Brunnehagen 50

Bilder

  • Såld!

Brunnehagen 50 , Hisingen - Tuve , Göteborg

Kanonläge i Brunnehagen bredvid cykelbanan med utsikt över radhusområdet! Här erbjuds en magisk inglasad balkong i söderläge. I övrigt är det ett välplanerat ljust boende med lite insyn och allt är i toppskick, bara att flytta in! Stabil Riksbyggen förening som har Tuves lägsta avgifter! (De äldre föreningarna)
Snabbt tillträde är möjligt vid behov!

61,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 789 kr inkl värme, kallvatten och kabel-tv (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
61,5 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
352
Byggår:
1972
Driftskostnad:
491 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

61,5 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Tvåa med kanonläge som är toppskick i Brunnehagen! Här erbjuds härlig utsikt över radhusområdet från den inglasade balkongen i soldränkt söderläge. Stabil Riksbyggen förening som har Tuves lägsta avgifter. Snabbt tillträde är möjligt!

Hall

Hallen är rymlig och erbjuder plats för avhängning och förvaring via tre garderober. På golvet ligger parkett och väggarna är ljust tapetserade.

Kök

Bostadens kök i toppskick rymmer en matplats för 4-5 personer invid fönster med utsikt mot området. Köksinredningen är stilren med vita luckor i högblankt och rostfria handtag. Det rostfria återkommer i den välutrustade maskinparken. Mellan skåpen sitter svart kakel som stänkskydd och arbetsytorna pryds av grå laminat. Den maskinella utrustningen består av integrerad ugn och mikro, induktionshäll, rostfri fläkt, diskmaskin och praktisk kyl/frys i fullhöjd. Väggarna är vita och på golvet ligger lättskött laminat som sig bör i ett kök. En del boende i föreningen har delat av matplatsen från köket och på så vis fått ett extra rum.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ljust tack vare fönster åt både syd och väst. Rummet är generöst och rymmer dels TV-hörna men även matplats eller arbetsplats om man så önskar. Väggarna är gråa och på golvet ligger parkett.

Sovrum

Sovrummet är rymligt med utgång till den inglasade balkongen. Här finns plats för dubbelsäng och annat möblemang om så önskas. Förvaring erbjuds via tre garderober. Här har vi ljusa väggar med grå heltäckningsmatta på golvet.

Balkong

Bostadens stora inglasade balkong med utsikt över radhusområdet. Här är det söderläge med sol stora delar av dagen. Här finns plats för en go loungemöbel och kanske en grill? Inglasningen gör att balkongen kan nyttjas som ett extrarum stora delar av året.

Badrum

Bostadens helkaklade badrum är även det såklart i toppskick och renoverades i samband med stambytet 2012-13 . Här är det helkaklat med vitt kakel på väggarna och svart klinker på golvet som även erbjuder skön golvvärme. Utrustningen består av dusch med vikbara väggar i glas, vägghängd toalett, belyst spegelskåp, kommod med tvättställ, handdukstork och en toppmatad tvättmaskin. Gemensam tvättstuga finns även såklart inom föreningen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 789 kr inkl värme, kallvatten och kabel-tv (basutbud)

Driftskostnad

5 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
VA: 1 800 kr
Försäkring: 1 600 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Föreningen har enhetsmätning av el och varmvatten vilket betalas i samband med månadsavgiften. Driftskostnader är individuella och beror på dina egna levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

0,21506%

Andel av årsavgiften

0,22%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1972

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 november 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 168 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Tuve 51:11

Övrigt

Balkong
Inglasad balkong med utsikt över radhusområdet i söderläge.

-Förråd
Finns i markplan.

-Tvättstuga
Finns i närliggande hus.

-Parkering
Parkering finns framför husen och kostar: utan el-stolpe: 125 kr/mån, med el-stolpe: 250 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö.

-Bra att veta:

-Balkongutbyggnaden innebar att avgiften höjdes med 3% i oktober 2017 och den kommer höjas ytterligare 3% 1 juli 2018.

-Föreningen har kollektivavtal med elleverantör. Du betalar för din förbrukade mängd el. Debiteras på månadsavin.

-Föreningen tillämpar enhetsmätning av varmvatten. Du betalar således för den mängd varmvatten du förbrukar. Debiteras på månadsavin.

-Barnvagnsrum finns vid entrén.

-Cykelrum finns i närheten.

-Bastu finns att nyttja på Brunnehagen 39.

-Fritidslokal finns att hyra för tillställningar.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Tuvehus nr 6

Om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till tomterna Tuve 51:1-3, Tuve 12:23 samt Tuve 12:32 med adress Brunnehagen 1-59. På dessa tomter har år 1970-72 uppförts bostadshus med sammanlagt 425 lägenheter.

Bra gemensamma tvättstugor på flera platser inom föreningen. Föreningen har en föreningslokal och bastu att boka. Till lägenheten hör ett källarförråd och cykelrum finns på flera platser.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

425

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

I månadsavgiften ingår kabel-TV via Canal Digital (basutbud).
Bredband tecknas separat av lägenhetsinnehavaren, förberett via Bredbandsbolaget(FiberLan). Föreningen för diskussioner om gemensamt upphandlat avtal för TV och bredband.

Parkering

P-plats finns på 343 avgiftsbelagda parkeringsplatser med respektive utan el-anslutning - separat kö - uthyrning söks direkt via Riksbyggen EKC i Västerås. P-plats utan el 125 kr/mån och med el 250 kr/mån. Det finns även bra möjligheter för MC och mopedparkering. Föreningen har även 29 stycken gästparkeringar samt 3 stycken handikapplatser.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.
2012/13 Utfördes det största renoveringsprojektet i föreningens historia. Nya badrum, avloppsstammar, fastighets-el i alla lägenheter och allmänna utrymmen, nya fläktar och tilläggsisolering på vindarna.
2016 genomfördes fasadarbeten.
2017/18 Föreningens balkonger byggs ut och glasas in.

Ekonomi

Balkongutbyggnaden innebar att avgiften höjdes med 3% i oktober 2017 samt 3% 1 juli 2018. I övrigt inga kända.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, innehar tomträtt.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Lars-Göran Larsson

Övrigt

Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägg bekostas kollektivt av föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida: http://www.tuve6.se/

Om området

Hisingen - Tuve

Tuve ligger mitt på Hisingen på gränsen mellan den tätbebyggda staden i söder och landsbygden i norr. Tuve-Säve ingår i stadsdelsförvaltningen Norra Hisingen och omfattar området från Bäckedalen i söder till Säve i norr vilket gör stadsdelen till en av de geografiskt största i Göteborgs kommun.

Stadsdelen har många vackra naturområden som till exempel Hökälla naturområde och Hisingsparken, som är Göteborgs största parkområde.

Nära till två golfbanor - St Jörgen resp. Albatross.

Kommunikation

Från Centralstationen går buss nr 17 till Tuve Centrum med en restid på cirka 20 min samt bussarna 35, 36 och 39 till Säve station. För övriga busstider och transporter se www.vasttrafik.se.

Närservice

Tuve Torg är ett ur servicesynpunkt komplett torg som förutom torgets rikliga utbud av varor även kan erbjuda det mesta inom kommunal service. Torget har vårdcentral, bibliotek, tandläkare och kulturhus. Matbutikerna ICA och Willys finns även på torget. Här finns även Tuve ishall, 4-H gård och fina strövområden med elljusspår som även kan ta dig in till Centrala Hisingen.

Det finns kultur- och fritidsaktiviteter för alla åldrar i Norra Hisingen. Kulturpunkten i Tuve innehåller bibliotek, kulturskola, tidningscafé och fritidsgård.

Karta

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad