Solventilsgatan 4

Bilder

  • Såld!

Solventilsgatan 4 , Centrala Hisingen Kvillebäcken , Göteborg

Hörntvåa med balkong näst längst upp. Lägenheten är i nyskick och här ges tillträde lagom till skolstarten!

51,7 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 240 kr inkl. värme, kallvatten, TV - basutbud.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
51,7 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
2016
Driftskostnad:
400 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

51,7 kvm

Biarea

3 kvm

Rumsbeskrivning

Näst längst upp i huset ligger denna trevliga hörnlägenhet om två rum och kök med trevlig planlösning och praktiskt badrum. Här behöver du inte ta hänsyn till element när du möblerar, för här är golvvärme i hela lägenheten.

Stig på!

Den trevliga hallen med dubbla garderober belyses av överljus som strålar in ovan väggen som gränsar till vardagsrummet.

I hallens bortre ände ligger det stora, helkaklade badrummet. Golvet är klätt med antracitfärgat klinker och på väggarna sitter vitt kakel i modern modell. Badrummet är försett med tvättavdelning samt mycket förvaring och arbetsbänk. Här finns dessutom ett fönster. Utrustningen består av toalett, handfat med vägghängd kommod, spegel, duschhörna med välvda glasdörrar, handdukstork samt golvvärme.

Vardagsrummet är luftigt och i sin öppna planlösning sammanslaget med köket. Golvet pryds av ekparkett – som är genomgående i hela lägenheten – och de vita väggarna, kombinerade med flertalet fönster och balkongdörrar i glas, ger bostaden mycket ljus. Balkongen nås även från sovrummet och är ca: 4 kvm stor. Här ifrån ser du Backaplan och Kvillebäckens härliga park.

Det moderna köket har vita luckor och beslag i rostfritt. Var inte orolig för stänk vid matlagning eller disk, här sitter ett stänkskydd i vitt kakel som är enkelt att torka av. Även maskinparken (från Cylinda) går i rostfritt och bänkskivan matchar snyggt med sin gråa färg. Maskinparken består av diskmaskin, kyl/frys, inbyggd ugn med induktionshäll ovan samt micro och fläkt.

Sovrummet är stort nog för en rejäl dubbelsäng och även här är det rikligt med ljus, tack vare fönster i två väderstreck. Här finns dessutom tre garderober och ytterligare en dubbeldörr till balkongen.

I föreningen finns också en stor gemensam takterrass i det höga huset. Den badar i sol och erbjuder en underbar utsikt över Göteborg och Kvillebäcken.

Låter det som något för dig? Hör av dig redan idag!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

3 240 kr inkl. värme, kallvatten, TV - basutbud.

Driftskostnad

4 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 500 kr
VA: 1 350 kr
Försäkring: 1 950 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,7514%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2016

Uppvärmning

Fjärrvärme - vattenburen golvvärme

Ventilation

FTX, från- och tilluft med återvinning

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Källarförråd om ca 3 m2

Fastighetsbeteckning

Kvillebäcken 77:2

Förening

Namn

Brf Kvillebäcksparken

Om föreningen

Byggda av Ivar Kjellberg 2014- 2016 - inflyttning under 2016. 121 bostäder alla med bostadsrätt.

Vatten:
Kallvatten ingår i månadsavgiften.
Varmvatten: Separat mätare för individuell debitering

EL: El central med automatsäkring och jordfelsbrytare i varje lägenhet.
Separat mätare för individuell debitering - föreningen har elavtalet.

Uppvärmning: Fjärrvärme, vattenburen golvvärme. Ingår i månadsavgiften.

Ventilation: FTX, från - och tilluftsventilation med värmeåtervinning.

Huset uppfyller Miljöbyggnad silver.

Till varje lägenhet följer: Källarförråd har väggar av trådnät/plåt samt postfack i entréplan. Tidningsfack utanför varje lägenhetsdörr.

Bostäderna har gemensamma cykelrum, stor gemensam takterrass i uppgång Penselgatan 10.

Sophantering: Sopsugsanläggning med tre fraktioner, komposterbart, restavfall och tidningar. Dessutom finns ett separat återvinningsrum för boende i området.

Energideklaration av föreningens fastighet är planerad till april 2019.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

121

TV och Bredband

TV: TV genom fiber, grundutbud av TV-kanaler ingår månadsavgiften (SVT1, SVT2, Kunskapskanalen, barnkanalen, 4, SVT24, SVT1-HD, SVT2-HD, 4-HD)
Bredband/telefoni/ mer TV: Varje lägenhetsinnehavare tecknar separat abonnemang. Kostnader gällande extratillval utav TV, telefoni och bredband via Telenor

Parkering

Parkering: Garage om 44 platser i källarplan, infart från solventilsgatan. Kö-system tillämpas. Avgift för garageplats fn 1000 kr/mån.

Via Ivar Kjellberg Fastighets AB finns möjlighet att hyra garageplats på Rundbäcksgatan 10 samt Solventilsgatan 8 till en kostnad om ca 1 125 kr/mån. För vidare information och aktuell tillgång, vänligen ring 031-42 84 00 eller gå in på deras websida: https://ikfab.kjellberg.se/parkering.

I P-hus Kvilletorget kan man hyra parkering. För priser och tillgång se www.parkeringgoteborg.se.

Vid Backaplan (NetOnNet) finns det möjlighet att hyra parkeringsplats till en kostnad om ca 500 kr/månad. Det går ej att hyra någon specifik plats. Gå in på http://www.parkeringstjanst.se, ring 031 - 51 88 10 eller skicka ett mail till: hyra@parkeringstjanst.se för mer information.

Renoveringar

2017:
Föreningens takterrass har färdigställts.
Mottagare för fjärrstyrd öppning av garaget har installerats.
Brytskydd på alla källardörrar har monterats.

Ekonomi

Enligt samtal med ordföranden idag planeras ej någon avgiftshöjning för 2019+2020
2019-03-26

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Förskola i samma kvarter.

Om området

Centrala Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns det garage för bilen och besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.
Läs mer om området under fliken "Dokument och Länkar" under länken "Om Kvillebäcken".

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

Karta

Hör av dig till Kajsa Andersson eller Anders Christian för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad