Regnvädersgatan 14

Bilder

  • Såld!

Regnvädersgatan 14 , Biskopsgården , Göteborg

Nu kan vi erbjuda en rymlig och välplanerad retrobostad i Södra Biskopsgården. Balkong i fritt läge med härlig kvällssol i väster. Här bor ni bland grönska med närhet till service och kommunikationer på Vårväderstorget. Välkommen på visning!

52,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 399 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
52,5 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
10
Byggår:
1956
Driftskostnad:
387 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

52,5 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Schackrutig plastmatta på golvet och vita väggar med en ljusgrå fondvägg. Köksinredning i vitt och grått med rostfria handtag och ett vitt kakel ovan bänkskivan i massiv ek. Utrustat med kyl och frys i fullhöjd (Zanussi), hällspis (Husqvarna), fläkt (Franke) samt en diskmaskin (Whirlpool).

Badrum

Grått klinker på golv och vita halvkaklade väggar med en blå bård. Utrustat med wc, tvättställ, spegelskåp, dusch med draperi och en tvättmaskin (UPO, -14). Badrummet kommer att bytas ut under hösten i samband med stambytet.

I ett mycket populärt område i Södra Biskopsgården, ett stenkast från Vårväderstorget, har ni nu möjlighet att förvärva denna genomgångslägenhet. Lägenheten ligger i ett ljust läge i huset och i ett lugnt läge i området. Här bor ni en välskött och gemytlig förening med låg avgift.

Ni gör entré i lägenhetens hall med plats för avhängning. Vidare härifrån når ni lägenhetens samtliga rum.

Köket har sin retrokänsla med vita underskåp, grånyanserade överskåp med krydhylla och en bänkskiva i massiv ek. Köket erbjuder vita väggar med en grå detaljrik fondvägg. Vitvarorna består av en diskmaskin från Whirpool och kyl & frys från Zanussi. Från köket ser ni ut över den gemensamma gården och ner mot Vårväderstorget, ni har ingen granne om ser in på er utan kan istället lugnt och skönt sitta med en kaffekopp i handen och hålla koll.

Vardagsrummet med sin fina ekparkett i holländskt förband och härliga ljusinsläpp blir en självklar punkt för den sociala samvaron. Rummet är lättmöblerat och utsikten härifrån inkluderar grönska, du har även denna utsikt ifrån sovrummet med balkongen. I det ljusa sovrummet får ni en god nattsömn tack vare det lugna läget. Väggarna går i vita toner och på golvet finner ni ett ekmönstrat laminatgolv, samt står där både en skjutdörrsgarderob och platsbyggd garderob med goda förvaringsutrymmen. Balkongen i soligt läge blir välanvänd under sommarhalvåret, solen ligger på länge och värmer in på småtimmarna där Göteborgs hamninlopp blir till en vacker siluett att kolla på.

Vårväderstorget ligger precis intill med sitt välsorterade utbud av butiker och service i form av vårdcentral, apotek och Willys. Spårvagnen tar er till Nordstan eller Brunnsparken på bara 14 minuter.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 399 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 648 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 048 kr
Försäkring: 1 600 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,0172271%

Andel av årsavgiften

1,71636%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1956

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 november 2008
Energiprestanda: 132 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm samt ett vindsförråd om ca 4 kvm.

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 35:1

Förening

Namn

Brf Biskopsgården Nr 1

Om föreningen

Fastigheten byggdes 1956 och består av ett flerbostadshus i 3 våningar. Totalyta är enligt taxeringens 3 766 kvm, varav 3 203 kvm utgör lägenhetsyta och 563 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 56 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt. Fastigheten är upplåten med tomträtt och föreningen innehar sedan 1956 tomträtten till fastigheten. Tomträttsavtalet gäller oförändrat från och med 2015-08-09 och skrivs om var tjugonde år.

Avgiften planeras att höjas för att finansiera stambyte.

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

56

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Kabel-Tv och Bredband levereras via ComHem, fiberkabel är indragen. Grundutbud för kabel-tv ingår i avgiften, bredbandsabonnemang tecknas separat av innehavaren.

Parkering

Det finns parkeringsplatser och garageplatser att hyra fn ca 70:- resp. ca 250:-/mån. I dagsläget lång kö till garage och få lediga platser till p-plats.

Renoveringar

Under 2015 genomfördes ett stambyte i en av uppgångarna och under hösten 2016 planeras ett stambyte genomföras på hela fastigheten.
Balkongerna renoverades under 2008 och balkongernas fasad målades under 2009. Infodring av stammar gjordes 2004-2005. Omläggning tak 1997, nytt gårdsbjälklag 1998.

Ekonomi

I juli månad 2016 planerar föreningen en avgiftshöjning på + 20 %.

Övrigt

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) samt tillgång till källar- och vindsförråd.

Om området

Biskopsgården

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh eller Filip Radic för mer information!

Filip Radic

Filip Radic

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0737-48 00 71

filip.radic@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad