Önskevädersgatan 47

Bilder

  • Såld!

Önskevädersgatan 47 , Biskopsgården , Göteborg

Högt upp i huset ligger denna oslipade diamant i fritt läge med rymlig västerbalkong. Smart planerad bostad med rymliga rum och bra förvaringsutrymmen samt stamrenoverat badrum. Gångavstånd till butiker och skolor samt spårvagnar som tar dig till city på 20 minuter. Välkommen att boka in dig på visning!

53 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 943 kr inkl värme och kabel-TV.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53 kvm
Våning:
5, hiss finns
Byggår:
1959

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en oslipad diamant på Önskevädersgatan 47 med mycket förvaring och soldränkt balkong i västerläge!

Lägenheten om 52,5 kvm är fördelad enligt följande;

Ljus och välkommande hall med tapetserade väggar och schackrutigt golv. Från hallen når du bostadens samtliga rum. Här finns även plats för avhängning.

Köket i original med vit skåpinredning samt maskinpark som består av spis med ugn samt kombi kyl & frys. Gott om skåp och bra med arbetsyta.
Kakel ovan arbetsbänk. Plats för bra matplats invid fönstret! Väggarna i köket är tapetserade i behaglig ton och på golvet ligger plastmatta.

Bostadens sovrum rymmer enkel- eller dubbelsäng med mindre möblemang. Sovrummet har tapetserade väggar i ljusa toner och på golvet ligger ljus laminat. Stort fönster in mot gården som släpper in mycket ljus. Här finns även en klädkammare med goda förvaringsmöjligheter.

Vardagsrummet är rymligt med gott om plats för stora soffan och möblemang! Här pryds golvet med välvårdad fiskbensparkett och väggarna är tapetserade i vita toner. Utgång till balkongen i soligt västerläge! Här har man ett optimalt luftigt läge med imponerande utsikt som sträcker sig ner till kranarna i Färjestaden med dess omgivning av hav ! Perfekt för att kunna sitta och njuta av kaffet eller solen!

Det stamrenoverade badrummet är helkaklat i vitt med blå inslag. Här finns tvättställ, WC, dusch, spegelskåp, handdukstorkare och badrumsskåp.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6, hiss finns

Avgift

2 943 kr inkl värme och kabel-TV.

Andel i föreningen

0,57135%

Andel av årsavgiften

0,57135%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1959

Uppvärmning

fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 november 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 130 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

BISKOPSGÅRDEN 55:5

Förening

Namn

HSB Brf Vindrosen

Om föreningen

Allmänt:
HSB Brf Vindrosen består av 140 lägenheter belägna på Önskevädersgatan 37-47. Fastigheten byggdes 1959 och den totala lägenhetsytan är 9520 kvm.

Måndagsavgiften:
I månadsavgiften ingår värme och kabel-TV.

Under 2016 infördes individuell mätning av varm och kallvatten. Medlemmarna kommer att kunna logga in på en hemsida hos HSB och själva ser sin förbrukning. Det kommer att ske en debitering 4 gånger per år och man betalar alltså i efterhand. Elenhetsmätning är redan genomförd. Individuell mätning gäller även för elförbrukningen.

Medlemmar i områdets föreningar kan hyra en gästlägenhet för sina gäster (bokning max sju nätter i följd). Lägenheten är fullt utrustad för sex personer med bl.a. kaffebryggare, mikrovågsugn, kylskåp, kokplatta, glas och porslin, TV m.m. Ett kombinerat mat- och vardagsrum och två separata sovrum (två + fyra sängplatser). Bokning och nyckelhämtning görs på Panncentralen. Tel: 031-53 51 66 kl. 08.00-12.00. Gästlägenheten kostar ca 300 kr/dygn.

Läs mer om föreningen på www.nbpc.se.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Antal lägenheter

140

TV och Bredband

Ansluten till kabelnät, leverantör är Bredbandsbolaget och Comhem. Internet finns genom kabel-TV, leverantör Bredbandsbolaget och Comhem.

Parkering

Föreningen har tillgång till 114 parkeringsplatser, dessa kostar ca 150 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö, i dagsläget finns lediga platser (2016-02-04).

Renoveringar

2015: Hissrenovering
2014 har samtliga termostater byts ut.
2013 har samtliga elledningar byts ut till trefas
Radonmätning har utförts, samtliga lägenheter är godkända
Samtliga större renoveringar är gjorda. Stambyte skedde under mitten av 90-talet.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Det finns cykelförråd, källarförråd, matkällare, samlingslokal samt tvättstuga.

Om området

Biskopsgården

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Karta

Hör av dig till Filip Radic för mer information!

Filip Radic

Filip Radic

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0737-48 00 71

filip.radic@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad