Körkarlens Gata 28

Bilder

  • Såld!

Körkarlens Gata 28 , Hisings Backa , Göteborg

Rymlig trea om 74 m² på våning 2 av 3 i populära HSB Brf Backadalen. Stilfullt nyrenoverat kök och matplats vid fönstret. Stamrenoverat helkaklat badrum med golvvärme och balkong i västerläge(kvällssol). Här ingår bl.a. 100 Mbit bredband samt p-plats i avgiften! Hör av dig för med info!

74,3 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 999 kr inkl VA, värme, kabel-tv, bredband och parkering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
74,3 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
535
Byggår:
1970
Driftskostnad:
333 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

74,3 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Rymlig trea om 74 m² på våning 2 av 3 i populära HSB Brf Backadalen. Stilfullt kök med klassiska färgval och matplats vid fönstret. Stamrenoverat helkaklat badrum med golvvärme och balkong i västerläge(kvällssol). Här ingår bl.a. 100 Mbit bredband samt parkeringsplats i avgiften!

Hall

Du kliver in i en rymlig möblerbar hall. Ytskikten består av svartmönstrad laminat som sträcker sig in till köket och vitmönstrade tapetserade väggar. Här finner ni förvaringsmöjligheter i form av en garderob samt ytterligare utrymme för en byrå eller dylikt.

Kök

Stilrent stort kök med matplats för 4-5 personer. Köket renoverades läckert i klassiska nyanser 2016 och här erbjuds gott om förvaring samt arbetsytor via skåp/arbetsbänkar på båda sidor. Mellan över och underskåpen sitter grå/svart mosaik samt en mörk bänkskiva bryter av snyggt mot det annars ljusa köket. Maskinparken består av inbyggd micro och varmluftsugn, hel kyl och frys i rostfritt från Siemens, induktionshäll, integrerad diskmaskin samt en snygg rostfri fläkt. Väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum

Generöst vardagsrum med utgång till inglasad balkong. Här ges ett härligt ljusinsläpp från fönstren belägna åt väster och här ryms både tv-hörna samt matplats om behovet finns. Väggarna är målade i vitt med en fondvägg i grå väggtegel och på golvet ligger ekparkett. Från vardagsrummet nås bostadens inglasade balkong belägen perfekt åt väster med kvällssol. Här kommer troligen många timmar att avnjutas, inglasningen går självklart att skjuta bort om du vill ha lite fläktande vindar.

Sovrum

Det större sovrummet beläget åt öst. Här är det väl tilltaget och finns plats för en dubbelsäng samt annat möblemang. Här erbjuds mycket bra förvaringsmöjligheter tack vare att ena väggen erbjuder 5 platsbyggda garderober. Sovrummets väggar består av en gråmålad fondvägg och övriga är målade i vitt. Även här finner ni ekparkett på golvet.

Sovrum

Det mindre sovrummet nås från köket, här är idag ett barnrum men passar även bra som gästrum/kontor. Väggarna är målade vita och på golvet ligger laminat. Här finns även plats för förvaringsmöjligheter i form av garderober eller dylikt.

Badrum

I anslutning till hallen finner du ett helkaklat badrum med det mesta du kan tänkas behöva. Här finner du en toppmatad tvättmaskin, badkar och skön golvvärme att värma fötterna mot. Dessutom finns här såklart toalett, tvättställ med kommod, förvaringsskåp, belyst spegelskåp samt en handdukstork. Här finns även ett fönster som släpper in härligt dagsljus. Väggarna är beklädda med vitt kakel och på golvet ligger klinker i grått.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 999 kr inkl VA, värme, kabel-tv, bredband och parkering

Driftskostnad

4 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 500 kr

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

0,10479%

Andel av årsavgiften

0,10479%

Reparationsfond

5208 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1970

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

BACKA 73:1

Förening

Namn

HSB Brf Backadalen

Om föreningen

Fastigheter och lägenhet/lokaluppgifter:
Föreningen består av 971 lägenheter samt flera lokaler fördelade i 41 st huskroppar. Fastigheterna innehas med tomträtt och bebyggdes 1969-71. Här är gårdarna välskötta och det finns gott om lekplatser. Föreningen innehar ett gemensamt el-abonnemang och varje enskild bostadsrättsinnehavare betalar för sin egen elförbrukning.

Avgift:
I avgiften ingår värme, V/VA, kabel-tv (grundutbud) bredband (100mbits) och p-plats.

Förvaltning:
Fastighetsskötseln och administration ombesörjs av HSB Göteborg.

Övrigt:
Socialt aktiv förening med disco för barnen, bussresor, teaterbesök samt studiecirklar.

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1163 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 465 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Nya medlemmar informeras om föreningen vid ett informationsmöte.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

971

Antal hyresrätter

2

TV och Bredband

Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredbands: det ingår 100 mbits bredband till varje lägenhet. Varje lägenhet är även försedd med en mediebox vilken möjliggör digital-TV och IP-telefoni. Avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren med det utbud som önskas, leverantör då är NetAtOnce.

Parkering

Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. Termogarage finns. Dessa är det kö till i dagsläget. Parkering för motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. Mopedrum finns även i föreningen.

Renoveringar

Utförda
2007 - Stamrenovering av samtliga badrum
2014 - Balkongrenoveringar
2014 - Bergvärmeprojekt (20%) påbörjade
2016 - Uteplatsernas staket utbytta
2017 - Bergvärmeprojekt (rest 80%) påbörjad
2017/2018- Nyrenoverad bastu.
2018- Portlås/porttelefonen
2019- Bergvärmeprojekt slutfört
2018 - Nyoljade staket

Föreningen följer en underhållsplan för att säkra det yttre underhållet.

OVK (obligatorisk ventilationskontroll) ska göras en projektering och upphandling under våren sedan beror det på när entreprenören kan utföra jobbet om det blir hösten 2019 eller under 2020.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Rolf Augustsson

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd. I de olika huskropparna finns tillgång till cykelförråd, tvättstuga med torkrum, barnvagnsrum, bastu, snickeriverkstad, vävstuga, festlokal och gästlägenhet. Gästlägenheten går att hyra för 200kr/natt..

Om området

Hisings Backa

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset.

I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Karta

Hör av dig till Filip Radic för mer information!

Filip Radic

Filip Radic

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0737-48 00 71

filip.radic@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad