Virvelvindsgatan 30

Bilder

  • Såld!

Virvelvindsgatan 30 , Brämaregården , Göteborg

Perfekt förstaboende eller övernattningslägenhet belägen vid Ramberget nära Wieselgrensplatsen. Bostaden ligger med bästa läge högst upp på våning 11 av 11 med en härlig inglasad balkong med maffig utsikt och kvällssol. Här bor man kvadratsmart och billigt. Två förråd ingår!

25,5 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 848 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
25,5 kvm
Våning:
11, hiss finns
Byggår:
1958
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

25,5 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Mörka luckor, vit bänkskiva, vitt kakel, kombinerad kyl/frys, spis, fläkt, diskmaskin, samt diskho.

Badrum

Helkaklat badrum i beige nyanser på kakel och klinker. Duschhörna, toalett, tvättställ, belyst spegelskåp, handdukstork, golvvärme.

På våning 11 av 11 ligger denna läckra etta med hänförande utsikt!

Du kliver in i en rymlig hall som leder dig vidare in i bostaden. På höger sida i hallen finns plats för förvaring via en skjutdörrsgarderob. Rakt fram har vi bostadens badrum och till vänster nås bostadens rum. Golvet i hallen består av ljus laminat som sedan flyter vidare in genom bostaden. Väggarna är målade i vitt. Vita väggar och ljus laminat är genomgående i denna stilrena bostad.

Rummet är rymligt och ljust tack vare de många fönstren ut mot den fantastiska utsikten. Här ryms säng, soffa och matplats utan problem. Sänghörnan avgränsas smart med hjälp av ett draperi, detta kan lämnas kvar till nästa ägare om så önskas. Matplatsen är svår att slå i denna bostad och placeringen känns given invid fönstren ut mot balkongen och utsikten. Bättre middagsutsikt är svår att få! På golvet ligger ljus laminat och väggarna är målade i vitt.

Bostadens fantastiska balkong om 6m² är inglasad och blir som ett extra rum stora delar av året. Härifrån är utsikten oslagbar och än bättre blir det med västerläget som innebär härlig kvällssol. Balkongens rutor går givetvis att vika bort om solen värmer för mycket.

Köket renoverades 2014 och har mörka luckor som bryts av snyggt mot bänkskiva och kakel i vitt. Maskinparken går i rostfritt och består av kombinerad kyl/frys, spis, fläkt, diskmaskin, samt diskho.

Badrummet är helkaklat och nås från hallen. Här ligger beige klinker på golvet och på väggarna sitter ett matchande kakel med en mönstrad dekorrand. Utrustningen här inne består av duschhörna, toalett, tvättställ, belyst spegelskåp samt handdukstork. Givetvis finns här även skön golvvärme att värma fötterna emot kyliga morgnar.

Varmt välkomna att boka in er för en visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

11 av 11, hiss finns

Avgift

1 848 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer. Prata med Jonas Lindquist för vidare förklaring.

Andel i föreningen

0,13057%

Andel av årsavgiften

0,13609%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1958

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 oktober 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 107 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 73:7

Övrigt

-Balkong
Inglasad balkong i västerläge. Möjlighet att skjuta bort rutorna. Solgardiner finns.

-Förråd
Förråd finns både i källaren och på vinden.

-Tvättstuga
Tvättstuga finns i grannhuset.

-Parkering
Föreningen har parkeringsplatser att hyra med separat kö. Det finns gästparkeringar inom föreningen. En bit bort vid Rambergsvägen finns gratis parkering att nyttja.

-Bra att veta
Postboxar vid entrén.
En bit bakom huset finns uteplats med grill.
Vidare finns ett antal faciliteter inom föreningen att nyttja för medlemmarna. Cykelrum, barnvagnsrum, bastu, snickerilokal, pingisrum samt en gästlägenhet att hyra för en mindre summa.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus 22

Om föreningen

Förening: Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 22

Fastigheten Brämaregården 73:3, 73:5, 73:6 och 73:7 innehas med tomträtt och bebyggdes 1958 med 356 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, samt 13 lokaler.

Avgift:
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (grundutbud). EL betalas separat av lägenhetsinnehavaren.

Gemensamhetslokaler:
I föreningen har man tillgång till tvättstuga, torkrum, cykelrum, snickarbod, pingisrum och bastu. Gästlägenhet (4 bäddar) finns att hyra. Det finns soprum för hushållsavfall och tidningar. Till lägenheten hör ett källar- och ett vindsförråd. Det finns tre tvättstugor i vartannat hus, i varje tvättstuga finns det två tvättmaskiner.

Organisationsform

Andelsrätt

TV och Bredband

Kabel-tv levereras via ComHem, grundutbud ingår i avgiften.
Kollektiv bredbandsanslutning 1000/1000 med Ownit fr.o.m. 15/1-19

Parkering

Det finns 198 st parkeringsplatser samt 30 st garageplatser.
Priset för en p-plats utomhus ligger i dagsläget på 110 kr/mån. En garageplats ligger på 150 kr/mån. Till dessa är det separat kö. Frågor angående parkering besvaras av Riksbyggen på tfn 021-40 85 00. Gratis parkering längs med Rambergsvägen. Besöksparkeringar finns i området.

Renoveringar

Fastigheten stambytt (avlopp och el) mellan 2002-2003.
Hissmotorer har bytts ut under 2008-2009.
Säkerhetsdörrar (ståldörrar), postboxar samt nya entrépartier i aluminium har installerats under 2008.
Balkonginglasningen sågs över och byttes 2013.
Under 2018 kommer föreningens hissar att renoveras.

Underhållsplan och kommande års underhåll:
Se årsredovisning

Övrigt

Övrigt:
I området finns grillplats, boulebana och lekplats. Fastighetsexpeditionen finns på Virvelvindsgatan 28 är öppen måndag till fredag 8:30-9:30. Tel: 031-23 81 25.

Extra förråd finns att hyra, separat kö.

Hemsida: http://www.gbghus22.se/

Om området

Brämaregården

Ett trivsamt och levande område som binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad. Ett charmigt område med gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Ramberget/Keillers park är nära beläget med sin fina utsiktsplats och härliga strövområden. Utsiktspunkten Ramberget sträcker sig 87 meter över havet och ligger i Brämaregården / Rambergstaden. Bebyggelsen kring består i huvudsak av flerfamiljshus. Vid Ramberget ligger Porslinsfabrikens disponentvilla kvar som en symbol från 1800-talet.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Spårvagnen tar dig in till centrum på 5 minuter.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Brämaregården. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du Kville Saluhall, apotek, vårdcentral, mataffär samt restauranger och caféer. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Karta

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad