Blåsvädersgatan 10

Bilder

  • Såld!

Blåsvädersgatan 10 , Biskopsgården , Göteborg

Välkommen till denna hemtrevliga trea med välplanerade kvadratmetrar. Blåsvädersgatan ligger med närhet till såväl kommunikationer, affärer, Volvo, Ericsson och Lindholmen science park. Precis i närheten har ni fantastiska grönområdet Svartemosse med sina löparspår och naturstigar. Med bara några meter till närmsta hållplats tar ni er sedan in till centralstationen och centrum på ca 15 minuter. Vårväderstorget ligger precis intill med sitt välsorterade utbud av butiker och service i form av vårdcentral, apotek och Willys.

71,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
2 938 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
71,5 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
13
Byggår:
1956
Driftskostnad:
295 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

71,5 kvm

Rumsbeskrivning

I Södra Biskopsgården finner ni detta funkishus byggt 1956. Lägenheten i sig går i klassisk retroanda, vi kallar lägenheten för "Retrodeluxe", med genomgående ljusa väggar, ekstavsparkett och fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Blåsvädersgatan ligger med närhet till såväl kommunikationer, affärer, Volvo, Ericsson och Lindholmen science park. Precis i närheten har ni fantastiska grönområdet Svarte mosse med sina löparspår och naturstigar. Med bara några meter till närmsta hållplats tar ni er sedan in till centralstationen och centrum på ca 15 minuter. Vårväderstorget ligger precis intill med sitt välsorterade utbud av butiker och service i form av vårdcentral, apotek och Willys.

Köket följer en stil som harmoniserar väl med lägenhetens känsla och ursprung och genomgick en större uppfräschning under 2014. Köksinredningen går i dovblått med en given vit kakelsättning ovan bänkskivan virrvarr med eklist designad av Sigvard Bernadotte. Andra retrodetaljer så som schackrutigt laminatgolv, den härligt blå tapeten samt beslagen är fantastiska. Utrustat med kombinerad kyl/frys (Bosch, 2010) en hällspis (Bosch, 2010) samt en fläkt. Plats för matbord och tre till fyra stolar invid fönstret.

Vardagsrummet bjuder på härligt ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartiet och västerläget som erbjuds. Vardagsrummet har gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Väggarna är målade i en vit nyans och golvet har en ekstavsparkett lagd i Holländskt förband. Här finns utgången till den stora inglasade balkongen där ni i lugn och ro kan se ut över solnedgången.

Badrummet renoverades 2016 och är stilrent och helkaklat i vitt och grått, ett fönster i badrummet gör att det naturliga ljuset hittar hit. Utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp, tvättmaskin (Whirlpool), handduksvärmare samt en dusch med regnfunktion och glasdörr.

Lägenheten erbjuder två bra sovrum. Det första har ett vitt laminatgolv och ljusblå tapet på väggar. Här har ni vacker utsikt över grönska, ingen insyn alls. Det finns två stora skjutdörrsgarderober och utan problem ryms en dubbelsäng. Sovrum nummer två som idag är ett barnrum har ett slittåligt plastgolv samt en mönstrad tapet på väggarna. Här finns en inbyggd garderob och utan problem ryms här en större säng och mer förvaringsmöbler.

Hallen är lägenhetens nav och här finns också plats för avhängning direkt innanför dörren, två inbyggda garderober samt en klädkammare. På väggen sitter en glad gulmönstrad tapet och på golvet avslutar vi givetvis med en ekstavsparkett. Detta är en lägenhet att trivas i och som bara är att flytta rakt in i.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 7, hiss finns

Avgift

2 938 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

3 548 kr/år

Andel av årsavgiften

1,48468%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1956

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 april 2008
Energiprestanda: 149 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 34:2 & 34:3

Övrigt

Källarförråd och matförråd tillhör lägenheten.

Förening

Namn

Brf Biskopsgården Nr 4

Om föreningen

Föreningen omfattar 2 fastigheter med 66 lägenheter. Byggt 1956. Fastigheten innehas med tomträtt med nuvarande avgäld fr.o.m. 2015. Det finns cykelförråd, barnvagnsrum samt hobbylokal. En välutrustad tvättstuga i varje hus, denna är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

65

Antal hyresrätter

1

TV och Bredband

Kabel-TV och Internet via ComHem samt Telia.

Parkering

Det finns 17 parkeringsplatser. Dessa går att hyra för ca 90 kr/mån. Till parkeringsplats är det separat kö. Föreningen förfogar över 10 platser i garage. Dessa går att hyra för ca 300 kr/mån. Till garageplats är det separat kö.

Finns även möjlighet att hyra garageplats genom kommunens garage på andra sidan gatan. Gästparkering om 2 timmar finns på gatan utanför.

Renoveringar

Planerade:
2018 - Fönsterbyte
Utförda:
2017 Målning av fasad + ny armatur
2016 Obligatorisk ventilationskontroll
2015 Renovering av entréer och byte av porttelefon
2007 Målning av tak
2005-2006 Relinat badrums och samlingsstammar
2003 Nya balkonger samt inglasning av dessa
2002 Omdränering av hus 10
1999 Installering säkerhetsdörrar samt byte av garageportar
1996 Rörstambyte i kök
1995 Renovering av hissar
1987 Byte av fönster

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

458 kr

Övrigt

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgift betalas av köpare

Om området

Biskopsgården

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh eller Filip Radic för mer information!

Filip Radic

Filip Radic

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0737-48 00 71

filip.radic@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad