Brämaregatan 1A

Bilder

  • Såld!

Brämaregatan 1A , Brämaregården , Göteborg

I fastighet anno 1898 med gammal charm bevarad och med unikt tillfälle att göra till er egna lilla pärla. I Brämaregårdens vackraste sekelskifteshus, mitt emot expansiva Kvillebäcken och med bara minuter från centrala staden har ni nu chansen att förvärva denna spatiösa tvårummare. Trivsam förening med lokaler som inbringar intäkter. Tillträde enligt ert önskemål!

Välkommen på visning!

49 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 133 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
49 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
1001
Byggår:
1898
Driftskostnad:
225 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

49 kvm

Rumsbeskrivning
Vardagsrum

Vardagsrummet, ett stort inbjudande rum med plats för härlig sällskapsyta. Två stora spröjsade fönster bidrar med naturligt ljus och här gör sig takhöjden påmind. Här ryms utan problem en soffhörna och tv. Takrosetten finns kvar sen gammalt och med små medel kan man återställa rummet till sin ursprungliga charm. På golvet ligget just nu ett ljust laminatgolv och väggarna är ljusa.

Kök

Köket är ett riktigt dragplåster och högst iögonfallande med sin 70-tals design. Bli inspirerad av att laga mat i detta väldisponerade kök med gott om förvaring och bänkytor. Väggarna går i vitt och på köksgolvet ligger en plastmatta. Tack vare ett stort fönster badar köket i naturligt ljus som flödar vidare in till vardagsrummet. Från fönstret ser ni ut över innergården samt bort mot Kvillebäcken. Innergården når ni bara några trappor ner och här har ni även föreningens gemensamma tvättstuga.

Sovrum

I fil med vardagsrummet finner ni bostadens stora och rymliga sovrum som garanterat ger er en god natts sömn. Här finns två stora spröjsade fönster som ger rummet rymd och karaktär. Fyra garderober gömmer sig närmast dörren och ytterligare förvaring ryms och sväljer alla era kläder utan att kännas trångt. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är ljust målade.

Badrum

Badrummet är inrett i sobra färger i grått. På golvet ligger en våtrumsmatta och på väggarna sitter en våtrumstapet. Här finner ni wc, handfat, spegelskåp samt dusch med draperi.

Hall

Entrén är genom en charmig liten hall med en garderob samt plats för skoställ och avhängning. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är ljusa.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 133 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

2 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 200 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

3,88%

Andel av årsavgiften

4,17729%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1898

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 februari 2011
Energiklass: F
Energiprestanda: 135 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 737:248

Förening

Namn

Brf Brämaregatan 1

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Brämaregården 737:248 som de förvärvade 2010 i samband med att föreningen bildades. Föreningen består av 20 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Dessa har en sammanlagd bostadsarea om 1581 m2 varav 1263 m2 utgör bostadsarea samt 318 m2 utgör lokalyta. Två av lokalerna är restauranger med 3-åriga hyreskontrakt. Inga planer finns på förändring. Den tredje lokalen används idag som lager för begagnade vitvaror. En förstudie är påbörjad för att undersöka möjligheterna att omvandla lokalen till nya bostadsrätter. Inga beslut är tagna i dagsläget.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

20

Antal hyresrätter

2

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Comhem finns som leverantör till TV, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband står lägenhetsinnehavaren själv för.

Parkering

Boendeparkering på gatan utanför. För mer information och ansökan finns på www.goteborg.se.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2042. Underhållsplan är just nu är under revidering inom styrelsen. Underhållsplanen påverkas även mycket av huruvida det blir något av omvandlingen av den tredje hyreslokalen.

2016 renoverades ett av badrummen i hyresrätterna. Dagvattenledningen filmades. Avloppsstammar spolades. Avlopp i tvättstugan byttes ut samt en obligatorisk ventilations kontroll utfördes.

Föreningen har under året avslutat ett projekt med att dränera gården, byta dagvattenledningar och i samband med detta förnyades utomhusmiljön.

Ekonomi

Inga beslutade avgiftshöjningar finns 2017-10-22. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. För att se avsättningens storlek, se fondnoten.
Amortering på föreningens lån sker enligt plan. För mer information, se lånenoten.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Kontaktperson

Andreas Johansson

Övrigt

Till lägenheterna följer ett källarförråd i standardstorlek. Det finns en stor tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Föreningen har en tvättstuga belägen till vänster om D-uppgången.

Informationen är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Om området

Brämaregården

Ett trivsamt och levande område som binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad. Ett charmigt område med gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Ramberget/Keillers park är nära beläget med sin fina utsiktsplats och härliga strövområden. Utsiktspunkten Ramberget sträcker sig 87 meter över havet och ligger i Brämaregården / Rambergstaden. Bebyggelsen kring består i huvudsak av flerfamiljshus. Vid Ramberget ligger Porslinsfabrikens disponentvilla kvar som en symbol från 1800-talet.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Spårvagnen tar dig in till centrum på 5 minuter.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Brämaregården. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du Kville Saluhall, apotek, vårdcentral, mataffär samt restauranger och caféer. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad