Badvädersgatan 21

Bilder

  • Såld!

Badvädersgatan 21 , Biskopsgården , Göteborg

Välkomna, stig på!

I den ekonomisk starka föreningen HSB Brf Barometern som ligger med grönska och utsikt mot staden finner ni denna spatiösa trea om 66,9 kvm. Denna hemtrevliga gavellägenhet präglas av ett härligt ljusinsläpp från tre håll och välplanerade kvadratmetrar, där inkluderat en rymlig och inglasad balkong som blir ert extra rum. En tilltalande planlösning med nyrenoverade ytor 2016 tillsammans med nya dörrar och elsystem ger er ert hem redo att flyttas in i direkt.

66,9 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 895 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
66,9 kvm
Våning:
7, hiss finns
Lägenhetsnummer:
299
Byggår:
1960

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

66,9 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Ni stiger in i den väl tilltagna hallen, på golvet finns den slipade originalparketten och väggarna pryds av en smakfullt mönstrad tapet. Avhängning samt visst möblemang har sin plats här, ni slås även av en gedigen och lyxig klädkammare rakt fram. Klädkammaren har en bekväm matta på golvet samt inredning som tål att skrytas med.

Badrum

Från hallen når ni bostadens badrum som är helkaklat i vitt kakel och blågrön mosaik som fondvägg och har ett grått klinker på golvet vilket möjliggör enklare rengöring. Finn inre ro och kom bort från verkligheten med hjälp av badrummets takdusch som erbjuder skön avslappning. Utöver den lyxiga duschen erbjuds komfortvärme under era fötter, ett vägghängt wc, kommod, spegel, handduksvärmare och ett förvaringsskåp.

Kök

Till vänster om bostadens entré finner vi det nya smakfulla köket med en modern inbyggd maskinpark. I köket finner vi en stilren inredning som förflyter i grå valnöts toner och med en gedigen bänkskiva i granit. I det stilrena köket tillagar du mat med gott om utrymme, bra arbetsytor och en plats för gemenskap. Det rymliga köket erbjuder också en matplats invid det stora fönstret, utanför är bara grönskande utsikt och ingen insyn alls. Njut av välgenomtänkta detaljer så som grön mosaik och en klassiskt mönstrad tapet designad av Stig Lindberg.

Sovrum 1

Sovrummet i anslutning till köket har ett laminatgolv och ljus tapet på väggarna. Utan problem ryms här en säng och skrivbordshörna. Inbyggd förvaring finns i den inbyggda garderoben som också fått en ny dörr. Det stora fönstret gör rummet ljust och helt insynsskyddat och de snygga fönsterbrädena i sten är en genomgående detalj i bostaden.

Sovrum 2

Bostadens andra sovrum är också det största och är väl tilltaget. På golvet finner ni ett laminat och väggarna går i behagliga ljusa toner. Sovrummet har gott om plats för en bredare säng och extra förvaringsutrymmen om så önskas. Kläderna förvaras givetvis i klädkammaren som ligger i anslutning till detta sovrum. Helt enkelt två riktigt bra sovrum i denna bostad.

Vardagsrum

Till höger om entrén finner ni vardagsrummet som är väl tilltaget och har stora fönsterpartier i två väderstreck som gör att rummet badar i ljus. Tack vare våningsplanet samt gavelläget får ni här en fantastisk utsikt som är få förunnat. På golvet ligger den vackra ekparkett i fiskbensmönster som är i original men omslipad och väggarna i rummet är ljusa. Här får ni gott och väl plats med både soffa och matsalsmöbel. Middagen avnjuts självklart här vid det stora fönstret. Från detta rum kommer ni även ut på bostadens balkong där ni har möjlighet att sitta och njuta året om, både av utsikten och av att det är ett extra rum till bostaden tack vare inglasningen och den värmande infravärmen i taket.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 8, hiss finns

Avgift

3 895 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Andel i föreningen

0,32744%

Andel av årsavgiften

0,32744%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 november 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 126 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 57:5

Förening

Namn

HSB Brf Barometern

Om föreningen

Fastighet och lägenhetsuppgifter:
HSB Brf Barometern omfattar 322 bostadsrättslägenheter, 1 lägenhet med hyresrätt, 2 affärslokaler, 1 föreningslokal och 2 expeditionslokal. Föreningen byggdes 1960-1961. Gästlägenhet finns att hyra för medlemmar. Fastigheten är en tomträtt med ny avtalstid från 2018.

Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

Avgifter vid köp:
Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt för närvarande 825 kr. Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Övrigt:
Festlokal för upp till 40 pers finns att hyra / 300 kr dag
2 gästlägenheter finns att hyra 300 kr/ dygn (4 personer per lägenhet får plats)

Föreningen har en aktiv fritidsverksamhet genom NBPC, PRO-förening samt möjlighet till gymnastik genom Korpen. Fastighetsskötsel sker genom NBPC. Läs mer om föreningen på https://www.hsb.se/goteborg/brf/barometern/ Föreningens expedition ligger på Badvädersgatan 9. Tel: 0705-545799 med telefontid dagtid på vardagar. Expeditionen är öppen måndagar kl.18-20 samt torsdagar 9-10.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

322

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

5

TV och Bredband

Bredband genom ComHem. Ansluten till kabelnät genom ComHem. Fiber genom Tele2.

Parkering

Det finns 46 st garageplatser. Att hyra garageplats i varmgarage kostar ca 600 kr/månad och i kallgarage kostar ca 450 kr/månad. Till varmgarageplatserna är det 18 års kö och till kallgarageplatserna är det 6 års kö.

Det finns 217 p-platser. Att hyra p-plats kostar ca 200 kr/månad. Till p-platserna är det ingen kö.

Det finns även 24 st MC-platser. MC-plats kostar ca 100 kr/mån

Renoveringar

1985 byttes samtliga fönster till 3glas.
1993 gjordes ett stambyte och badrumsrenovering.
1993-1995 glasades balkongerna in och gjordes större.
1997 renoverades och tilläggsisolerades gavlarna.
2000 byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2000-2007 etappvis renovering av dräneringssystem.
2007 renoverades och tilläggsisolerades fasaderna.
2012 byttes garageportar samt maskiner i tvättstugor och torkrum byttes.
2013 byttes samtliga termostater och dåliga element har bytts ut mot nya.
2017 har föreningen renoverat avloppssystem samt elsystem i alla lägenheter.

Under 2019 inga planer på större underhåll.

Ekonomi

Tomträttsavgälden höjdes 2018. Föreningen höjde avgifterna kraftigt 1/7 2017 för att täcka in den höjningen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Ingemar Pålsson

Telefon

0705545799

E-post

brf.barometern@gmail.com

Övrigt

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga - lätt att få tid
Till varje lägenhet hör ett förråd.

Informationen är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Om området

Biskopsgården

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad