Blåsvädersgatan 6

Bilder

  • Såld!

Blåsvädersgatan 6 , Biskopsgården , Göteborg

Såld innan visning!

72 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 252 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
72 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
7
Byggår:
1956
Driftskostnad:
458 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

72 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna hemtrevliga bostad med välplanerade kvadratmetrar. Blåsvädersgatan ligger med närhet till såväl kommunikationer, affärer, Volvo, Ericsson och Lindholmen science park. Precis i närheten har ni fantastiska grönområdet Svartemosse med sina löparspår och naturstigar. Med bara några meter till närmsta hållplats tar ni er sedan in till centralstationen och centrum på ca 15 minuter. Vårväderstorget ligger precis intill med sitt välsorterade utbud av butiker och service i form av vårdcentral, apotek och Willys.

Ni gör entré i lägenhetens hall med plats för avhängning. Vidare härifrån når ni lägenhetens samtliga rum. I hallen finner du gott om utrymme för möblemang och avhängning, även en klädkammare och garderob. Golvet är beklätt med en ekparkett samt väggarna är ljusa.

Vardagsrummet med sin fina ekstavsparkett i fiskbensmönster och härliga ljusinsläpp blir en självklar punkt för den sociala samvaron. Rummet är lättmöblerat och har en grönskande utsikt. Utan problem ryms en soffhörna med tillhörande möblemang men även ett matsalsbord. Balkongen i soligt läge blir välanvänd under sommarhalvåret och är perfekt för alla middagar.

Köket är lättarbetat med gott om förvaringsutrymme och rymmer ett bord med fyra stolar. Köket följer en stil som harmoniserar väl med lägenhetens känsla och har praktiska ytor för den matlagningsintresserade. Laminatgolv och ljusa väggar. Köksinredning i vitt med rostfria handtag och ett marmoriserat kakel ovan bänkskivan i rostfritt och laminat. Utrustat med kombinerad kyl och frys (Indesit, 2011), en hällspis (Logik, 2016), diskmaskin (Bosch, 2014) samt en fläkt (Franke).

Intill köket ligger sovrummet som rymmer såväl dubbelsäng och tillhörande möblemang. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är klädda i en ljus tapet, här finns förvaring i form av fyra fristående garderober samt en platsbyggd.

I det andra sovrummet får ni en god nattsömn tack vare det lugna läget. Väggarna går fula toner och på golvet finner ni ett ekmönstrat laminatgolv. Plats för dubbelsäng även i detta rum.

Badrummet har ett schackmönstrat klinkergolv i grått och rött, vita halvkaklade väggar och ljusgul tapet. Här finns en wc, kommod, spegelskåp, badkar samt en handduksvärmare.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 7, hiss finns

Avgift

3 252 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

5 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

1,44051%

Andel av årsavgiften

1,44051%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1956

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 december 2009
Energiprestanda: 151 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Biskåpsgården 34:4-5

Förening

Namn

Brf Biskopsgården Nr 5

Om föreningen

Fastigheter och lägenhetsuppgifter:
Föreningen innehar fastigheterna Biskopsgården 34:4 och 34:5 med adress Blåsvädersgatan 4-6.I de båda husen finns sammanlagt 68 lägenheter. 66 av dem är trerumslägenheter på 72 kvm och två av dem är femrummare på 123 kvm.

Köparen betalar överlåtelseavgiften om 2,5 % av basbeloppet.
Köparen betalar pantsättningavgift om 1 % av basbeloppet vid pantsättning av lägenheten.

Mer information om föreningen finns att läsa i årsredovisningen samt föreningens informativa hemsida.
www.biskopsgarden5.se

Antal lägenheter

68

TV och Bredband

TV/Internet:
Antennuttaget medger tre olika uppkopplingar:
- Kabel-TV med Comhems basutbud av kanaler. Avgiften ingår i hyran
- Bredband med möjlighet till uppkoppling till Internet via Comhem. Förutsätter inköp av kabelmodem och abonnemangsutgifter.
- Digital TV Förutsätter digital-tv-box och diverse kostnader

Tele 2
Sedan 2010 har Tele2 ett datauttag via fiber-LAN för bredband upp till 100 Mbit/sek och telefoni.
Datauttaget är placerat på hallens yttervägg.

Parkering

Parkering:
Bostadsrättsföreningen disponerar 16 parkeringsplatser varav 5 är i garage. Till dessa är det i dagsläget kö.

Renoveringar

2015 - OVK-besiktning
2016 - Eternitplattor i fönstersmygar
Badrumsinventering

Ekonomi

Inga planerade avgiftshöjningar under 2016. Årsavgiften har under räkenskapsåret uppgått till i genomsnitt 539 kr/kvm.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Bostadsrättsförsäkringstillägg:
Föreningen har tecknat bostadsrättsförsäkring för alla föreningens medlemmar.

Om området

Biskopsgården

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad