Badvädersgatan 27

Bilder

  • Såld!

Badvädersgatan 27 , Biskopsgården , Göteborg

I den ekonomisk starka föreningen HSB Brf Barometern som ligger med grönska och utsikt mot staden finner ni denna spatiösa trea om 66,9 kvm. Belägen på våning 8 av 9 med vidsträckt utsikt och stor inglasad balkong i nordvästläge. Bostaden har en bra planlösning med bland annat två bra sovrum, helkaklat badrum och klädkammare.

66,9 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 845 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
66,9 kvm
Våning:
8, hiss finns
Lägenhetsnummer:
308
Byggår:
1960
Driftskostnad:
333 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

66,9 kvm

Rumsbeskrivning

I ett mycket populärt område i Biskopsgården har ni nu möjlighet att förvärva denna stora lägenhet och göra till ert drömboende. Lägenheten ligger i ett ljust läge, näst högst upp i huset och har en stor inglasad balkong. Här bor ni i ett populärt och lugnt område med bra kommunikationer genom flertalet spårvagnslinjer och buss som tar er in till Brunnsparken på 18 minuter.

Ni kliver in i en luftig hall som har plats för avhängning och kan delvis möbleras med förvaringsmöbel. Utöver det finns även en praktisk och läcker klädkammare längst in i hallen. I hallen ligger nylagd ekparkett som sträcker över stora delar av bostaden samt en randig tapet i behagliga toner.

Till vänster har ni köket med behagligt vita luckor med svart kakel ovanför bänkskivan i mörk ek. Köket är utrustat med en kombinerad kyl/frys i fullhöjd, en hällspis samt en diskmaskin. Från köket ser ni ut över vackra Göteborg och ni har ingen granne om ser in på er utan kan istället lugnt och skönt sitta med en kaffekopp i handen och njuta av den natursköna utsikten.

Sovrummet i anslutning till köket används idag som barnkammare och har en grårandig tapet med en grå heltäckningsmatta - en idyll för barnets fötter! Förvaringsmöjligheter finns i form av en garderob. Utan problem ryms en enkelsäng och skrivbordshörna. Även här erbjuds vidsträckt utsikt samt bra naturligt ljus tack vare fönsterpartiet.

Vidare till höger från hallen möts ni av vardagsrummet. De stora fönsterpartierna ger en luftig känsla med ett oslagbart ljusinsläpp som bara flödar fritt. Här ryms såväl stor soffgrupp och gott om plats för att socialisera sig. Från vardagsrummet når ni bostadens möblerbara och underbara balkong som kan användas flitigt under årets samtliga årstider. Här får ni ett soligt läge och fin utsikt, tack vare inglasningen blir detta till ett extra rum. Tack vare läget har ni här fri och vidsträckt samt grönskande utsikt under de grönare årstiderna.

Bostadens andra sovrum är också det största som både rymmer dubbelsäng och antingen mer förvaring eller arbetsplats. Likt köket och det mindre sovrummet har ni här en under utsikt samt en behaglig miljö för sömn. Väggarna går i vitt med en trendigt mönstrad fondvägg. Helt enkelt två riktigt bra sovrum i denna bostad.

I anslutning till hallen finns ett helkaklat badrum där golvet pryds av en korallblå nyans av klinker och väggarna i vitt kakel med blå bord. Här finns dusch med glasdörrar, WC, tvättställ, spegelskåp och handdukstork.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

8 av 9, hiss finns

Avgift

3 845 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

0,32323%

Andel av årsavgiften

0,32323%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 november 2009
Energiprestanda: 126 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 57:5

Förening

Namn

HSB Brf Barometern

Om föreningen

Fastighet och lägenhetsuppgifter:
HSB Brf Barometern omfattar 322 bostadsrättslägenheter, 1 lägenhet med hyresrätt, 2 affärslokaler, 1 föreningslokal och 2 expeditionslokal. Föreningen byggdes 1960-1961. Gästlägenhet finns att hyra för medlemmar. Fastigheten är en tomträtt med ny avtalstid från 2018.

Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

Avgifter vid köp:
Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt för närvarande 825 kr. Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Övrigt:
Festlokal för upp till 40 pers finns att hyra / 300 kr dag
2 gästlägenheter finns att hyra 300 kr/ dygn (4 personer per lägenhet får plats)

Föreningen har en aktiv fritidsverksamhet genom NBPC, PRO-förening samt möjlighet till gymnastik genom Korpen. Fastighetsskötsel sker genom NBPC. Läs mer om föreningen på https://www.hsb.se/goteborg/brf/barometern/ Föreningens expedition ligger på Badvädersgatan 9. Tel: 0705-545799 med telefontid dagtid på vardagar. Expeditionen är öppen måndagar kl.18-20 samt torsdagar 9-10.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

322

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

5

TV och Bredband

Bredband genom ComHem. Ansluten till kabelnät genom ComHem. Fiber genom Tele2.

Parkering

Det finns 46 st garageplatser. Att hyra garageplats i varmgarage kostar ca 600 kr/månad och i kallgarage kostar ca 450 kr/månad. Till varmgarageplatserna är det 18 års kö och till kallgarageplatserna är det 6 års kö.

Det finns 217 p-platser. Att hyra p-plats kostar ca 200 kr/månad. Till p-platserna är det ingen kö.

Det finns även 24 st MC-platser. MC-plats kostar ca 100 kr/mån

Renoveringar

1985 byttes samtliga fönster till 3glas.
1993 gjordes ett stambyte och badrumsrenovering.
1993-1995 glasades balkongerna in och gjordes större.
1997 renoverades och tilläggsisolerades gavlarna.
2000 byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2000-2007 etappvis renovering av dräneringssystem.
2007 renoverades och tilläggsisolerades fasaderna.
2012 byttes garageportar samt maskiner i tvättstugor och torkrum byttes.
2013 byttes samtliga termostater och dåliga element har bytts ut mot nya.
2017 har föreningen renoverat avloppssystem samt elsystem i alla lägenheter.

Under 2019 inga planer på större underhåll.

Ekonomi

Tomträttsavgälden höjdes 2018. Föreningen höjde avgifterna kraftigt 1/7 2017 för att täcka in den höjningen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Ingemar Pålsson

Telefon

0705545799

E-post

brf.barometern@gmail.com

Övrigt

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga - lätt att få tid
Till varje lägenhet hör ett förråd.

Informationen är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Om området

Biskopsgården

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Karta

Hör av dig till Filip Radic för mer information!

Filip Radic

Filip Radic

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0737-48 00 71

filip.radic@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad