Regnvädersgatan 3

Bilder

  • Såld!

Regnvädersgatan 3 , Biskopsgården , Göteborg

Såld av Jennifer Rådh

72 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 813 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
72 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
16
Byggår:
1956

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

72 kvm

Rumsbeskrivning

I Södra Biskopsgården finner ni detta funkishus byggt 1956. Regnvädersgatan ligger med närhet till såväl kommunikationer, affärer, Volvo, Ericsson och Lindholmen science park. Precis i närheten har ni fantastiska grönområdet Svarte mosse med sina löparspår och naturstigar. Med bara några meter till närmsta hållplats tar ni er sedan in till centralstationen och centrum på ca 15 minuter. Vårväderstorget ligger precis intill med sitt välsorterade utbud av butiker och service i form av vårdcentral, apotek och Willys.

Ni välkomnas in i rymlig hall med förvarings- och avhängnings möjligheter på er vänstersida i form av en stor klädkammare. På golvet ligger en smakfull ekparkett och de vitmålade väggarna sträcker sig vidare genom lägenheten.

Vidare in når ni ett av sovrummen med en blå fondtapet, resterande vita väggar samt ett vackert laminatgolv. Här tar en skjutdörrsgarderob hand om kläderna och ni finner även utgången till en av de båda balkongerna där ni kan njuta av solens strålar till morgonkaffet!

Rak fram från hallen ligger det stambytta och renoverade badrummet från 2013. Badrummet är helkaklat med vitt kakel och ljusgrått klinkers. Här erbjuds också handukstork, handfat med kommod, spegelskåp, WC, badkar samt en tvättmaskin.

Bredvid badrummet finner ni det andra sovrummet med en mönstrad fondtapet, resterande vita väggar samt ett ljust laminatgolv. Här finner ni en garderob med överskåp samt utgång till balkongen med förmiddagssol.

Från hallen och på er högersida finner ni det härliga moderna köket med läckra materialval som renoverades 2008. Överskåpens luckor är släta med en trästruktur högst upp finns det luckor med frostat glas och de nedre luckorna är vita. Dessa matchas snyggt ihop med en ljus laminatbänkskiva och ovan denna sitter ett naturfärgat kakel. Utrustat med en maskinpark i rostfritt med inbyggd ugn från Siemens, delad kyl och frys från Cylinda och en integrerad diskmaskin. Vid matplatsen ryms en trevlig köksmöbel för fyra personer och väggarna är målade i en beige nyans.

Från matplatsen i köket leds ni vidare in genom pardörrar i original från 50-talet in till det ljusa och rymliga vardagsrummet. Rummet bjuder på härligt ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartier och gavelläget som erbjuds. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Väggarna är målade i en vit nyans och golvet har en ekstavsparkett lagd i fiskbensmönster. Härifrån leds ni även ut till lägenhetens andra balkong i soldränkt söderläge!

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 7, hiss finns

Avgift

3 813 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Andel av årsavgiften

1,93898%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1956

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 juni 2008
Energiprestanda: 192 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 36:2

Övrigt

I månadsavgiften hör ett obligatoriskt tillägg gällande 550 kr (inkluderad i avgiften idag) som avser badrumsrenoveringen.

Förening

Namn

Brf Biskopsgården Nr 2

Om föreningen

Fastigheterna är byggda 1956-1957 och består av 2 flerbostadshus i 7 respektive 8 våningar.
Föreningen upplåter 58 lägenheter med bostadsrätt. Alla 3 rok.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.
Föreningen har kabel-tv och bredbandsuppkoppling via ComHem och Bredbandsbolaget.
Förening med god ekonomi och låga avgifter.

Åtgärder:
2017 Renoverat balkonger.
2013 Stambyte med tillhörande renovering av badrum.
2005 Ballofixer i kök och badrum.
2004 Installation av nödljus i trappuppgången.
2003 Byte till säkerhesdörrar.
2000 Rörinfordring.
1998 Fönster och balkongdörrar.
1997 Rörstambyte.
1986 Omläggning av tak
1983 Omputsning av fasad.
1983 Renovering av balkonger.

Föreningen planerar att sätta in nya porttelefoner. Inga vidare beslut är tagna för tillfället.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

58

Ekonomi

I månadsavgiften hör ett obligatoriskt tillägg gällande 550 kr (inkluderad i avgiften idag) som avser badrumsbetalningen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Biskopsgården

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad