Barometergatan 31

Bilder

  • Såld!

Barometergatan 31 , Länsmansgården , Göteborg

Färgstark och njutbar trea med välplanerade kvadratmetrar och balkong i västerläge. Här njuter ni av stambytt badrum, eftermiddagssol och grönskande omgivningar med havet i horisonten. Gångavstånd till skolor, affärer, natur med motionsspår och kommunikationer som tar er till centrum på 20 minuter.

74,3 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 035 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
74,3 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
127
Byggår:
1965
Driftskostnad:
358 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

74,3 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkommen in i hallen. Direkt innanför dörren möts man av en rymlig hall där man får en bra uppfattning om hur lägenhetens alla rum är disponerade och blir glad av alla färger som lägenheten utstrålar! Här finns två inbyggda garderober samt gott om plats för avhängning och skohylla. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna har en röd mönstrad tapet.

Kök

Köket som är i charmigt original harmoniserar väl med lägenhetens känsla och ursprung. Köksinredningen går i gult med en given vit kakelsättning ovan bänkskivan i rostfritt och trä. Utrustat med kombinerad kyl/frys (whirlpool, -17), en hällspis (Electrolux), en diskmaskin (Electrolux) samt en fläkt. Plats för matbord och tre till fyra stolar invid fönstret. Väggarna pryds med en mönstrad tapet och på golvet ligger ett blått laminat.

Sovrum

Det större sovrummet ligger i direkt anslutning till köket och vardagsrummet och här finns tre st inbyggda garderober för förvaring. På golvet ligger en nyinlagd heltäckningsmatta i vitt och väggarna har en blå tapet. Här ryms dubbelsäng med tillhörande möblemang samt extra förvaringsmöbel om så önskas.

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort, rymligt och lättmöblerat och på golvet vilar en mycket välhållen fiskbensmönstrad parkett och på väggarna sitter en guldbeige tapet. Här hittar man även utgången till balkongen som ligger i härligt västerläge där solen kommer redan tidigt på eftermiddagen och värmer långt in på sena kvällen. Grönskande utsikt mot Björlanda och havet i horisonten samt mot promenadstråk och motionsspår vid Store Vette som är Svarte Mosses högsta punkt och därmed bästa utsiktsplats.

Sovrum 2

Det mindre sovrummet ansluter från hallen och här finns två inbyggda garderober samt fönster mot det lugna läget på baksidan. På golvet här ligger ett vitt laminatgolv och väggarna har en ljus tapet. Här finns plats för en mindre säng samt skrivbordshörna.

Badrum

Badrummet är helrenoverat utav föreningen i samband med stambytet 2004-2005 och fick då vitt kakel och gråblått klinker. Utrustningen består av en WC, kommod, spegel, badkar, handdukstork och en tvättmaskin (Whirlpool, dec -16).

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns ej

Avgift

4 035 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 400 kr
Försäkring: 2 900 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftkostnad enligt schablon.

Andel i föreningen

0,45859%

Andel av årsavgiften

0,45859%

Reparationsfond

1228 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 september 2009
Energiprestanda: 103 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1-glas

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 85:1

Övrigt

I månadsavgiften ingår en avsättning till din inre fond om 102 kr/mån.

Förening

Namn

HSB Brf Vintergatan i Göteborg

Om föreningen

HSB Brf Vintergatan byggdes 1965 och ligger på Hisingen i norra Länsmansgården.
Husen är 3-våningshus, föreningen består av 232 lägenheter fördelat i fem huskroppar i tre fysiska hus på tre gator, Barometergatan 1-35, Lågtrycksgatan 1-9, Högtrycksgatan 1-7 och 2-10. 965.

HSB:s överlåtelseavgift betalas av säljaren, medlemsavgift i HSB betalas av köparen. Föreningen godkänner ej medlemskap då delägare ej är bosatt på adressen.

Föreningen har expeditionstid måndagar jämna veckor kl.18.00-19.00, tel 031-53 12 44, Barometergatan 1.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

232

TV och Bredband

Kabel-TV via ComHem (basutbud ingår i avgift).
Varje lägenhet har möjlighet att ansluta sig till bredband genom ComHem, anslutning sker direkt till ComHem.

Parkering

Parkeringsplats hyrs separat av föreningen. Det är lite kö till platserna under däcket, kostar 200:-/mån. Lite kö. Brukar lösa det så att man får ta över en uteplats á 150:-/mån om behov finns.

För alla ärenden ang. dessa platser, kontakta Jessica Lernhede, telefonnummer 010-442 22 46

En depositionsavgift på 200:- tillkommer för nyckel till MC-garage och mopedrum. Avgiften för platsen kommer på månadsavin.

Renoveringar

Föreningen håller sig till sin löpande underhållsplan.

Fönsterbyte 1984-1985
Takbyte/renovering 1993
Balkongrenovering 1997
Målning/upprustning trapphus 1999
Badrumsrenovering 2004-2005
Byte av el 2004-2005, numera 3- fas
Säkerhetsdörrar 2009
Innergårdar 2010
Fasader/Balkonger 2014-2016

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Via föreningen har man tillgång till tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd, hobbyrum, bastu, en lokal att låna vid t.ex. kalas samt en övernattningslägenhet som kan hyras för fn 100 kr/natt.

Om området

Länsmansgården

Att bo i Länsmansgården på Hisingen ger närhet till både staden och havet, men framförallt till de stora naturområden som omger stadsdelen.
Länsmansgården byggdes i mitten av 1960-talet och ligger vackert placerad på en hög platå. Här uppe fanns tidigare små torpstugor och orörd natur. Stadsdelen kilades mer eller mindre in i de stora naturområden, som gränsar till Hisingens västra kustlinje. Det centrala läget i förhållande till övriga Göteborg och havet innebär att de moderna bostäderna i Länsmansgården blivit mycket eftertraktade. Flera av husen har en hänförande utsikt mot havet i horisonten.

Kommunikation

Buss- och spårvagnsförbindelserna med övriga Göteborg är goda. För den som färdas i bil är det knappt 2 km till närmaste motortrafikled som går direkt till Göteborgs centrum. Härifrån har du inte heller långt till Säve flygplats. Med ca.10 km in till centrala Göteborg tar en spårvagnsresa ca.17 min med nr.5 & 6, närmsta hållplats är Varmfrontsgatan. Mer information om kommunikationer och kollektivtrafik i området hittar du på: www.vasttrafik.se

Närservice

På Länsmanstorget finns Ica, tobaksaffär och pizzeria men även ett antal mindre butiker av olika slag runt om i stadsdelen. Här finns närhet till skolor och dagis och i stadsdelens södra ände vid sjön Svarte Mosse hittar du motionsanläggningar, fotbollsplaner och tennisplaner. Det är heller inte långt till Hisingsparken, Hisingens badplatser eller fritidsbåtshamnen i Björlanda.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh eller Filip Radic för mer information!

Filip Radic

Filip Radic

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0737-48 00 71

filip.radic@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad