

Ekonomi: Föreningen följer en underhållsplan för att få långsiktig (30 år) jämn fördelning av underhållskostnaderna.
1985-1986 renoverades fastighetens stammar, ventilation, fönster, fasad och tak.
2012 dränerades husen och man har satt in inluftsventiler.
2014 justerades fönster, termostater byttes och övriga energisparåtgärder skedde.
2017-18 sker byte av fläktar inom ventilationssystemet och inom ett par år planeras även byte av porttelefoner. Medel för dessa åtgärder finns avsatta i underhållsfonden.

Avgifter har varit oförändrade innevarande budgetår, 2017-18.

Förvaltning och försäkring: Föreningen har med Riksbyggen tecknat avtal gällande teknisk och ekonomisk förvaltning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam.

Övrigt

Avgift: I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud via ComHem).

Gemensamhetslokaler: I föreningen finns två tvättstugor med två tvättmaskiner och en torktumlare samt torkrum. Dessutom finns separat mangel. Via föreningen har man även tillgång till cykelförråd, snickeri och vävstuga (nr 9B). Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Om området

Lundby

Trevligt område för dig som gillar lugn och ro. Området har ett stort antal villor samt bostadsrätter. Förskola finns i området.

Kommunikation

Bra cykelvägar till centrum finns. Buss finns.

Närservice

För stormarknad, Systembolag, Citygross, apotek, Max, Biltema, loppis, blomsteraffär mm är det inte långt till Eurostopområdet mot citykärnans riktning.

Karta

Hör av dig till Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad