Skogsvägen 37

Bilder

  • Såld!

Skogsvägen 37 , Centrala Hisingen Helgered , Göteborg

På en lugn återvändsgata i Helgered finner ni denna soutterängvilla med smart planlösning och härlig trädgård. Njut av ett inglasat uterum med plats för matbord och loungemöbler. Fyra trädäck med sol vid olika tider hela dagen, för att kunna njuta till max. Husets insida erbjuder mycket: en stämningsfull öppen spis samt renoverat kök och badrum, bara att flytta in och trivas. Fiber kommer att installeras till fastigheten. Välkommen på visning!

99 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
99 kvm
Biarea:
118 kvm
Tomtarea:
1 094 kvm
Byggår:
1946
Driftskostnad:
3 500 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 3 - 5 sovrum

Boarea

99 kvm

Biarea

118 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Renoverat 2014. Ljust laminatgolv och ljus tapet med träinspiration på väggar. Köksinredningen från IKEA består av högblanka luckor i vitt, rostfria handtag och en bänkskiva i ek. Ovan bänkskivan sitter ett svart stänkskydd. Här finns kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin från Cylinda, spishäll, fläkt, inbyggnadsugn och en inbyggnadsmicro. Samtliga vitvaror är rostfria.

Badrum

Renoverat 2005. Beige klinker på golv och halvkaklade vita väggar med brun färg som bryter av. Här finns wc, handfat med kommod, spegel med spotlights ovan, badkar samt extra förvaringsskåp.

Duschrum

Blågrå klinker på golv och blågrå kakel med landskapsmotiv på väggar. Här finns en duschhörna och en bastu.

Toalett

Ljus våtrumsmatta på golv och turkos kakel på väggarna. Här finns wc, handfat, spegel samt en garderob.

Tvättstuga

Renoverat 2008. Beige klinker på golv och gråmålade väggar. Här finns tvättmaskin (Electrolux), torktumlare (Elektro helios) samt bänkyta och förvaringsskåp.

Generellt om bostaden

Renoveringar: 2004 sattes bergvärme in. 2005 renoverades badrummet på övre plan samt dagvattenledning ut till gatan byttes. 2008 renoverades tvättstugan. 2011 byttes taket samt alla hängrännor och stuprör. 2014 renoverades köket. 2015 målades fasad och fönster.

Från den angenäma entrén tar ni ett steg in i den välkomnande hallen. Här finns det gott om plats för såväl avhängning som förvaring till skor och ytterkläder. Väggarna är klädda i ljusa tapeter och golvet gjort av praktisk klinker som både är lättskött och ger en fräsch känsla.

Till vänster från hallen gör man entré in i ett renoverat kök från år 2014. Köksgolvet består av ljust laminat och väggarna är klädda i grå trämönsterinspirerade tapeter. Köket är utrustat med vitlackerade köksluckor, skåp och en tillhörande köksö som ger bra arbetsytor för den kulinariska individen. Dessa går snyggt ihop med den ljusa bänkskivan i ek samt de stilrena svarta stänkskydden ovanför bänkskivan.

I direkt anslutning till köket ligger ett renoverat badrum från 2005. Klinker går i en beige nyans med och ett fönster som bidrar till bra ljusinsläpp. Vidare är väggen utrustad med vitt kakel som övergår till en beigefärgad vägg. Det är även utrustat med en spegel med inbyggda spotlights samt träfärgad badrumsinredning.

I det första sovrummet, med entré från köket, är väggarna vitmålade och med en svart- och brunmönstrad fondvägg. Förutom praktiska inbyggda garderober är rummet även utrustat med ek-parkett. Det andra sovrummet har ekparkett på golvet och blårandig tapet som fångar upp ljuset från ett fönsterparti med utgång till en mysig uteplats i österläge. Det finns även gott om förvaring i form av inbyggda garderober med smidiga skjutdörrar.

Till höger från hallen finner ni vardagsrummet som med en öppen planlösning gör rummet lättmöblerat och bidrar till sociala ytor. Väggarna är ljusa och golvet består av en snygg parkett som ger undervåningen en enhetlig känsla. Den vänstra delen har två stora fönster som släpper in massvis med ljus och ger rummet rymd, dörren till det uppvärmda och inglasade uterummet står nästan alltid på glänt. Här finns även en öppen spis som höjer mysfaktorn framför soffan och ger lite extra värme kalla vinterdagar. Här finns gott om utrymme för en matsalsmöbel där både familj och vänner får plats, perfekt för middagsbjudningen!

Det inglasade uterummet bidrar med hela 26 kvm biyta, här ligger en beige klinker på golvet och stora skjutdörrar i glas öppnas upp mot trädgården och uteplatsen. Fönster i alla väderstreck gör att rummet badar i ljus.

En trappa ner tar oss in i en inre hall som leder oss vidare till ett allrum med ljusa tapeter och ett ljust laminatgolv. Här ryms en stor soffa och tv hörna. Det första sovrummet på detta plan ligger i anslutning till allrummet och har även det ett ljus laminatgolv i enlighet med allrummet. Väggarna är ljusa och fönstret vetter ut mot trädgården. Det andra sovrummet har även det en ljus tapet och ett ljust laminatgolv.

På detta plan finns även ett duschrum med stor bastu som används flitigt samt en separat toalett. Tvättstugan med klinker på golv och grå väggar har en egen grovingång och nya maskiner som gör tvättdagarna roligare. I källarvåningen finns även ett pannrum/hobbyrum samt flertalet förrådsutrymmen.

I trädgården kan ni njuta av följande buskar och träd: Fläderbuske, bigarråer, körsbärsträd, krusbärsbuske, rhododendron, äppelträd, päronträd, vinbärsbuske och jordgubbar.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med souterräng

Byggnadsår

1946 ombyggt 1979

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 oktober 2015
Energiklass: C
Energiprestanda: 46 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsula/Betongplatta
Grundmur: Betong hålsten & leca
Stomme: Regelstomme
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglaskasetter
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Uterum om 26 kvm, uteplatser i både öster och västerläge.

Fastighetsbeteckning

Helgered 1:45

Övriga byggnader

99 kvm boyta + 118 kvm biyta som fördelas på källarplan och det inglasade uterummet.
Enligt taxeringsuppgifter: 99 kvm boyta + 92 kvm biyta.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

42 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 19 000 kr
El: 7 000 kr
VA: 6 000 kr
Renhållning: 1 500 kr
Väg, samf: 1 000 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 7 000 kr
Beräknat antal personer: 6

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 054 000 kr, varav byggnadsvärde 1 029 000 kr

Summa pantbrev

3 037 500 kr

Tomt

Areal: 1 094 kvm
Tomttyp: Trädgård

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Helgered GA:3
Förmån, Officialservitut: Väg, 14-BJL-783
Last, Avtalsservitut: Ledning mm, 14-IM1-61/4199

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Centrala Hisingen Helgered

Helgered är ett område i stadsdelen Björlanda i Göteborgs kommun tillhörande stadsdelsnämndsområde Lundby tillsammans med primärområdena Brämaregården, Kvillebäcken, Kärrdalen, Sannegården och Slättadamm.

Helgered består av drygt 230 hushåll och ligger på båda sidor av Björlandavägen. Det vackra strövområdet Klare Mosse ligger i nordöstra delen av området, och där rinner Osbäcken upp. Området gränsar också till Hisingsparken. Info från http://sv.wikipedia.org/wiki/Helgered

Kommunikation

Kärrdalen trafikeras av bussrna 22, 25, 36, 141 och 145. Hållplats Klara. Information hämtat från Västtrafiks hemsida.

Närservice

Vid Bjurslätts torg och Friskväderstorget finns närbutiker. För större utbud finns Wieselgrensplatsen eller Backaplan någon km bort.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad