Skogsvägen 14

Bilder

  • Såld!

Skogsvägen 14 , Centrala Hisingen Helgered , Göteborg

På en lugn återvändsgata i Helgered finner ni denna gedigna och stora villa med härlig trädgård. Två trädäck med sol vid olika tider hela dagen, för att kunna njuta till max. Stort friliggande garage om 54 kvm för två bilar och ovanliggande förråd, tomt om 1200 kvm. Huset är tilläggsisolerad, har nymålad fasad och fiber är installerad till fastigheten.

Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Ta chansen att göra denna till er egen lilla pärla!

Kontakta mäklaren för att boka in er på en visning!

159 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
159 kvm
Biarea:
54 kvm
Tomtarea:
1 205 kvm
Byggår:
1937
Driftskostnad:
3 914 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

159 kvm

Biarea

54 kvm

Rumsbeskrivning
Generellt om bostaden

Välkommen till detta stora hem beläget i ett lugnt och barnvänligt område i övre delen av Björlanda, nämligen Helgered. Tomten är till största delen en plan välskött trädgård som planterats med flertalet blom- och fruktträd så som äppleträd, päronträd, vildplommon, rododendronbuskar och azalea. Det finns uteplatser att sitta på båda sidor av huset, trädgården är stor och insynsskyddad från baksidan. På uppfarten finns rymligt dubbelgarage med två elektriska portar samt parkeringsplats för ytterligare två bilar. Fasaden är nymålad!

Hall

Från den skyddade farstun tar ni ett steg in i den välkomnande hallen som har plats för möblering och extra förvaring. På golvet ligger ett slittåligt klinkergolv med underliggande golvvärme och väggarna är klädda i bröstpanel samt tapet.

Badrum

Rakt fram från hallen finns badrummet renoverat under 90-talet med grå klinker på golv och ljusa väggar. Inredningen består av badrumsmöbel med förvaring samt toalett, handfat och duschkabin. Offertförslag på badrumsrenovering har tagits fram.

Kök

Till vänster från hallen finns husets tillbyggda del som kom till 2001. Här finns idag stort rustikt kök med gott om plats för såväl matbord för 6-14 personer samt arbetsyta för den kreativa kocken. På golvet ligger en ekparkett med underliggande golvvärme och här finns fönster i tre väderstreck som ger ett rikt ljusinsläpp. Köksluckorna i massiv ek ger en rustik karaktär. Utrustningen i köket består av inbyggd ugn, spishäll, spisfläkt, inbyggd mikro, diskmaskin, kyl och frys. Från köket nås den stora altanen som får många soltimmar i sitt fria västerläge.

Vardagsrum

Från hallen stäcker sig ekparkett lagt i holländskt förband vidare in i vardagsrum och sovrum. Vardagsrummet har ljusa väggar och tak samt här finns plats för stor sittgrupp. Möjligheten finns också att öppna upp väggen mot sovrummet och därigenom få exempelvis matsal och vardagsrum i öppen planlösning. Sovrummet är av god storlek och har plats för dubbelsäng samt möblering.

Övervåning

I hallen finns trappan upp till övervåningen. Övervåningen är fördelad över allrum samt tre av de totalt fyra sovrummen och en liten klädkammare som istället kan göras om till en toalett. Allrummet vid trappavsatsen passar bra som extra tv-rum. Ett av sovrummen har garderobsvägg för god förvaring samt plats för dubbelsäng. De två andra sovrummen med snedtak lämpar sig bra som barnrum, även här finns plats för förvaring i garderober.

Källarvåning

Källaren som har lite lägre takhöjd finns under den äldre delen av huset. Här finns tvättstuga kombinerat med bad som är helkaklat med blå klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrumsdelen har ett eget tillverkat badkar samt kommod, tvättavdelningen har utrustats med tvättmaskin och torktumlare. Offertförslag finns för att renovera detta utrymme. Pannrummet rymmer oljepanna samt oljetank och i källaren finns också bra utrymme för förvaring samt en matkällare.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1937 nybyggnadsår 1961

Uppvärmning

Olja

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 augusti 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 118 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundmur: Lecasten & betonghålsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Kopplade fönster & med isolerglaskassetter
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor och tegel

Övrigt

Kommentar area: Huset är taxerat som 88 kvm i boyta. Uppmätning är gjord enligt norm SS 21054. Omtaxering är inskickad inför 2018 års fastighetstaxering.

Fastighetsbeteckning

Helgered 1:49

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

46 977 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 17 954 kr
El: 16 137 kr
VA: 6 605 kr
Väg, samf: 1 000 kr
Sotning: 429 kr
Försäkring: 4 852 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 865 000 kr, varav byggnadsvärde 704 000 kr

Summa pantbrev

3 115 130 kr

Tomt

Areal: 1 205 kvm
Tomttyp: Trädgård

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Helgered GA:3
Förmån: Officialservitut Väg, 14-BJL-788.1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Centrala Hisingen Helgered

Helgered är ett område i stadsdelen Björlanda i Göteborgs kommun tillhörande stadsdelsnämndsområde Lundby tillsammans med primärområdena Brämaregården, Kvillebäcken, Kärrdalen, Sannegården och Slättadamm.

Helgered består av drygt 230 hushåll och ligger på båda sidor av Björlandavägen. Det vackra strövområdet Klare Mosse ligger i nordöstra delen av området, och där rinner Osbäcken upp. Området gränsar också till Hisingsparken. Info från http://sv.wikipedia.org/wiki/Helgered

Kommunikation

Helgered trafikeras av bussrna 22, 25, 36 och 141. Hållplats Klare Mosse eller Klara. Information hämtat från Västtrafiks hemsida.

Närservice

Vid Bjurslätts torg och Friskväderstorget finns närbutiker. För större utbud finns Wieselgrensplatsen eller Backaplan någon kilometer bort. Hisingens Golf & Friskvårdscenter ligger alldeles intill och är en komplett träningsanläggning för golfaren med Drivingrange, Pay & Play och golfgym.

Helge förskola ligger på en lugn återvändsgata i Helgered och är ett föräldrakooperativ med förskolelärare och barnskötare.

På Kättilsröds 4H-gård som ligger i närheten finns en traditionell bondgård med kor, grisar, getter, får, hästar, kaniner, höns och ankor.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad