Sägengatan 49

Bilder

  • Såld!

Sägengatan 49 , Hisings Backa , Göteborg

96 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 787 kr Inkl. P-plats, El, värme, VA, Sophantering, Kabel-TV via ComHem samt källarförråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
96 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
142
Byggår:
1969
Driftskostnad:
245 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

96 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in!

Här möts du av en stor nyrenoverad hall där hela familjen har plats för klädavhängning. Väggarna är klädda i vit tapet och här finns även en rejäl garderob. På golvet ligger ett mörkt laminatgolv som lades in 2014, som fortsätter in i både vardagsrum och kök.

Det nyrenoverade, vita köket, levererat från Kvik, är i toppskick med klassiskt vita luckor och stilrena handtag i rostfritt som matchar snyggt med det moderna kaklet ovan diskbänken. Den kvalitativa maskinparken från Siemens går även den i rostfritt, med kyl och frys i fullhöjd samt en häftig rund fläkt över spishällen. Denna ligger på en köksö mot vardagsrummet, så i denna bostad kan även kocken vara delaktig i allt som händer runt omkring. Från den öppna matplatsen kan du se ut över innergården och eftersom den ligger med anslutning till både köket, vardagsrummet och balkongen, är den optimerad för samvaro!

Balkongen sammansluter matplats och vardagsrum med sina stora fönster, så här skapas extra rymd och mycket ljusinsläpp större delar av dagen och du kan njuta av den lummiga vyn mot innergården och grönskan bortom. Blir solstrålarna för intensiva, kan du skärma av med den nya markisen.

Från köket når du bostadens första sovrum stort nog för en dubbelsäng med nattduksbord samt garderober. Här är väggarna ljusa med fondvägg och garderobsdörr i trivsamt skogsmotiv. På golvet ligger ett vitt laminatgolv och från det stora fönsterpartiet blickar du ut mot innergården.

Bostadens största rum är vardagsrummet, som erbjuder plats för en stor soffgrupp och tv-möbel utan bekymmer. Här ligger det mörka laminatgolvet, vilken bryts av snyggt med de ljusa väggarna. Rummet görs ännu större med sina öppna partier mot övriga rum samt stora fönster i flera riktningar. Välkommen att trivas och umgås!

Vidare kommer du till lägenhetens master bedroom, - master - utan överdrift! Här är stort nog för en dubbelsäng med tillhörande möblemang och att ena väggen till större del är täckt av en enorm garderob märker man knappt av, ändå finns yta kvar. Här kan du känna lugnet sippra in i bostaden när du blickar ut mot den mysiga djurgården strax utanför och du får en känsla av att vara på landet. Både golvet och väggarna är ljusa med en mörk fondvägg i kontrast.

Vägg i vägg ligger badrummet som är i totalt toppskick, klart i och med föreningens stamrenovering maj 2017. Här är påkostade materialval, med högblankt, vitt kakel i stora dimensioner och grå klinker på golvet som givetvis även har golvvärme. Den väl tilltagna kommoden med handfat är vägghängd och ovan sitter ett belyst spegelskåp. Här finns också ett badkar och duschblandare med snygg fond bakom samt ett vädringsfönster och WC. Man har även förberett för installation av tvättmaskin samt handdukstork.

Intill ligger gästtoaletten, perfekt för att slippa trängsel när någon vill ta ett längre bad! Med samma standard som badrummet, är här vitt, högblankt kakel och grå klinker med snygg fond bakom toaletten. Ett mindre handfat samt spegel sitter på ena väggen.

Sovrum tre ligger på andra sidan av badrum och toalett och är även det väl tilltaget. En stor säng och fyra garderober är inga problem, garderoberna lämnas kvar. Samtliga väggar går i ett blomsterliknande mönster, med fondpartier i svart/vitt. På golvet ligger ett vitt laminatgolv och från fönstret bjuds den lummiga naturen in.

Missa inte chansen att uppleva detta trevliga hem, kom på en av visningarna!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

6 787 kr Inkl. P-plats, El, värme, VA, Sophantering, Kabel-TV via ComHem samt källarförråd

Driftskostnad

2 940 kr/år

Driftskostnad, varav

Försäkring: 2 940 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,25891%

Andel av årsavgiften

0,25891%

Reparationsfond

5783 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 december 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 145 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1-glas

Fastighetsbeteckning

Backa 35:1

Övrigt

Stort källarförråd tillhör lägenheten, det finns även möjlighet att hyra en mindre matkällare för 20 kr/mån.

Förening

Namn

HSB Brf Backa

Om föreningen

Föreningsinformation
Brf Backa omfattar i dag 484 lägenheter. Byggår för de 14 bostadshusen, med adresserna Sägengatan 1-67, var 1969 - 1970. Brf Backa är en omtyckt förening där man arrangerar olika aktiviteter för sina medlemmar, såsom:
- Cafékvällar med olika teman
- Bingokvällar
- Bussresor
- Ost- och vinprovning
- Glögg- och visafton

Boulebana finns i hörnet på Sägengatan 2. Föreningen har även en fritidslokal "Riddaren" som medlemmarna har möjlighet att hyra.
I varje hus finns tvättstuga, barnvagnsrum samt cykelrum. Miljörum finns på Sägengatan 13 och 61.

Föreningens mål
"Vårt mål är att föreningens medlemmar skall känna en trygghet i att bo i Brf Backa, rimliga avgifter och en bra miljö, både ute och inne."

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt 775 kr eller 525 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 250 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en som betalar medlemsavgiften på 250 kr.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information!

https://www.hsb.se/goteborg/brf/backa/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

484

TV och Bredband

Kabel-tv via ComHem, basutbud med möjlighet till 8 favoritkanaler ingår.
Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Parkering

Det ingår en parkeringsplats till bostaden.

Renoveringar

Just nu pågår stambyte och renovering av badrum. Samtidigt ny eldragning samt isolering av vindar och installation av avfuktare i torkrum. Detta beräknas pågå till minst sommaren 2017. Under året har dessutom båda garagen fått ny fasad och sanden på de stora lekplaterna har förbättrats.

Möjlighet att byta till säkerhetsdörr i lägenheten, detta bekostas utav lägenhetsinnehavaren.

Ekonomi

2015-01-01 höjdes avgiften med 5%.
2016-01-01 höjdes avgiften med 1%.
Inga nya kända avgiftshöjningar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Tvättstuga finns i samma trappuppgång, här finns en stor tvättmaskin, en torktumlare, ett mangelrum och två torkrum.

Om området

Hisings Backa

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset.

I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh eller Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad