Lillekärr norra 34

Bilder

  • Såld!

Lillekärr norra 34 , Hisings Kärra , Göteborg

Fin trea belägen högst upp i huset och stor möblerbar balkong. Flexibel planlösning med två bra sovrum varav ena är ombyggt så även ett kontor ryms. Närhet till såväl naturområden som service, affärer och goda kommunikationer.

76 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 982 kr inkl värme, VA, kabel-TV och garage (mot extra kostnad)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
76 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
220
Byggår:
1972-74
Driftskostnad:
235 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

76 kvm

Rumsbeskrivning

Ni kliver in i en stor hall med plats för avhängning i direkt anslutning till entrén, här finns även en platsbyggd garderob för de kläder ni inte använder var dag. Här finns även bra med plats för ytterligare möblemang. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna här är målade i vitt.

Direkt till höger i hallen har vi det hemtrevliga genomgångsköket som är anslutet till vardagsrum och balkong. Köket är stort och erbjuder en stor ljus matplats vid fönstret för 4-6 personer. Skåpsluckorna i köket är vita med handtag i rostfritt. Här finns en rejäl arbetsbänk i rostfritt med dubbelho, övriga avställningsytor är i trä. Mellan bänkskiva och överskåp sitter vitt kakel med detaljer av svart. I köket finns gott om förvaringsskåp för porslin och matvaror. Den maskinella utrustningen här består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, spis med induktionshäll och fläkt. På golvet i köket ligger ett praktiskt laminatgolv som är lätt att hålla ren när matlagningen har gått över styr. Väggarna i köket är vitmålade.

Från köket och hallen når du det stora ljusa vardagsrummet med plats för både en rejäl soffa och en matplats. På golvet här ligger originalparketten i ek och väggarna är vitmålade, ett ljudsystem från Harman Kardon är installerat i taket och kan eventuellt överlåtas. Från vardagsrummet nås lägenhetens underbara balkong i härligt västerläge med sol näst intill hela dagen. Här finns även en markis att nyttja när solens strålar värmer för mycket.

Bredvid vardagsrummet ligger bostadens kontor och barnens sovrum, denna vägg går att tas bort för att istället få ett större sovrum. I kontorsdelen ligger ett laminatgolv och väggarna är vitmålade, det finns två platsbyggda garderober. I sovrummet ligger samma laminatgolv tröskelfritt och på väggarna sitter en ljus tapet med en rosa fondvägg. Här finns fem platsbyggda garderober och gott om plats för en säng och lekhörna.
Bostadens andra sovrum har gott om plats för en dubbelsäng och här finns hela två dubbelgarderober som är flyttbara och en enkelgarderob som är platsbyggd. Båda sovrummen ligger i behagligt österläge.

Det rymliga halvkaklade badrummet når du från hallen. På golvet ligger ett grått klinker och väggarna har ett blått kakel och har vitmålade partier. Här finns badkar med takdusch, WC, tvättställ med förvaringsskåp, handuksvärmare samt ett fönster som släpper in dagsljuset. Även en tvättmaskin från Cylinda finns här när man inte har lust att gå ned till tvättstugan i källaren.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 982 kr inkl värme, VA, kabel-TV och garage (mot extra kostnad)

Driftskostnad

2 820 kr/år

Kommentar

Till bostaden ingår en garageplats till en kostnad av 2 820 kr/år.

Andel av årsavgiften

0,23994%

Reparationsfond

1703 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1972-74

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluftsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 augusti 2009
Energiprestanda: 133 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kärra 61:1

Övrigt

Avsättningen till den inre fonden är för närvarande 60 kr per månad.

Till bostaden ingår en garageplats till en kostnad av 2 820 kr/år.

Förening

Namn

HSB Brf Hisings Kärra

Om föreningen

Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheten Kärra 61:1 med adress Lillekärr Norra 2-90 samt Kärra 87:1 med adress Lillekärr Norra 92-128. Totalt består föreningen av 460 lägenheter samt 11 lokaler.

HSB Brf Hisings Kärra äger en fastighet på anläggningen Gullholmsbaden som medlemmarna har möjlighet att hyra på sommaren.

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1163 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 465 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

I föreningen finns tillgång till gym, bastu och snickerilokal. Det finns även lokal att hyra för kalas. Även grovtvättstuga finns.
Besök gärna föreningens informativa hemsida:
http://www.hisingskarra.com/

Antal lägenheter

460

Antal lokaler i föreningen

11

TV och Bredband

Bredband via Alltele ca 95kr/månad aviseras via HSB. Hastighet 1000 mbit.

Renoveringar

2014-2015
- Reparation av balkonger
- Byta av plåtfasad och tilläggsisolering av fasad
- Byta av dåliga lysrörsarmaturer i trapphus
- Renovering av avlopp i källarplanet
- Byte av radiatorer, värmerör och golvbrunnar i samband med badrumsrenovering
- Funktionskontroll av rökluckor och branddörrar i trapphus
- Besiktning och utbyte av brandsläckare

Framtida underhåll och pågående arbeten
- Renovering av avlopp i källarplanet
- Byte av plåtfasad och tilläggsisolering
- Montage av fasadskiva på söderfasad
- Reparation av tegelfasader och byte av spruckna fönsterbalkar
- Reparation av balkonger som fått anmärkningar i besiktningsprotokoll
- Övergång till LED-armaturer, loftgångar och källare
- Takarbeten på alla tak.

Om området

Hisings Kärra

Redan för 6000-7000 år sedan när inlandsisen dragit sig tillbaka och landet börjat resa sig ur havet flyttade folk in till Kärra-Rödboområdet.1962 byggdes de första radhusen i Kärra och 1972 påbörjades stora utbyggnaden av nuvarande Kärra. Vid foten av Skändlaberget på Hisingen ligger medeltidsbyn Skändla med gårdar. Längs stigarna genom skogar, förbi öppna fält och uppe på bergen, finns skyltar med information om sten-, brons- och järnåldern, vikingar och 1800-talsbönder. På höjderna, med utsikt över slätter och skogar, finns fina picknickplatser. På bergets östra sida ligger en skalgrusbank med rester av små havsdjur, snäckor och musslor m m områden för rekreation.

Kommunikation

Rosa express tar dig snabbt in till centrala Göteborg. Denna går från Gerrebacka via Kärra Centrum in till stan och vidare till Billdal. Från knutpunkten Klareberg finns ett antal andra bussar som tar dig till olika delar av stan.

Närservice

I Kärra centrum finns bland annat bank, post i ICA-butiken, bibliotek, högstadieskola, sim- och sporthall, restaturanger och livsmedelsbutik. Närhet till Bäckebol affärscentrum och IKEA.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad