Norra Skeppspromenaden 13

Bilder

  • Såld!

Norra Skeppspromenaden 13 , Eriksberg , Göteborg

Gaveltrea högt upp i huset med Sörhallsberget som närmsta granne. Hiss finns och stor inglasad balkong där du ser glimtar av älven. I avgiften ingår förutom värme, kall och varmvatten även Telia Triple play som innebär kabel-tv, 100 mbit bredband och IP-telefoni..

85,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 498 kr inkl värme, VA & Telia Triple Play
Typ:
Lägenhet
Boarea:
85,5 kvm
Våning:
7, hiss finns
Lägenhetsnummer:
134
Byggår:
2006
Driftskostnad:
356 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

85,5 kvm

Biarea

7,4 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Ekparkett på golv och ljus tapet på väggar. Köksinredning i grått med rostfria handtag och ett pastellgult kakel ovan bänkskivan i laminat. Utrustat med kyl i fullhöjd (Electrolux), frys i fullhöjd (Electrolux), en ugn med häll (Electrolux), fläkt (Futurum), mikro (Electrolux) samt en diskmaskin (Electrolux).

Badrum

Helkaklade vita väggar och på golvet ligger ett grått klinker. Utrustat med vägghängd wc, tvättställ, spegelskåp, dusch med glasvägg, handduksvärmare, förvaringsskåp, tvättmaskin (Electrolux) samt en torktumlare (Electrolux).

I vacker och maritim miljö i HSB föreningen Skotet ligger denna välplanerade gaveltrea med generösa sällskapsytor och med en inglasad balkong om ca 7,4 kvm. Lägenheten är välplanerad och ligger med ett högt läge i huset på våning 7 av 8. Bostaden är rymlig och ger med dess stora fönster ett genomgående vackert ljusflöde i hela lägenheten. Här bor man ett stenkast från vattnet med vackra promenadstråk längst kajen. I området finns det mesta av vardaglig service såsom Eriksbergs köpcentrum, ICA Sannegården, vårdcentral, apotek och flertalet gym. Det finns även bra kommunikationer med både färja och buss.

Ni välkomnas av en rymlig hall med ljusa väggar och vacker ekparkett. Den fina parketten finns genomgående i hela lägenheten. Avhängning finns och så även en garderob som gömmer undan det mesta, även en klädkammare nås från hallen.

Direkt till höger ligger det rymliga badrummet som är stilrent och har helkaklade väggar i vitt och med grått klinker på golvet. Vidare erbjuder badrummet inredning från Vedum och all tvätt sköts enkelt med maskinparken från Electrolux så du slipper springa i trappor.

Lägenhetens första sovrum ligger på gaveln med fönster åt både öst och norr. Här finns plats för dubbelsäng och mer förvaring förutom de två platsbyggda garderoberna. Nästa sovrum rymmer utan problem en enkelsäng och arbetshörna och har även detta fönster bekvämt åt norr.

Vidare njuter vi av en modern planlösning med väldisponerade och öppna ytor. Härligt ljust vardagsrum med stora fönsterpartier i två väderstreck som ger fint ljusinsläpp. Rummets storlek gör det till ett underbart rum för både avkoppling och umgänge. Här ryms såväl stor soffgrupp som matsalsmöbel och gott om plats för att socialisera sig. I öppen planlösning mot vardagsrummet ligger det moderna gråa köket med ett pastellgult kakel och en maskinpark från Electrolux. Från rummet kommer man ut på den stora inglasade balkongen i västerläge och här ser du till och med en bit av hamninloppet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 8, hiss finns

Avgift

5 498 kr inkl värme, VA & Telia Triple Play

Driftskostnad

4 274 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 328 kr
Försäkring: 946 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Elkostnad enligt enhetsmätning - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar. Bostadsrättsförsäkring ingår i avgiften, dock ej hemförsäkring.

Andel av årsavgiften

0,93618%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2006

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 september 2009
Energiprestanda: 104 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Sannegården 28:16

Övrigt

Källarförråd om ca 5 kvm.

Elkostnad enligt enhetsmätning - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar.

Bostadsrättsförsäkring ingår i avgiften, dock ej hemförsäkring.

Förening

Namn

HSB Brf Skotet

Om föreningen

HSB Brf Skotet består av fem åttavånings-punkthus med 135 lägenheter byggda och inflyttade 2006. Husen omges av gröna gårdar som är väl skyddade för väder och vind. Parkeringen ligger under husen samt i ett kallgarage mot Sörhallsberget. Bussgatan ligger utom syn- och hörhåll men ändå bara någon minut bort. Närmaste busshållplats heter Sörhallstorget.

I föreningen finns en gemensamhetslokal, cykelrum, barnvagnsrum samt två gemensamma tvättstugor (i nr 15 och 17). En fin övernattningslägenhet finns att hyra i entréplan i nr 15. Då gemensamhetslokalen utrustats med bäddsoffa kan även den hyras för övernattning.

I månadsavgiften ingår värme, VA, bredband, TV och IP-telefoni (Telia Triple Play) (100Mbits fart)
Tillkommer gör enhetsmätning av el - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar. Bostadsrättsförsäkring ingår i avgiften, dock ej hemförsäkring.

Parkeringplatser finns i kallgarage för fn ca 550 kr/mån och i varmgarage för fn ca 600 kr/mån. Till platserna är det separat kö.

Det finns inga planerade avgiftshöjningar 2016.

Överlåtelseavgiften är för närvarande 1108 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 443 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Antal lägenheter

135

TV och Bredband

I månadsavgiften ingår värme, VA, bredband, TV och IP-telefoni (Telia Triple Play) (100Mbits fart)

Parkering

Föreningen har tillgång till 90 parkeringsplatser i varmgarage, 30 platser i kallgarage, 7 parkeringsplatser på gatan samt ett antal MC-platser i varmgaraget.

Varmgaraget är beläget i direkt anslutning till källarplan för all fem hus i föreningen och kallgaraget finns i slutet av Sörhallsgatan. Parkeringsplatserna utomhus ligger i anslutning till Sörhallstorgets busshållsplats.

Priset per månad för en parkeringplats i varmgaraget är ca 600 kr för bil, ca 350kr för MC, kallgaraget kostar ca 550 kr och parkering på gatan ca 350 kr.

Parkeringsgaragen ingår i två olika samfällighetsföreningar och parkeringsplatserna delas ut av HSB efter kösystem.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

http://brfskotet.se/

Om området

Eriksberg

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt på Hisingen i Göteborg utmed Göta älv. Från att ha varit ett område dominerat av varvsverksamheten har Norra Älvstranden under 1990- och 2000- talet utvecklats till Göteborgs största nya bostadsområde. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägena Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Närservice

På promenadavstånd finns Eriksbergs köpcenter med ett stort utbud av affärer och bank. I området finns två större matbutiker, COOP och ICA. På Eriksbergsområdet finns restauranger, närbutiker, bankomat. Ett populärt Gym. Vid kajen finns en trevlig fiskaffär/restaurang. En vårdcentral finns även på Eriksberg.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad