Sankt Jörgens Allé 1

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Sankt Jörgens Allé 1
  • Persiennerna är måttbeställda från Riviera
  • Stor balkong med plats för umgänge
  • Vardagsrummet är lättmöblerat och ljust
  • Ljusflödet i bostaden är fantastisk

Sankt Jörgens Allé 1 , Sankt Jörgen , Göteborg

Välkommen upp till vån 4 av 7, här får man ett bekymmerslöst och påkostat boende med inflytt 2006 i en förening med god ekonomi. Stilrent kök från Myresjökök och helkaklat badrum. Goda kommunikationer från Sankt Jörgens Park tar dig till centrum på mindre än 20 minuter.

95 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 006 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
95 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
2005
Driftskostnad:
425 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

95 kvm

Rumsbeskrivning

Ni välkomnas av en rymlig hall med ljusa väggar och vacker ekparkett. Den fina parketten finns genomgående i hela lägenheten. Från hallen finns dörren in till ett mycket stort klädförråd med bra förvarings möjligheter. Eller varför inte göra det till ert egna fantastiska walk in closet!

Direkt till höger finns det ljusa köket som är väldisponerat med gott om förvaring och en plats för en stor matgrupp som tar sin naturliga plats vid fönsterpartiet. Här lagar ni er mat på en spishäll från Siemens och en diskmaskin från Bosch tar hand om det tråkiga efterarbetet. Ångorna från matlagningen tas upp i en rostfri spisfläkt från Bosch och vidare kan maten bevaras i en rostfri kyl och frys från Bosch. Vidare är köket utrustat med inbyggd och rostfri mikro och ugn från Bosch och avslutningsvis en vinkyl från Bosch. Alla vitvaror är utbytta 2008 förutom vinkylen som är från 2006. De vita köksluckorna som är levererade av Myresjökök kombineras med grått kakel och en grå bänkskiva som bidrar med goda arbetsutrymmen. Matplatsen framför stort fönster och fantastisk utsikt över grönska!

I öppen planlösning mot köket ligger vardagsrummet. Härligt ljust vardagsrum med stora fönsterpartier i tre väderstreck som ger fint ljusinsläpp. Rummets storlek gör det till ett underbart rum för både avkoppling och umgänge. Här ryms såväl stor soffgrupp som matsalsmöbel och gott om plats för att socialisera sig. Här går väggarna i en grå ton med lila fondvägg. Från rummet kommer man ut på inte mindre än två balkonger som med sin utsikt gör dessa till en egen oas i solen. Alla fönster har klätts med exklusiva och måttanpassade persienner från Riviera som är designade för att passa den skandinaviska arkitekturen och utvecklas för förhållanden som råder här.

Lägenheten erbjuder tre sovrum, varav ett "master bedroom" med plats för dubbelsäng och en garderobsenhet om fyra garderober som stuvar undan det mesta. Det andra sovrummet rymmer utan problem en enkelsäng och har idag en garderob som lämnas kvar och går att flytta i rummet. Det tredje sovrummet används idag som arbetsrum och gästrum.

Badrummet är stilrent och helkaklat i blått klinker på golv och ett vitt kakel på väggarna med inslag av blå mosaik i badkarsavdelningen. Vidare erbjuder badrummet ett modernt handfat med tillhörande kommod och spegel. All tvätt sköts enkelt med tvättmaskinen (Siemens, 2009) och torktumlaren (Siemens, 2006) så du slipper springa i trappor. Här hittar ni också extra hyllor för extra förvaring.

Att det erbjuds en extra toalett i form av en separat gäst-wc gör att det aldrig riskerar att bli kö. Även denna är helkaklad med ljusgrått klinker på golv och vitt kakel på väggar. Här finns wc, handfat med kommod och en spegel.

Detta är en mycket fin och smakfull lägenhet belägen i ett lugnt område med gångavstånd till skola och bra kommunikationer. Bostaden är rymlig och ger med dess stora fönster ett genomgående vackert ljusflöde i hela lägenheten. Utanför huset har ni ett vackert grönområde. Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 7, hiss finns

Avgift

6 006 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

5 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 500 kr

Andel av årsavgiften

2,068%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2005

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Backa 243:51

Förening

Namn

Brf Sankt Jörgens Allé

Om föreningen

Fastighet och lägenhetsuppgifter:
Föreningen äger fastigheten Backa 243:51 som bebyggdes 2005 och består av 2 flerbostadshus i 7 våningar. Byggnadens totalyta är 4 450 kvm i form av lägenhetsyta. Föreningen upplåter 50 lägenheter med bostadsrätt och 20 garage med bostadsrätt samt 36 parkeringsplatser med hyresrätt.

Lägenhetsfördelning:
Det finns 13 st lägenheter om 3 rok och 11 st lägenheter om 4 rok och 1 st lägenhet på 2 rok i varje hus.

Uppvärmning:
Fjärrvärme, ingår i avgiften.

Vatten:
Kallt och varmt vatten ingår i avgiften.

Gemensamma anläggningar:
1. Hushållssoprum respektive grovsoprum.
2. Cykelrum - tre stycken
3. Ett förråd / lägenhet - i entréplan
4. Trädgård med grill och utemöbler
5. Trappstädning

Det finns i föreningen tre cykelrum, ett i de båda husen bredvid entrén och en vid garagen mitt emot A-huset, och där får även motordrivna cyklar stå. Cykelrummen i de båda husen är också till för barnvagnar.

Förvaltning:
Ekonomisk förvaltning och lägenhetsförteckning sköts av HSB.

Överlåtelseavgiften är 2,5% av basbelopp (1107,50 kr för år 2016), pantsättningsavgiften är 1% av basbelopp (443 kr för år 2016).

TV och Bredband

I månadsavgiften ingår kabel-TV via Canal Digital (basutbud). Bredband via TV-uttag (tecknas separat av lägenhetsinnehavaren) leverantör - GothNet.

Parkering

I föreningen finns ett antal garageplatser som upplåts med bostadsrätt. Köparen av lägenheten har möjlighet att köpa den nuvarande ägarens garage.

Gatuparkering; Medlemmars parkeringsplats finns på gården mellan huskropparna samt på andra sidan Sankt Jörgens allé. Där finns också fyra gästparkeringar som får användas av besökande gäster till föreningen under begränsad tid. Parkeringsplats går att hyra för ca 244 kr/mån, separat kö. Lediga platser finns (2016-01-20).

Renoveringar

2013 byttes 3 fasader ut och övriga fasader sågs över pga ett fuktproblem med enstegstätade fasader. Allt på PEAB:s bekostnad.
2014 förlängdes garantitiden på fasaderna till 2019. Under samma år åtog sig PEAB att utföra fogningsarbete runt fönster och ventiler på de "bra" fasaderna för att förebygga problem.

Om området

Sankt Jörgen

St Jörgen är ett gammalt vackert fd sjukhusområde med fantastisk natur. I detta vackra parkområde har det under 2000-talet byggts bostäder med både ägande- och bostadsrätter. Här finns fina strövområden och ett stenkast bort finns St Jörgen park resort med både golf, sportclub och spa.

Kommunikation

Från området går buss nummer 47 till Backaplan, 53 till Backaplan och 52 tar dig in till Nordstan och Linnéplatsen.

Affärer och restauranger

På Backaplan finns det mesta för den som inte vill åka in till stan och handla. Här hittar man mataffärer, klädaffärer, sportbutiker och systembolag. Allt samlat på ett och samma ställe.
För den som ska se över sitt hem är Bäckebol Homecenter att rekommendera. Här har man samlat allt för den som ska förnya sitt hem så som Ikea, Bauhaus m.fl. Du får tillgång till ett brett utbud av möbler, elektronik, inredningsdetaljer och byggvaror.

Närservice

På Backaplan finns det mesta för den som vill handla mat, kläder och annan shopping!

Många Backabor handlar på Selma Lagerlöfs torg där det finns ett brett utbud av både dagligvaror och fackhandel. Här finns även vårdcentral, tandläkare, kulturhus, bibliotek och skola. Torgets hemsida:
http://www.selmalagerlofstorg.se/

I närheten

Livsmedelsbutiker
Anl Sweden AB
1,3 km
Tempo Lillhagsparken
1,3 km
Köpcentrum & Gallerior
Selma Lagerlöfs torg
1,5 km
Tuve Torg
1,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Pärlan Motessorihuset Fritidshem Musslan
780 m
Ellen Keyskolans fritidshem
810 m
Grundskolor
Waldorfskolan Grenkvist 6-9
210 m
Brandströmska Skolan Backa F-9
810 m
Gymnasium
Lundby Gymnasium Vingas Sporthall Idrottshall
3,7 km
Bräckegymnasiet Fordon och Hippologi
4 km
Universitet & Högskolor
Chalmers Innovation Lindholmens Center
4,9 km
Chalmers Professional Education AB
4,9 km
Banker
SEB
2,1 km
Swedbank
3,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
S T Jörgen Golfklubb
740 m
Tuve Bangolfklubb
1,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Backavallens Gym Motionscentrum
710 m
Backavallens Idrottsplats
920 m
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
3,8 km
Kristinedals Träningscenter
4,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte