Lågtrycksgatan 9

Bilder

  • Såld!

Lågtrycksgatan 9 , Länsmansgården , Göteborg

Såld!

63,7 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 272 kr inkl. värme, vatten och kabel-tv.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63,7 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
3
Byggår:
1965
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

63,7 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna hemtrevliga bostad med närhet till såväl kommunikationer, affärer, Volvo, Ericsson och Lindholmen science park. Precis i närheten har ni fantastiska grönområdet Svartemosse med sina löparspår och naturstigar. Med några minuter till närmsta hållplats tar ni er sedan in till centralstationen och centrum på ca 17 minuter.

I hallen finner du gott om utrymme för möblemang och avhängning, även två garderober finns här. Golvet är beklätt med en ekparkett samt ljusa väggar.

Köket är lättarbetat med gott om förvaringsutrymme och rymmer ett bord med fyra stolar. Köket följer en stil som harmoniserar väl med lägenhetens känsla och har praktiska ytor för den matlagningsintresserade. Köket är en naturlig samlingspunkt och en given social yta. Plastmatta på golvet och väggarna målades vita under 2016. Köksinredning i vitt (nylackade 2016) med rostfria handtag och ett beige kakel ovan bänkskivan i rostfritt och ek. Utrustat med kombinerad kyl och frys (Husqvarna), en hällspis (Husqvarna), diskmaskin (Bosch) samt en fläkt.

Vardagsrummet är ljust och luftigt med stort fönsterparti. På golvet ligger en fiskbensparkett och väggarna är gråmålade. Utan problem ryms en soffhörna med tillhörande möblemang men även ett matsalsbord. Den genomtänkta planlösningen gör att lägenheten känns rymligare än sina 63,7 kvm.

Intill vardagsrummet ligger sovrummet som rymmer såväl dubbelsäng och tillhörande möblemang. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är klädda i en ljusgrön tapet, här finns förvaring i form av fyra garderober.

Badrummet är stilrent och helkaklat i grått. Föreningen renoverade badrummet 2005. Här finns en wc, kommod, spegelskåp, badkar, handdukstork samt golvvärme.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 272 kr inkl. värme, vatten och kabel-tv.

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,37065%

Andel av årsavgiften

0,37065%

Reparationsfond

8092 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 september 2009
Energiprestanda: 103 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 86:4

Förening

Namn

HSB Brf Vintergatan i Göteborg

Om föreningen

HSB Brf Vintergatan byggdes 1965 och ligger på Hisingen i norra Länsmansgården.
Husen är 3-våningshus, föreningen består av 232 lägenheter fördelat i fem huskroppar i tre fysiska hus på tre gator, Barometergatan 1-35, Lågtrycksgatan 1-9, Högtrycksgatan 1-7 och 2-10. 965.

HSB:s överlåtelseavgift betalas av säljaren, medlemsavgift i HSB betalas av köparen. Föreningen godkänner ej medlemskap då delägare ej är bosatt på adressen.

Föreningen har expeditionstid måndagar jämna veckor kl.18.00-19.00, tel 031-53 12 44, Barometergatan 1.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

232

TV och Bredband

Kabel-TV via ComHem (basutbud ingår i avgift).
Varje lägenhet har möjlighet att ansluta sig till bredband genom ComHem, anslutning sker direkt till ComHem.

Parkering

Parkeringsplats hyrs separat av föreningen. Det är lite kö till platserna under däcket, kostar 200:-/mån. Lite kö. Brukar lösa det så att man får ta över en uteplats á 150:-/mån om behov finns.

För alla ärenden ang. dessa platser, kontakta Jessica Lernhede, telefonnummer 010-442 22 46

En depositionsavgift på 200:- tillkommer för nyckel till MC-garage och mopedrum. Avgiften för platsen kommer på månadsavin.

Renoveringar

Föreningen håller sig till sin löpande underhållsplan.

Fönsterbyte 1984-1985
Takbyte/renovering 1993
Balkongrenovering 1997
Målning/upprustning trapphus 1999
Badrumsrenovering 2004-2005
Byte av el 2004-2005, numera 3- fas
Säkerhetsdörrar 2009
Innergårdar 2010
Fasader/Balkonger 2014-2016

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Via föreningen har man tillgång till tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsförråd, hobbyrum, bastu, en lokal att låna vid t.ex. kalas samt en övernattningslägenhet som kan hyras för fn 100 kr/natt.

Om området

Länsmansgården

Att bo i Länsmansgården på Hisingen ger närhet till både staden och havet, men framförallt till de stora naturområden som omger stadsdelen.
Länsmansgården byggdes i mitten av 1960-talet och ligger vackert placerad på en hög platå. Här uppe fanns tidigare små torpstugor och orörd natur. Stadsdelen kilades mer eller mindre in i de stora naturområden, som gränsar till Hisingens västra kustlinje. Det centrala läget i förhållande till övriga Göteborg och havet innebär att de moderna bostäderna i Länsmansgården blivit mycket eftertraktade. Flera av husen har en hänförande utsikt mot havet i horisonten.

Kommunikation

Buss- och spårvagnsförbindelserna med övriga Göteborg är goda. För den som färdas i bil är det knappt 2 km till närmaste motortrafikled som går direkt till Göteborgs centrum. Härifrån har du inte heller långt till Säve flygplats. Med ca.10 km in till centrala Göteborg tar en spårvagnsresa ca.17 min med nr.5 & 6. Mer information om kommunikationer och kollektivtrafik i området hittar du på: www.vasttrafik.se

Närservice

På Länsmanstorget finns livsmedelsaffär, apotek, pizzeria och frisör, men även ett antal mindre butiker av olika slag runt om i stadsdelen. Här finns närhet till skolor och dagis och i stadsdelens södra ände vid sjön Svarte Mosse hittar du motionsanläggningar, fotbollsplaner och tennisplaner. Det är heller inte långt till Hisingsparken, Hisingens badplatser eller fritidsbåtshamnen i Björlanda.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad