Sägengatan 1

Bilder

  • Såld!

Sägengatan 1 , Hisings Backa , Göteborg

Trean på Sägengatan 1 är det perfekta hemmet för den lilla familjen. Oslagbart ljusinsläpp och med insynsskyddat läge. Dessutom balkong i söderläge! Här får alla varsitt rum, ni har ett stambytt badrum och ni når både stadens puls och naturens lugn på nolltid. Att man tänkt på samvaro i detta välplanerade boende går inte att missa! Dessutom inkluderas el och parkeringsplats i hyran. För den som vill sätta sin egen prägel finns över 9 300 kr att hämta ur lägenhetens renoveringsfond, perfekt om man vill tapetsera om till exempel!

Välkommen på visning!

81,9 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 854 kr inkl värme, VA, Kabel-TV, bredband, el och p-plats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81,9 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
478
Byggår:
1969
Driftskostnad:
200 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

81,9 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in!

Här möts du av en stor hall där hela familjen har plats för klädavhängning. Väggarna är klädda i vit tapet och här finns även en rejäl garderob som lämnas kvar. På golvet ligger ett praktiskt laminatgolv som är genomgående i lägenheten.

Vidare njuter vi av det stora köket med fasade skåpsluckor, stenmönstrad laminatbänkskiva och vitt kakel. På väggarna sitter en varm tapet i två nyanser, avdelat med en bård. Utrustat med kyl (Husqvarna), frys (Husqvarna) en ugn med häll (Electrolux), fläkt (Futurum) samt en diskmaskin (Electrolux, 2017). Från matplatsen kan du se ut över grönska och riskerar själv ingen insyn

Balkongen sammansluter matplats och vardagsrum med sina stora fönster, så här skapas extra rymd och mycket ljusinsläpp större delar av dagen och du kan njuta av den lummiga vyn och grönskan bortom. Balkongen ligger perfekt söderläge och erbjuder sol till långt in på kvällen. Omgivningen är grönskande tack vare skyddande buskage och träd intill. Blir solstrålarna för intensiva, kan du skärma av med markisen.

Från köket når du bostadens första sovrum stort nog för en dubbelsäng med nattduksbord samt extra garderober om så önskas. Här är väggarna ljusa och hela rummet badar i ljus tack vare det stora fönsterpartiet. Sovrummen ligger i var sin del av lägenheten vilket är väldigt praktiskt.

Vägg i vägg med köket har vi bostadens stora och ljusa vardagsrum med ett stort fönsterparti ut mot balkongen. Rummets storlek gör det till ett underbart rum för både avkoppling och umgänge. Här ryms såväl stor soffgrupp som matsalsmöbel och gott om plats för att socialisera sig. På golvet ligger laminatgolv och väggarna är ljusa. Välkommen att trivas och umgås!

Vidare kommer du till lägenhetens andra sovrum. Här är stort nog för en dubbelsäng med tillhörande möblemang och att ena väggen till större del är täckt av en enorm garderob märker man knappt av, ändå finns yta kvar. Här kan du känna lugnet sippra in i bostaden när du blickar ut mot den mysiga gården, att sovrummet dessutom har norrläge gör det svalt och rogivande.

Vägg i vägg ligger badrummet som är i totalt toppskick, klart i och med föreningens stamrenovering maj 2015. Här är påkostade materialval, med högblankt, vitt kakel i stora dimensioner och brungrått klinker på golvet som är halkskyddat. Den väl tilltagna kommoden med handfat är vägghängd och ovan sitter ett belyst spegelskåp. Här finns också ett badkar med glasvägg som gör det enkelt att duscha bakom samt ett vädringsfönster och WC. Man har även förberett för installation av tvättmaskin.

Missa inte chansen att uppleva detta trevliga hem, kom på en av visningarna!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

5 854 kr inkl värme, VA, Kabel-TV, bredband, el och p-plats

Driftskostnad

2 400 kr/år

Driftskostnad, varav

Försäkring: 2 400 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Försäkringskostnad enligt schablon.

Andel i föreningen

0,22334%

Andel av årsavgiften

0,22334%

Reparationsfond

9304 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 december 2009
Energiprestanda: 145 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1-glas

Övrigt

Stort källarförråd tillhör lägenheten, det finns även möjlighet att hyra en mindre matkällare för 20 kr/mån.

Förening

Namn

HSB Brf Backa

Om föreningen

Föreningsinformation
Brf Backa omfattar i dag 484 lägenheter. Byggår för de 14 bostadshusen, med adresserna Sägengatan 1-67, var 1969 - 1970. Brf Backa är en omtyckt förening där man arrangerar olika aktiviteter för sina medlemmar, såsom:
- Cafékvällar med olika teman
- Bingokvällar
- Bussresor
- Ost- och vinprovning
- Glögg- och visafton

Boulebana finns i hörnet på Sägengatan 2. Föreningen har även en fritidslokal "Riddaren" som medlemmarna har möjlighet att hyra.
I varje hus finns tvättstuga, barnvagnsrum samt cykelrum. Miljörum finns på Sägengatan 13 och 61.

Föreningens mål
"Vårt mål är att föreningens medlemmar skall känna en trygghet i att bo i Brf Backa, rimliga avgifter och en bra miljö, både ute och inne."

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt 775 kr eller 525 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 250 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en som betalar medlemsavgiften på 250 kr.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information!

https://www.hsb.se/goteborg/brf/backa/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

484

TV och Bredband

Kabel-tv via ComHem, basutbud med möjlighet till 8 favoritkanaler ingår.
Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Parkering

Det ingår en parkeringsplats till bostaden.

Renoveringar

Just nu pågår stambyte och renovering av badrum. Samtidigt ny eldragning samt isolering av vindar och installation av avfuktare i torkrum. Detta beräknas pågå till minst sommaren 2017. Under året har dessutom båda garagen fått ny fasad och sanden på de stora lekplaterna har förbättrats.

Möjlighet att byta till säkerhetsdörr i lägenheten, detta bekostas utav lägenhetsinnehavaren.

Ekonomi

2015-01-01 höjdes avgiften med 5%.
2016-01-01 höjdes avgiften med 1%.
Inga nya kända avgiftshöjningar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Tvättstuga finns i samma trappuppgång, här finns en stor tvättmaskin, en torktumlare, ett mangelrum och två torkrum.

Om området

Hisings Backa

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad