Godemansgatan 9B

Bilder

  • Såld!
  • Stort, ljust vardagsrum
  • Rymlig plats för kontorshörna
  • Klassiskt kök med marinblått kakel
  • Detaljbild
  • Trevlig hörna för en matgrupp

Godemansgatan 9B , Centrala Hisingen Kvillebäcken , Göteborg

Charmig genomgångslägenhet med soldränkt balkong som erbjuder fri vy mot gården. Vacker fiskbensparkett och stilrena pardörrar bjuder in till det öppna vardagsrummet. Här är nära till både Kvillebäckens centrum, service och goda kommunikationer som tar dig till stan på några minuter. Välkommen till ett av Hisingens mest expansiva områden!

Låter detta som något för dig? Tveka inte på att höra av dig!

55 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 869 kr inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud) samt bredband 100 Mbit/s
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
86
Byggår:
1951
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Välkommen in! På våning 2 av 3 ligger denna charmiga genomgångslägenhet med mycket ljus och fina originaldetaljer!

Hall

Med hallen som bostadens nav, når ni här ifrån bostadens samtliga övriga rum. Här finns plats för avhängning samt plats för ytterligare möblemang och förvaring. Dessutom är här en klädkammare. I entrén ligger ekparkett som är fräscht till de ljusa väggarna. Era ytterkläder hänger ni till ert höger.

Kök

Från entrén har du det klassiska köket rakt framför dig. Luckorna här går i tidlöst vitt med rostfria beslag. Ovan den snygga arbetsbänken sitter marinblått kakel, även det i klassisk, men samtidigt tidlös, stil. Golvet är laminat i en grå nyans och matplatsen har sin plats invid det stora fönstret, som vetter mot härlig grönska. På våren blomstrar här körsbärsträden med sina vackra rosa blommor.

Sovrum

Nästa rum ni når är det ljusa sovrummet. Här finns gott om plats för en stor säng med tillhörande möblemang. Med fyra stora garderober samt två inbyggda garderober, kan ni organisera kläderna utan bekymmer. Det stora fönstret ger, tillsammans med de mintgröna väggarna, gott om ljus och en uppiggande känsla när det är dags att kliva upp på morgonen.

Badrum

Intill sovrummet finner ni det helkaklade badrummet i gräddvitt. Här finns; WC, vägghängd NY kommod med handfat, spegelskåp och ett badkar som är perfekt att avsluta dagen i.

Vardagsrum

Sist, men inte minst, når ni vardagsrummet. Detta rum är gjort för samvaro med plats för TV-möblemang samt soffgrupp. En kontorshörna ryms utan problem och det finns plats att byta ut kontorsmöbler till en matsalsgrupp om så skulle önskas. Ljusa väggar, tillsammans med det fina fiskbensparkettgolvet och pardörrarnas, framhäver den charmiga originalstilen som ger total hemtrevnad! Från vardagsrummet når ni balkongen. Här värmer solens strålar större delen av dagen och ni ges en fri vy över området. Välkommen att kontakta mäklaren för att få se denna klassiska lägenhet på en visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 869 kr inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud) samt bredband 100 Mbit/s

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

0,78816%

Andel av årsavgiften

0,78816%

Reparationsfond

4103 kr

Tillträde

1/3 alt enl ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1951

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 november 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 173 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kvillebäcken 4:7

Övrigt

-Balkong
Soldränkt balkong med fri utsikt över gården.

-Förråd
Det finns dubbla förråd till bostaden, ett i källaren och ett på vinden.

-Tvättstuga
Finns i källaren i samma hus.

-Parkering
Kan hyras utomhus för 200 kr/månad. Separat kö. Föreningen har även garage för 500 kr/mån. Separat kö. Det finns även motorcykelplats i garage för 120 kr/mån. Separat kö. Det finns även boendeparkering på gatan för 335kr/mån.

-Bra att veta:
Utanför huset finns pallkragar att odla i för de boende i föreningen, så vill man odla växter/grönsaker går det bra.

Cykelrum finns i källaren.

På gården utanför finns grillplats att nyttja av föreningens medlemmar.

Föreningen har en samlingslokal som går att hyra för kalas och tillställningar.

En övernattningslägenhet att hyra när man har gäster på besök. Här finns 5 bäddar.

Förening

Namn

HSB Brf Kvillebäcken i Göteborg

Om föreningen

Föreningen består av fastigheterna Kvillebäcken 4:7, 31:1-4,32:2, 36:4 som uppfördes 1951. Föreningen har 142 lägenheter och 16 lokaler, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Fördelningen är följande: 44 st 1 rok, 98 st 2 rok. Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva. Föreningens fastigheter består av följande adresser: Godemansgatan 9, Gullrisgatan 4 & 5, Harald Hjärnesgatan 13, 14,18 och Rudenschöldsgatan 15.

Besök föreningens mycket informativa hemsida för mer information: http://www.hsbkvillebacken.se/index.php

Avgift:
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv,bredband 100 Mbit (Fiber) samt dubbla förråd.

Renoveringar:
Föreningen gör en översyn av fönster där de lagar de delar som behöver lagas, något fönsterbyte är inte aktuellt. Föreningen kollar över möjligheten att ta hjälp med den ekonomiska förvaltningen som föreningen tidigare skött. Inga större renoveringar är planerade.

Tvättstuga:
Det finns en tvättstuga i varje hus.

Avgifter vid överlåtelse:
Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1138 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år. Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 455 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

142

Antal lokaler i föreningen

16

TV och Bredband

Internet 100 Mbit/s samt kabel-TV via ComHem ingår i månadsavgiften. Därutöver erbjuder ComHem digital-TV med ytterligare kanaler samt bredband. Se www.comhem.se för mer information.

Parkering

Föreningen erbjuder fyra olika parkeringsalternativ för de boende och deras gäster. Samtliga platser behöver tillstånd från föreningen och det är separat kö för de olika alternativen, tag kontakt med expeditionen för att ställa dig i kön. Det finns även gratis parkering på gatorna i området.
Här finns:
Garageplats 500 kr/mån.
Utomhusparkering 200kr/mån.
Mc/moped garage för 120kr/mån.
Samt gästparkering där tillstånd finns att kvittera ut hos expeditionen.

Renoveringar

Stamrenoverat 1987

Ekonomi

I januari 2018 höjdes avgiften i samband med att tomträttens arrende omförhanlades, i.o.m. ökat markvärde samt attraktion i området. För mer information, besök föreningens hemsida http://hsbkvillebacken.se/

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Kontaktperson

Marcus Carlsson

Telefon

031-221740

E-post

info@hsbkvillebacken.se

Övrigt

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via moderna försäkringar. Denna försäkring inkluderar dock inte bostadsrättstillägget så det rekommenderas att varje enskild bostadsrättsinnehavare skaffar egen sådan. Prata med din mäklare för mer information.

Föreningen har en gemensamhetslokal som går att hyra för kalas och tillställningar. Denna bokas genom expeditionen.
Det finns en inre fond till varje enskild bostadsrätt där en summa av månadsavgiften sätts av varje månad. Denna summa går att använda till renovering av bostaden.

Föreningens gästlägenhet med möjlighet till 5 boende bokas även den via expeditionen.

Om området

Centrala Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns det garage för bilen och besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.
Läs mer om området under fliken "Dokument och Länkar" under länken "Om Kvillebäcken".

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
CIRCLE K GÖTEBORG HJALMAR BRANTINGSGATA
50 m
Hung Loi Market
270 m
Köpcentrum & Gallerior
Backaplan
720 m
Backaplan
720 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Lantmätaregatan 20
200 m
Prästkragsgatan 2 förskola
390 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
5 km
Grundskolor
Bjurslättsskolan F-6
550 m
Rambergsskolans Fritidshem
700 m
Gymnasium
Lundby Gymnasium Vingas Sporthall Idrottshall
1,1 km
Bräckegymnasiet
1,8 km
Universitet & Högskolor
Chalmers Innovation Lindholmens Center
1,7 km
Chalmers Professional Education AB
1,7 km
Banker
Swedbank
190 m
Handelsbanken Lindholmen
1,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Tuve Bangolfklubb
2,3 km
Solterrassen
2,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fjärdingsplans Idrottsplats
140 m
Lundby StadiumBowl
520 m
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
1 km
We Group AB
3,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Hör av dig till Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte