Rundbäcksgatan 3

Bilder

  • Såld!

Rundbäcksgatan 3 , Centrala Hisingen Kvillebäcken , Göteborg

Nu kan vi erbjuda en stilren och charmig etta med sovalkov i attraktiva Kvillebäcken. Bostaden som är i nyskick är ljus och fräsch och har en stor sovalkov avgränsad mot allrummet, på golvet ligger ett vitvaxat golv och hela lägenheten känns helt rätt i tiden. Badrummet är snyggt helkaklat och rymmer även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Nära Hjalmar Branting som bara har två hållplatser in till centralstationen.

Välkommen på visning!

38,5 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 263 kr inkl värme, kallvatten, Telia triple-play & BR-tillägg
Typ:
Lägenhet
Boarea:
38,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
31001
Byggår:
2013
Driftskostnad:
566 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

38,5 kvm

Rumsbeskrivning
Lägenheten

Rundbäcksgatan ligger i en expansiv stadsdel där gammalt möter nytt och där er bostad ger er första parkett till allt som händer. En halvtrappa upp ligger denna etta som var inflyttad för första gången våren 2013. Väl inne i bostaden möts ni av en rymlig hall med gott om förvaring i en praktisk garderobenhet samt plats för avhängning. Lägenheten har genomgående vitvaxat ekparkettgolv och väggarna är målade i vitt som ger er en bra bas att spinna vidare på och inreda i vilken stil som passar er.

Allrum

Vidare från hallen möts ni av köket som ligger i öppen planlösning med vardagsrummet. Den öppna planlösningen ger lägenheten en luftig känsla med ett oslagbart ljusinsläpp som bara flödar fritt genom de höga fönstren. Här ryms såväl soffgrupp som köksbord och gott om plats för att socialisera sig. Köket som är levererat från Myresjö har trendiga vita luckor och de gedigna rostfria vitvarorna är från Electrolux samt en diskmaskin från Candy. Väggen mellan över och underskåp är tapetserad i en ljus randig tapet vilken skyddas av en praktisk glasskiva som är lätt att göra rent. Denna tapet går med ganska enkla medel att byta ut om man vill förändra kökets utseende utan stora ingrepp och kostnader. Matlagningen blir en fröjd med dessa bra arbetsytor och du riskerar inte att bli ensam i köket när soffan är så nära. Härifrån når ni den härliga franska balkongen som är extra skön under varma sommardagar.

Sovalkov

Sovalkoven är perfekt utnyttjad storleksmässigt och rymmer en dubbelsäng med plats vid sidan utan problem. Vill man dölja sängen helt kan man sätta upp en vägg eller bara enkla gardiner för att skymma. Väljer man att ha en mindre säng här inne finns en yta som går att använda till en arbetshörna eller använda för extra förvaring.

Badrum

Badrummet har allt du kan önska dig, kommod och spegelskåp, toalett samt duschhörna med glasdörrar. Här finns också en egen tvättavdelning med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Golvet är prytt med grå klinker och på väggarna sitter vitt kakel.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 8, hiss finns

Avgift

2 263 kr inkl värme, kallvatten, Telia triple-play & BR-tillägg

Driftskostnad

6 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
VA: 1 200 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftkostnaden är individuell.

Andel i föreningen

0,8973%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2013

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 mars 2015
Energiklass: B
Energiprestanda: 63 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kvillebäcken 79:2

Förening

Namn

Brf Cyklisten

Om föreningen

Brf Cyklisten 769622-2053 förvärvade 2012 fastigheten Kvillebäcken 79:2, äger marken. Under 2013 färdigställdes föreningens flerbostadshus med tre trapphus om 6-8 våningar och underliggande källare/garage. Huset är ritat av Semrén och Månsson, byggt av Veidekke. Brf Cyklisten är byggt enligt Veidekkes klimatkoncept TellHus. Det betyder att huset släpper ut mindre än hälften så mycket koldioxid som ett hus byggt på vanligt sätt(enl. boverkets normer). I ett TellHus har väggar och fönster väldigt bra isolering vilket håller kylan ute och värmen inne. Dessutom finns en effektiv värmeåtervinning genom ett smart ventilationssystem.

Föreningen består av 75 lägenheter om 1-4 rok, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Lägenheterna har förråd i källaren. Cykelrum, barnvagnsrum och styrelserum är beläget i källaren. Soprum med viss källsortering når man från gatan, i mitten av föreningens hus.

Föreningens byggnad omfattas av en 10-årig byggfelsförsäkring omfattande fel i husets konstruktion, material och utförande räknat från maj 2013. Följer villkoren i "Lag om byggfelsförsäkring".

Avgifter
I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, Telia triple-play och bostadsrättstillägg via Folksam.

Individuell mätning avseende förbrukning av varmvatten. Föreningen har individuell mätning av förbrukning avseende uppvärmning av varmvatten. Kostnaden aviseras i efterskott och ska betalas samtidigt med månadsavgiften för januari, april, juli och oktober.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

75

TV och Bredband

Tv, bredband och telefoni genom Telia Triple play.

Föreningen har tecknat avtal för leverans av TV, bredband och telefoni med Telia (Telia Triple-Play). I dagsläget ingår kanalpaketet lagom (ca. 18 kanaler), bredband 100/100 Mbit/s och Telias bredbandstelefoni (fasta avgiften) via månadsavgiften. Telias "gateway" ger möjlighet att välja trådlöst nätverk i lägenheten utan särskild router. Enskild uppgradering av bredbandshastighet och antalet TV-kanaler är möjlig. För vidare information se www.telia.se

Parkering

Det finns 34 st garageplatser. Att hyra garageplats för bil kostar ca 1 000 kr/månad. Till garageplatserna är det kort kö (2017-11-28).

Det finns 4 st MC-platser. Att hyra garageplats för MC/moped kostar 250 kr/månad. Till garageplatserna för MC/moped är det ingen kö.

Cykelparkering

I garageplanet under Rundbäcksgatan 1 finns ett gemensamt cykelrum. Man når det via garaget eller trapphus och källargångar. Här finns det uppmarkerade cykelplatser enligt följande:

1 cykelplats/lägenhet för lägenheterna på 1 rok
2 cykelplatser/lägenhet för övriga lägenheter

I garaget finns 37 st cykelgarderober för uthyrning. Det finns två olika typer av cykelgardrober.

Alt. 1. Stående cykelgarderob, där man har ett helt skåp själv kostar 150 kr/månad.

Alt. 2. Liggande rektangulär cykelgarderob, för två cyklar, har dörrar på vardera kortsidor och en diagonalställd skiljevägg. Här hyr man sin "tårtbit" för 100 kr/månad.

Renoveringar

Inga renoveringar planerade i dagsläget.

Ekonomi

Inga avgiftshöjningar är beslutade för 2018 (2017-11-28)

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Kontaktperson

Åsa Thunström

E-post

styrelsen@brfcyklisten.se

Övrigt

Informationen är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Om området

Centrala Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad