Förmansgatan 11

Bilder

  • Såld!

Förmansgatan 11 , Eriksberg Lindholmen , Göteborg

Väldisponerad 3:a i charmiga Lindholmen med utsikt över Älvsborgsbron. Öppen och ljus planlösning som bjuder in till social samvaro och gör lägenheten lättmöblerad. Den ljuvliga uteplatsen är en självklar samlingspunkt och bidrar med en härlig radhuskänsla. De båda sovrummen är rymliga med gott om förvaring. Köket är renoverat i en stil som smälter in med områdets karaktär. Perfekt för dig som vill ha nära både till kajkantens folkliv och mysiga fikaställen såväl som till stan dit du tar dig med buss på endast några minuter. Även gratisfärjan Älvsnabben tar er in till Järntorget där ni kan strosa runt i populära Linné med dess stråk och butiker. Kontakta mäklaren för mer information!

65 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 901 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
65 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
104
Byggår:
1997
Driftskostnad:
507 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

65 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Laminat på golv och vita väggar. Köksinredning från 2007 i lantligt vitt med rostfria handtag och ett vitt kakel ovan bänkskivan i ek. Utrustat med kyl och frys i fullhöjd (Husqvarna), en dubbelugn med häll (Electrolux, 2006), fläkt (Futurum) samt en diskmaskin (Gram, 2010).

Badrum

Helkaklade ljusa väggar och på golvet ligger en beige våtrumsmatta. Utrustat med wc, tvättställ, spegelskåp, badkar, tvättmaskin (Electrolux, 2012) samt en torktumlare (Electrolux, 2011).

Välkommen till denna idylliska bostad som präglas av ett härligt ljusinsläpp och välplanerade kvadratmetrar. Med ett fantastiskt läge alldeles intill koloniträdgårdar och Slottsberget erbjuds denna välskötta 3:a med stor härlig träaltan och utsikt över älven och Älvsborgsbron. Lindholmen är ett attraktivt område med närhet till såväl kommunikationer, affärer och Norra Älvstrandens mysiga utbud av restauranger och caféer. Här får man ett bekymmerslöst boende byggt 1996 i en stil som smälter in och är inspirerad av grannhusen från nyrenässansen. Gratisfärjan Älvsnabben tar er in till Järntorget på bara 5 minuter där ni kan strosa runt i populära Linné med dess stråk och butiker.

Hallen är stor och rymlig med ljusa väggar och slittålig trälaminat. Det fina golvet och ljusa väggarna finns genomgående i hela lägenheten. Platsbyggd förvaring med skoställ och inbyggd garderob rymmer det mesta och det finns även plats för ytterligare möblemang utan att förstöra den härliga rymden.

Vidare njuter vi av en modern planlösning med väldisponerade och öppna ytor. Härligt ljust vardagsrum med stora fönsterpartier i två väderstreck som ger fint ljusinsläpp. Rummets storlek gör det till ett underbart rum för både avkoppling och umgänge. Här ryms såväl stor soffgrupp som matsalsmöbel och gott om plats för att socialisera sig. I öppen planlösning mot vardagsrummet ligger det lantliga köket med fasade skåpsluckor, bänkskiva i ek och bra skåpsförvaring. Genom dubbeldörrarna tar ni er ut till den soldränkta uteplatsen. Uteplatsen ligger perfekt sydvästläge och erbjuder sol till långt in på kvällen. Omgivningen är grönskande tack vare koloniträdgårdarna intill och bebyggelsen runt omkring går i vacker nyrenässans och sekelskiftesstil.

Lägenheten erbjuder två sovrum, varav båda ligger i östläge och får plats med dubbelsäng. I det lite större rummet finns en garderobsvägg om fem garderober i ek som stuvar undan det mesta. I det mindre rummet finns tre garderober i ek och detta rum används just nu som barnrum.

Badrummet har helkaklade väggar och har allt du kan önska dig, kommod och spegel, toalett samt badkar. Här finns också en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare med tillhörande arbetsbänk.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 901 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband.

Driftskostnad

6 088 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 079 kr
Försäkring: 2 009 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,0085%

Andel av årsavgiften

0,97391%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1997

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 augusti 2009
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lindholmen 21:2

Förening

Namn

Brf Lyftkranen

Om föreningen

Brf Lyftkranen med fastighetsbeteckning Lindholmen 21:2 består av 105 lägenheter.
De totalt 17 husen är byggda 1996 i en stil som smälter in i den gamla bebyggelsen på Lindholmen.
Föreningen bildades 2001 och består av 93 bostadsrättslägenheter och 12 hyresrätter samt 2 lokaler. (7615 m2 bostäder och 75 m2 lokal).

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

105

Antal hyresrätter

12

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Telia Triple-play erbjuder digital-TV och bredband vilket ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen saknar egna garage eller p-platser. P-plats kan hyras via Studentbostäder. Även via kommunen t ex Plejadgatans inhägnade p-platser.

Renoveringar

Enligt underhållsplanen ska trapphusen renoveras 2017.
Vissa delar av staket byttes ut 2015
Målning av fasader/byte av vissa fönster 2013-2015
Byte av mineritskivor på utvalda fasader 2010
OVK och energideklaration 2009
Byte av altandörrar 2008
Renovering av balkonger 2007-2008

Ekonomi

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift betalas av köparen. Överlåtelseavgiften är 2,5% av basbelopp (1108 kr för år 2016), pantsättningsavgiften är 1% av basbelopp (443 kr för år 2016).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

Det finns cykelförråd, källarförråd och samlingslokal.
3 städdagar om året

Om området

Eriksberg Lindholmen

Lindholmen började inte befolkas i någon större utsträckning förrän Lindholmens varv byggdes i mitten av 1800-talet. Många av varvsarbetarna och deras familjer byggde sina hus i närheten av varvet. Idag befinner sig Lindholmen i en expansiv period med många nya företag som etablerat sig, nyproduktion av bostäder, skolor på olika utbildningsnivåer. Anrika Port Artur med sitt mikrobryggeri - besöksvärd del av Lindholmen! Bio & teatersalong Aftonstjärnan en annan. Runt hela Lindholmen finns trevliga promenadstråk.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjeläge Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Närservice

På promenadavstånd finns Sannegårdens köpcentrum med Ica Kvantum. Lite längre nordväst om Ica ligger Eriksbergs köpcentrum med ett stort utbud av affärer och bank. På Norra Älvstranden finns flera kaféer och restauranger.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad