Myntgatan 15 B

Bilder

  • Såld!

Myntgatan 15 B , C Hisingen - Brämaregården , Göteborg

Topprenoverad genomgångstrea om 67 kvm i landshövdingehus. Lägenheten har renoverats med omsorg och eftertanke. Alla tidstypiska detaljer är bevarade och allt som är tillfört går i samma stil. Hantverket och finishen håller genomgående en hög nivå. För er som söker en bostad utöver det vanliga där mixen av gammalt och nytt möts i perfektion är detta en bostad för er.

67 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 099 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
67 kvm
Våning:
2
Byggår:
1927
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

67 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Nybyggt 2015 i industrichic stil, släta vita luckor med diskreta handtag i rostfritt, arbetsbänk i betong med nedfälld ho i Corian, kran i mässing. Vitt kakel, downlights under överskåpen. Köksfläkt med kolfilter, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd micro, helt integrerad kombinerad kyl/frys, integrerad diskmaskin. Skafferi.

Badrum

Helkaklat badrum, vitt kakel och vitt klinker med svart tozett, toalett, handfatskommod, vikbara duschdörrar, kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt golvvärme. Renoverat 2015 med våtrumsintyg.

Stig in i en genomgångshall som binder ihop hela lägenheten, härifrån når ni alla rum. Direkt kommer ni känna vad detta handlar om, perfektionism i kubik. Ni står på ett vackert vitlackerat plankgolv som sträcker sig vidare genom hela lägenheten.

Rakt fram finner ni en inre hall med bra avhängningsyta.

Till vänster leds ni in i köket som är nybyggt 2015. Allt är mycket genomtänkt med en finish som är svårslagen. Arbetsbänkar i betong som efter omsorgsfulla behandlingar fått en enastående patina och hållbar yta som bara blir vackrare med åren. Nedsänkt i arbetsbänken finner ni en svart ho i Corian med blandare och avloppssil i mässing. Till detta får ni vita stilrena luckor, kakel från bänk till tak, en framtagen murstock och en designfläkt med hög kapacitet. I övrigt får ni även en komplett maskinpark. Tycker ni om design, funktion och hantverk kommer ni jubla.

Köket erbjuder även en bra matplats för 4 personer och ett original skafferi som återfanns i samband med renoveringen. Fönstret vetter mot den lummiga innergården i öster så det blir morgonsol till frukostkaffet.

Från den inre hallen når ni badrummet till vänster och rakt fram ligger ett av sovrummen.

Badrummet är totalrenoverat med våtrumsintyg 2015. Stilfullt helkaklat i vitt med svarta tozetter på golvet. Inredningen går i vitt med trevlig handfatskommod och handuksskåp. Även i badrummet har man tänkt till. Här har man nyttjat varje millimeter med förvaring, vikdörrar till duschen, kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Allt för att spara yta. Självklart har ni även golvvärme och downlight. Sammanfattningsvis kan man väl säga mycket lyx på liten yta.

Vidare leds ni in i det första sovrummet som idag används som barn-, gästrum. Det stora fönstret ger ett bra ljusinsläpp. Rummet erbjuder massor av förvaring i den nya garderobsväggen med inbyggd belysning. Väggarna är målade med en skön grå ton.

Tillbaka i hallen åt höger finner ni först ett vardagsrum följt av ytterligare ett sovrum.

Vardagsrummet upplevs som ljust och voluminöst då det är målat helt i vitt, takhöjden mäter 2,7 m och har ett stort fönster som släpper in eftermiddagssolen. Rummet har flera originaldetaljer kvar som spegeldörr, listverk och takrosett. I ena hörnet står kakelugnen, tyvärr ej aktiv men synnerligen dekorativ. Nuvarande ägare har satt in en bioetanol-lykta i eldstaden för stämningsfulla kvällar. Rummet rymmer en mindre soffgrupp och matplats utan bekymmer.

Slutligen har ni så det andra sovrummet. med fönster mot den lummiga innergården. Ett ljust sovrum som rymmer både dubbelsäng och möblemang. Väggar är målade i en ljus varm kulör som tillsammans med originaltaket i pärlspont skänker extra karaktär åt rummet. Förvaring erbjuds i en läckert platsbyggd garderob belägen i ena hörnet av rummet.

Lägenheten är galet fin och måste upplevas på plats. Är ni intresserade så boka in er på visning redan idag!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 099 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 600 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

5,71%

Tillträde

15 maj eller senare.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1927

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 november 2013
Energiprestanda: 138 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Till lägenheten ingår två stora förråd om totalt ca 15 kvm golvyta

Förening

Namn

Brf Dalern i Brämaregården

Om föreningen

Hyreslägenheterna ombildades år 2007. Föreningen är fördelad på tre fastigheter som befinner sig på Myntgatann 13 A-B, 15 A-B och Tunnbindaregatan 4 A-B. Föreningen äger totalt 20 lägenheter, varav en är hyreslägenhet.

Föreningen ingår i ett projekt där de boende har tillgång till en elbil.

Antal lägenheter

20

Antal hyresrätter

1

TV och Bredband

TV via ComHem, basutbud ingår i avgiften.

Förberett bredband via ComHem. Separat betalning.

Parkering

Boendeparkering med taxa 6 finns tillgänglig i området. För mer information kontakta Göteborgs Stads trafikkontor.
Tel: 031 - 368 26 65
E-post: trafikkontoret@trafikkontoret.goteborg.se

Renoveringar

2008 - Totalrenovering där inkluderat fasad- och takrenovering samt nya treglasfönster.
2010 - Föreningen valde att förändra innergården till det bättre. I detta ingick nya växter, nya utemöbler, nytt cykel hus och ett nytt staket upprättades.
2014 - Ytterligare förbättringar av innergården med 25 000 kr i bidrag från Göteborgs Stads projekt Standsnära Odling.
2015- Totalrenovering av fastigheternas ventilationssystem.

Ekonomi

Överlåtelseavgiften: 1 108 kr (2.5% av basbeloppet) delas mellan säljare och köpare
Pantsättningsavgiften: 443 kr (1% av basbeloppet) Betalas av köparen

Övrigt

Livsmedelsbutiker i urval:
Willys Hemma - 5 min, Kvilletorget
Willys - 15 min, Wieselgrensplatsen
Coop Forum - 10 min, Backaplan
Coop Konsum - 15 min, Wieselgrensplatsen
Parkeringshus - 5 min
Keillers park - 5 min
Förskola - 5 min

Om området

C Hisingen - Brämaregården

Brämaregården är en stadsdel bebyggt med främst landshövdingehus från 20-talet. Här bor man med närhet till allt. Med kollektivtrafiken är du inne i city på nolltid. På promenadavstånd finner ni Backaplan som har ett härligt utbud av affärer. I Kvillebäcken som också ligger nästgårds finns flera populära gym, caféer och saluhall. Vill man ut i naturen har du både skogen och havet nära. I området finns gott om parker såsom Rosenparken, Keillers park och Flunsåsparken, alla inom gångavstånd. I området hittar du också flera vårdcentraler, BVC och MVC, liksom Hisingsakuten och Lundby sjukhus. Stadsdelen erbjuder flera kommunala skolor och förskolor och Lindholmen Science Park med gymnasieskolor, högskola och universitet samt flertalet företag ligger bara ett stenkast bort.

Karta

Hör av dig till Lars Norrgren för mer information!

Lars Norrgren

Lars Norrgren

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-55 99 59

lars.norrgren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad