Långängen 8 B

Bilder

  • Såld!

Långängen 8 B , Centrala Hisingen Kvillebäcken , Göteborg

Flytta in omgående i denna perfekt planerade etta i nyproducerade Brf Grangläntan. Våning två med egen balkong i sydvästläge, kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt diskmaskin. Köket är levererat av Vedum och samtliga vitvaror från Electrolux, kvalitativa materialval är genomgående. Bredband och TV via fiber ingår i månadsavgiften.

Fantastiskt läge alldeles intill Kville Saluhall där du kan köpa färskt bröd på morgonen och på samma gata har du tillgång till gym, kaféer, butiker och på andra sidan ligger även apotek och ett bibliotek. Från hållplatsen strax utanför tar ni er in till Centralstationen på bara 6 minuter, till Avenyen på 10 minuter och på 13 minuter tar ni er till Handelshögskolan och Göteborgs universitet.

Välkommen på visning!

39 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 824 kr inkl värme, tv och bredband genom fiber.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
39 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
2017
Driftskostnad:
473 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

39 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Lackad ekparkett i 3-stav samt vita målade väggar. Det finns tre garderober och ett städskåp samt plats för avhängning. Här finns även en stor klädkammare om 2,4 kvm som rymmer alla era kläder.

Kök

Släta vita luckor med handtag i rostfritt. Ovan laminatbänkskivan i grå nyans sitter ett vitt blankt kakel 10x30 cm med standard fog. Infälld LED-belysning under överskåp. Inredningen består av en inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, glaskeramikhäll, inbyggd micro, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin. Maskinparken levereras av Electrolux och är i vitt utförande.

Allrum

Lackad ekparkett i 3-stav samt vita målade väggar. Plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang. I sovalkoven finns plats för en större säng, här finns även möjlighet att sätta upp en vägg och göra en avgränsning till vardagsrummet. Alkoven är ca 2x2,60m. Utgång till balkong placerad mot gården i söderläge. Balkongen är enligt ritning 8 kvm.

Badrum

På golvet ligger ett antracitgrått klinker 20x20 cm med antracitgrå klinker 10x10 cm i duschyta och på väggarna sitter ett vitt blankt kakel 20x20 cm. Inredningen består av en vit kommod, spegelskåp med belysning, dusch med halvrundade glasdörrar i klarglas, handdukstork, samt wc. Tvättavdelning med en kombinerad tvätt- och torktumlare från Husqvarna, bänkskiva i vit laminat med ventilationsaggregat (FTX) ovanför.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

2 824 kr inkl värme, tv och bredband genom fiber.

Driftskostnad

5 686 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
VA: 1 686 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Kall- och varmvatten är angivna enligt schablon från den ekonomiska planen. Det innebär att det finns en beräknad förbrukning per lägenhet. Som bostadsrättshavare kommer månadsavgiften att justeras efter DIN faktiska förbrukning. Kostnad för el, 2 000 kr/år, samt kostnad för försäkring, 2 000 kr/år, är uppskattade kostnader.

Andel i föreningen

0,6719%

Andel av årsavgiften

0,67%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2017

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk till- och frånluftsventilation

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Miljöbyggnad är en certifiering som grundar sig på viktiga kvaliteter hos en byggnad vad gäller energi, inomhusmiljö och material. Brf Grangläntan ska uppnå nivån silver!

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 38:9

Övrigt

Husen i kvarteret Grangläntan sticker ut med sin skiftande grönaktiga fasad och guldfärgade balkonger. Här bor du klimatsmart, ditt nya hem är ett gediget hantverk, byggt i trä som behöver minimalt med energi för uppvärmning.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Grangläntan

Om föreningen

Brf Grangläntan omfattar 128 lägenheter fördelat på 4 huskroppar om fem till åtta våningar beläget vid hörnet mellan Långängen/Gamla Tuvevägen.

Allmänt:
Utöver månadsavgiften tillkommer kall- och varmvatten enligt schablon. Det innebär att det finns en beräknad förbrukning per lägenhet. Som bostadsrättshavare kommer månadsavgiften att justeras efter din faktiska förbrukning.
- Värme ingår i månadsavgiften.
- Kostnad för kall- och varmvatten tillkommer. Föreningen har undermätare för kall- och varmvatten i varje lägenhet. Kostnaden för egen förbrukning beräknas utifrån faktisk förbrukning. Fast kostnad för vatten samt fastighetsgemensamt vatten fördelas efter andelstal.
- Varje bostadsrättsinnehavare har eget abonnemang för hushållsel.
- Gemensamhetslokal i entréplan på hus 4 utrustad med wc/dusch och pentry.

Fastigheten har en sopsugsanläggning och ingår i en gemensamhetsanläggning för hushållsavfall och källsortering.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

128

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Samtliga lägenheter är anslutna till fibernät, där det ingår ett kraftfullt trådlöst bredband 250/100 mbit, IP-telefoni och ett grundutbud av TV-kanaler. Hastighet på bredbandet samt TV-kanaler kan utökas som tillval. Allt levereras av Telenor.

Parkering

I källarplan finns garage med 56 st p-platser för bilar, 2 st p-platser för MC/moped samt plats för barnvagnar och cyklar.
Garageplats för bil går att hyra för 1250 kr/månad. I dagsläget är det kö.

Renoveringar

Byggnationen, utförd av Derome, startade i september 2015 och var klart under slutet av 2017.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Mitt i Göteborg, 6 minuter från Brunnsparken, ligger Kvillebäcken. Här bor man med närhet till Göteborgs smörgårdsbord av aktiviteter, kultur och handel. Små mysiga gårdsgator blandas med breda avenyer, parker och torg. På bekvämt gångavstånd från din nya bostad hittar du affärer, restauranger och Kvillebäckens egna Saluhall. I området finns vårdcentral, barnomsorg och skola upp till högstadiet.

Om området

Centrala Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns det garage för bilen och besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.
Läs mer om området under fliken "Dokument och Länkar" under länken "Om Kvillebäcken".

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh eller Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad