Sankt Jörgens Allé 3

Bilder

  • Såld!

Sankt Jörgens Allé 3 , Sankt Jörgen , Göteborg

Stilren och smakfull lägenhet för dig med höga krav. 4 rum och kök med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Helkaklat badrum kombinerat med tvättstuga samt balkong i sydvästläge. Extra gäst-wc. Naturnära med gångavstånd till bra kommunikationer och även till golfbanor och gym.

95 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 006 kr inkl värme, vatten och kabeltv (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
95 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
363
Byggår:
2006

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

95 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen upp till vån 6 av 7, här får man ett bekymmerslöst och påkostat boende byggt 2006 i en förening med god ekonomi. Stilrent kök från Myresjö och helkaklat badrum. Goda kommunikationer från Sankt Jörgens Park tar dig till centrum på mindre än 20 minuter

Hallen är stor och rymlig med ljusa väggar och vacker ekparkett. Den fina parketten finns genomgående i hela lägenheten. Från hallen finns dörren in till ett mycket stort klädförråd med bra förvarings möjligheter. Eller varför inte göra det till ert egna fantastiska walk in closet!

Härligt ljust vardagsrum med stora fönsterpartier i tre väderstreck som ger fint ljusinsläpp. Rummets storlek gör det till ett underbart rum för både avkoppling och umgänge. Från rummet kommer man ut på balkongen som med sin utsikt gör dessa till en egen oas i solen. Här ryms såväl stor soffgrupp som matsalsmöbel och gott om plats för att socialisera sig. I öppen planlösning mot vardagsrummet ligger köket som är levererat från Myresjökök. Matlagningen blir en fröjd med dessa bra arbetsytor och du riskerar inte att bli ensam i köket när soffan är så nära. Praktiska arbetsytor och bra skåpsförvaring. Matplatsen framför stort fönster och fantastisk utsikt över grönska!

Lägenheten erbjuder tre sovrum, varav ett "master bedroom" med plats för dubbelsäng och en garderobsenhet om fyra garderober stuvar undan det mesta. De andra sovrummen rymmer utan problem en enkelsäng och förvaring.

Badrummet är helkaklat och har allt du kan önska dig, kommod och spegel, toalett samt duschhörna med glasdörrar. Här finns också en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Golvvärmen gör att det är lite lättare att komma upp på morgonen och ut ur duschen så man slipper kylan. Att det erbjuds en extra toalett i form av en gäst-wc gör att det aldrig riskerar att bli kö.

Detta är en mycket fin och smakfull lägenhet belägen i ett lugnt område med gångavstånd till skola och bra kommunikationer. Bostaden är rymlig och ger med dess stora fönster ett genomgående vackert ljusflöde i hela lägenheten. Utanför huset har ni ett vackert grönområde.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 7, hiss finns

Avgift

6 006 kr inkl värme, vatten och kabeltv (basutbud)

Andel i föreningen

2,30458%

Andel av årsavgiften

2,068%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2006

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Backa 243:51

Övriga byggnader

Här erbjuds ett nytt och fräscht boende i brf Sankt Jörgens Trädgård. För den golf och träningsintresserade finns flera möjligheter runt knuten! Sankt Jörgen Park resort har ett brett träningsutbud med både gym, spa och golf. Fina promenadslingor och lekplatser finns även i omgivningen. Matbutiker och dagvaruservice har man nära till både på Tuve och Selma Lagerlöfs torg. Inom några kilometer finns även Backaplan och Bäckebol. Bra kommunikationer till Göteborgs centrum.

Förening

Namn

Brf Sankt Jörgens Allé

Om föreningen

Fastighet och lägenhetsuppgifter:
Föreningen äger fastigheten Backa 243:51 som bebyggdes 2005 och består av 2 flerbostadshus i 7 våningar. Byggnadens totalyta är 4 450 kvm i form av lägenhetsyta. Föreningen upplåter 50 lägenheter med bostadsrätt och 20 garage med bostadsrätt samt 36 parkeringsplatser med hyresrätt.

Lägenhetsfördelning:
Det finns 13 st lägenheter om 3 rok och 11 st lägenheter om 4 rok och 1 st lägenhet på 2 rok i varje hus.

Uppvärmning:
Fjärrvärme, ingår i avgiften.

Vatten:
Kallt och varmt vatten ingår i avgiften.

Gemensamma anläggningar:
1. Hushållssoprum respektive grovsoprum.
2. Cykelrum - tre stycken
3. Ett förråd / lägenhet - i entréplan
4. Trädgård med grill och utemöbler
5. Trappstädning

Det finns i föreningen tre cykelrum, ett i de båda husen bredvid entrén och en vid garagen mitt emot A-huset, och där får även motordrivna cyklar stå. Cykelrummen i de båda husen är också till för barnvagnar.

Förvaltning:
Ekonomisk förvaltning och lägenhetsförteckning sköts av HSB.

Överlåtelseavgiften är 2,5% av basbelopp (1107,50 kr för år 2016), pantsättningsavgiften är 1% av basbelopp (443 kr för år 2016).

TV och Bredband

I månadsavgiften ingår kabel-TV via Canal Digital (basutbud). Bredband via TV-uttag (tecknas separat av lägenhetsinnehavaren) leverantör - GothNet.

Parkering

I föreningen finns ett antal garageplatser som upplåts med bostadsrätt. Köparen av lägenheten har möjlighet att köpa den nuvarande ägarens garage.

Gatuparkering; Medlemmars parkeringsplats finns på gården mellan huskropparna samt på andra sidan Sankt Jörgens allé. Där finns också fyra gästparkeringar som får användas av besökande gäster till föreningen under begränsad tid. Parkeringsplats går att hyra för ca 244 kr/mån, separat kö. Lediga platser finns (2016-01-20).

Renoveringar

2013 byttes 3 fasader ut och övriga fasader sågs över pga ett fuktproblem med enstegstätade fasader. Allt på PEAB:s bekostnad.
2014 förlängdes garantitiden på fasaderna till 2019. Under samma år åtog sig PEAB att utföra fogningsarbete runt fönster och ventiler på de "bra" fasaderna för att förebygga problem.

Om området

Sankt Jörgen

St Jörgen är ett gammalt vackert fd sjukhusområde med fantastisk natur. I detta vackra parkområde har det under 2000-talet byggts bostäder med både ägande- och bostadsrätter. Här finns fina strövområden och ett stenkast bort finns St Jörgen park resort med både golf, sportclub och spa.

Kommunikation

Från området går buss nummer 47 till Backaplan, 53 till Redbergsplatsen och 52 tar dig in till Nordstan på 15 minuter via Backaplan.

Affärer och restauranger

På Backaplan finns det mesta för den som inte vill åka in till stan och handla. Här hittar man mataffärer, klädaffärer, sportbutiker och systembolag. Allt samlat på ett och samma ställe.
För den som ska se över sitt hem är Bäckebol Homecenter att rekommendera. Här har man samlat allt för den som ska förnya sitt hem så som Ikea, Bauhaus m.fl. Du får tillgång till ett brett utbud av möbler, elektronik, inredningsdetaljer och byggvaror.

Närservice

På Backaplan finns det mesta för den som vill handla mat, kläder och annan shopping!

Många Backabor handlar på Selma Lagerlöfs torg där det finns ett brett utbud av både dagligvaror och fackhandel. Här finns även vårdcentral, tandläkare, kulturhus, bibliotek och skola. Torgets hemsida:
http://www.selmalagerlofstorg.se/

I närheten

Livsmedelsbutiker
Tempo Lillhagsparken
1,2 km
Anl Sweden AB
1,2 km
Köpcentrum & Gallerior
Selma Lagerlöfs torg
1,5 km
Tuve Torg
1,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ellen Keyskolans fritidshem
850 m
Pärlan Motessorihuset Fritidshem Musslan
850 m
Grundskolor
Waldorfskolan Grenkvist 6-9
300 m
Brandströmska Skolan Backa F-9
850 m
Gymnasium
Lundby Gymnasium Vingas Sporthall Idrottshall
3,8 km
Bräckegymnasiet Fordon och Hippologi
3,9 km
Universitet & Högskolor
Chalmers Innovation Lindholmens Center
5 km
Chalmers Professional Education AB
5 km
Banker
SEB
2 km
Swedbank
3,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
S T Jörgen Golfklubb
810 m
Tuve Bangolfklubb
1,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Backavallens Gym Motionscentrum
760 m
Backavallens Idrottsplats
970 m
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
3,9 km
Kristinedals Träningscenter
4,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte