Övralidsgatan 5

Bilder

  • Såld!

Övralidsgatan 5 , Hisings Backa , Göteborg

Eftertraktad trea i Riksbyggen Brf Blå Staden till salu. Bostaden på vån 3 (hiss finns) erbjuder ett helkaklat badrum med jacuzzi, samt ett läckert välutrustat kök från 2015. Dessutom har den dubbelt så stor inglasad balkong som normalt med sol hela dagen och utsikt över innergården och de gröna omgivningarna. Här finns två bra sovrum med gott om möbleringsmöjligheter. Bara att flytta in och njuta från dag ett.

79 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 628 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
79 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
750
Byggår:
1970
Driftskostnad:
333 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

79 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

På våning tre, tre trappor upp(hiss finns), ligger denna ljusa och stilrena trea med stor inglasad balkong i sydvästligt läge där solen gör sig påmind under majoriteten av dagen.

Entréhall

Entréhallen erbjuder plats för ytterkläder till vänster och bra naturligt ljus tack vare den öppna planlösningen med köket. Här ryms även ytterligare möblemang om så önskas. På golvet ligger stilren laminat i grått och väggarna är beklädda i vita tapeter med en fondtapet i behagligt mönster. Till höger om hallen ligger bostadens kulinariska avdelning.

Kök

Bostadens kök anno 2015 är i toppskick med mycket bra förvaring. Här finns plats för en rejäl matplats (8-10 personer) invid det stora fönsterpartiet, som ger ett härligt ljusinsläpp, vilket underlättar större middagar och kommande högtider. Köksinredningen går i vitt med rostfria handtag och mellan över- och underskåpen sitter ett vitt fasat kakel. Under överskåpen sitter en ljusslinga monterad i två styrkor, vilket bidrar med bra ljus vid köksbestyren. Den exceptionella bänkskivan i valnöt gör sig stilfull med resten av köket och erbjuder rejäla arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin, inbyggd varmlufts ugn och mircro, induktionshäll, trendig fläkt samt kyl och frys i fullhöjd. På golvet ligger, likt entréhallen, grå träinspirerad laminat och väggarna är tapetserade i vitt, med en läcker belyst fondvägg i natursten.

Vardagsrum

Bostadens vardagsrum är stort och rymligt och har ett härligt fönsterparti åt sydväst. Härifrån nås även bostadens fantastiska balkong. Här ligger slitstark laminat på golvet och de vita tapeterna som fångar det härliga naturliga ljuset. I vardagsrummet finns plats för både soffgrupp och tv-möbel samt en matplats om så önskas.

Balkong

Bostadens stora inglasade balkong i sydvästligt läge erbjuder allt och lite till. Här finns plats för både loungegrupp och t.ex. "grillplats" med elgrill. Utsikten sträcker sig både över en av föreningens många lummiga och gröna innergårdar samt skogspartiet strax bakom. Dessutom finns här givetvis belysning och eluttag för total komfort och med balkongens insynsskyddade läge, tack vare härliga lövträd strax utanför, kan den nyttjas som ett extra rum stora delar av året! Glaspartierna är självklart skjutbara, för möjlighet till lite fläktande bris under varma sommardagar. Golvet här ute är belagt med trall.

Sovrum

Det stora sovrummet har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och här finns fem stående garderober med goda förvaringsmöjligheter. På golvet ligger grå laminat och väggarna är vita med en läcker naturinspirerad fondvägg.

Badrum

Till vänster om entréhallen ligger bostadens privata sfär där du finner bostadens helkaklade badrum. Här är det extra stort mot vad badrummen i föreningen brukar vara och välutrustat. Vad sägs om lyx i form av jacuzzi, dusch och egen tvättmaskin som sätter guldkant på tillvaron. Självklart finns även en stor tvättstuga i källaren när det är de stora tvättarna. Här är väggarna kaklade i medelhavsstil med bord som avskiljer det gråblå kaklet med det vita. På golvet ligger fasat klinker i behaglig grå ton. Förutom redan nämnd utrusning finns här WC, tvättställ, spegelskåp, och fönster.

Sovrum

Vidare in i hallen finner du en klädkammare av rymligt karaktär som kan användas till förvaring av allt möjligt slag. Fortsätter vi längst in i den privata sfären finner vi bostadens mindre sovrum eller kontor/hobbyrum om så önskas. Välplanerat rum med goda möbleringsmöjligheter (rymmer dubbelsäng) och fönster som vetter utemot föreningens innergårdar. På väggarna här finner du en trendig plankvägg som övergår till vitmålade väggar och slutligen den ofärdiga strukturen i rå betong som passar fint i ett sovrum!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns

Avgift

4 628 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

4 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

0,12857%

Andel av årsavgiften

0,12859%

Reparationsfond

2038 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1970

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 november 2008
Energiprestanda: 153 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Backa 69:9

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Blå Staden

Om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till tomterna Backa 69:1-13 med adresserna Olshammarsgatan 2-14, Övralidsgatan 1-27, Karolinernas gata 1-3 samt Heidenstams gata 1-13. På dessa tomter har år 1969-1971 uppförts bostadshus med sammanlagt 881 lägenheter, 10 lokaler, 759 förhyrda garage och parkeringsplatser, 6 st MC-platser och 18 st mopedplatser.

Avgift: I avgiften ingår värme, vatten, Telia triple-play samt tillgång till källarförråd.

Fastighetsexpeditionen på Övralidsgatan 23 är öppen mån-fre 10-11, tis även 17-18.
Styrelsen är tillgänglig på måndagar kl 18-19 i Styrelserummet på Olshammarsgatan 4. (se kalender på deras hemsida)

Föreningen har en trevlig och väldigt informativ hemsida http://www.laget.se/blastaden

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

881

Antal lokaler i föreningen

10

TV och Bredband

Föreningen har ett kollektivavtal med Telia sk triple-play dvs bredband (100/100 Mb), tv (minst 22 kanaler, se Telia utbud Lagom) och IP-telefoni via fiber till varje lägenhet vilket ingår i avgiften. Extra nätverksuttag ska vara installerat i lägenheten (hall och vardagsrum).

Parkering

Föreningen har totalt 759 bilparkeringsplatser. P-platser och garage finns att hyra med varierade kostnader och köer. Kostnader för p-plats varierar från ca 175-250kr/mån. Garage går att hyra från ca 300 kr/mån. För närvarande är det kö till garageplatserna. Föreningen har även 6 MC-platser samt mopedgarage. Kön sköts av Riksbyggen centralt 0771-860 860.

Renoveringar

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2009-individuell el mätning infördes.
2010- rörinfodring avslutades
2011- renovering av stammar
2012- nytt sophanteringssystem
2014- renovering av hissar
2016- Ny säkerhetsdörr
2017- Stambyte (Tappvatten renovering)

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
Exempel på kommande investeringar och underhåll: fortsatt underhållsarbete på loftgångar, säkerhetsdörrar till höghusen, värmeinjustering, inventering av trycksatta ledningar.

Ekonomi

En avgiftshöjning med 4 % skedde under 2017 och ytterligare avgiftshöjning med 4 % kommer ske under 2018.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Fastighetsexpeditionen

Övrigt

Gästlägenhet. Barnvagns- och cykelrum. På Olshammarsgatan 10 finns en pub som går att hyra. Föreningen har även ett välutrustat gym som genomgick en renovering 2017( gymkort 400 kr/år) och en bastuförening. Föreningens innergårdar är berikade med växtligheter där du bland annat hittar plommon-, päron- och äppelträd samt bär - ta dig en frukt!

Om området

Hisings Backa

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Karta

Hör av dig till Filip Radic för mer information!

Filip Radic

Filip Radic

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0737-48 00 71

filip.radic@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad