Rydholmsgatan 9

Bilder

  • Såld!

Rydholmsgatan 9 , Centrala Hisingen Kyrkbyn , Göteborg

I ett ombonat och lummigt läge på en lugn gata ligger denna välskötta villa. Huset omsluts läckert av en härlig trädgård med en väl tilltagen gräsmatta och ett eget äppleträd. Den tillhörande uteplatsen ligger insynsskyddat och bjuder på sol större delen av dagen. Den asfaltsbelagda uppfarten är utrustad med carport och har plats för flertalet bilar. En kort promenad bort finns goda förbindelser som med lätthet tar dig in till stans alla nöjen på endast 11 minuter. I området finns även fotbollsplaner och närhet till natur med härliga promenadstråk.

141 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
141 kvm
Biarea:
77 kvm
Tomtarea:
640 kvm
Byggår:
1949
Driftskostnad:
2 360 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

141 kvm

Biarea

77 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Renoverat 2006. Ljust klinkergolv med underliggande värme och ljusa väggar med framtagen murstock. Köksinredningen från Smedstorp består av luckor i ek med rostfria handtag och en bänkskiva i granit. Ovan bänkskivan sitter ett grått kakel. Diskho från Franke, Kyl och frys i fullhöjd från LG, inbyggd diskmaskin från Cylinda, spishäll från Siemens, fläkt från Electrolux, inbyggnadsugn från Siemens, inbyggnadsmicro från Siemens och en vinkyl från Gorenje. Samtliga vitvaror är rostfria.

Badrum 1

Renoverat 2006. Grått klinker på golv och vitt kakel på väggarna med en svart mosaik som detalj. Här finns wc, dubbla handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, golvvärme, duschhörn med massagefunktion och vikbara glasdörrar.

Badrum 2

Renoverat 2006. Blått klinker på golv och vit mosaik på väggarna. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, golvvärme samt en duschhörna med vikbara glasdörrar.

Generellt om bostaden

Renoveringar: 2014 byttes takfönster. 2011 installerades luft /vattenvärmepump. 2006 renoverades kök och badrum. 2004-2005 nytt fuktskydd med dräneringsrör och dagvattenledningar isolerades. 2003-2004 Nytt yttertak, underlagspapp, pannläkt och betongpannor. 1982 Byggdes övervåning och samtidigt skedde ett byte till 3-glas fönster på entrévåning och all el drogs om.

Från den mysiga farstun tar ni ett steg in i den välkomnande hallen. Här finns det gott om plats för såväl avhängning som förvaring till skor och ytterkläder. Väggarna är ljust målade och golvet gjort av praktisk kliniker som både är lättskött och ger en fräsch känsla.
I direkt anslutning till hallen ligger badrummet från 2006. Kaklet går i vita och gråa nyanser med läckra mosaikdetaljer och två fönster som bidrar till bra ljusinsläpp. Det är även utrustat med bekvämligheter som golvvärme och dusch med flertalet funktioner.

Rakt fram skiljs hallen från vardagsrummet med hjälp av en pampig dubbeldörr i glas. En öppen planlösning gör rummet lättmöblerat och bidrar till sociala ytor. Väggarna är ljusa och golvet består av en snygg parkett som ger undervåningen en enhetlig känsla. Den vänstra delen har två stora fönster som släpper in massvis med ljus och ger rummet rymd. Här finns även en öppen spis som höjer mysfaktorn framför soffan och ger lite extra värme kalla vinterdagar. Ett läckert valv delar av rummet och skapar en naturlig matsalsdel i anslutning till köket. Här finns gott om utrymme för en matsalsmöbel där både familj och vänner får plats, perfekt för middagsbjudningen!

Köket genomgick en renovering år 2006 och köket levererades av Smedstorp. Golvet består likt hallen av ljus klinker med skön golvvärme som övergår i parkett ut mot matsalsdelen och i taket sitter läckra spotlights som kastar ett mjukt sken. Köket är utrustat med en voluminös köksö ut mot matsalsdelen som ger bra arbetsytor och dessutom är extrautrustad med en vinkylare. Köksluckorna är gjorda av ek som går snyggt ihop med den mörka granitskivan och en framtagen mur ger köket extra karaktär.

På entréplan ligger det även ett sovrum med en rymlig skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Även här är det parkettgolv och fönstret vetter ut mot trädgården med grönskande utsikt.

En trappa upp tar oss in i ett allrum där man direkt slås av ett fantastiskt ljusinsläpp från tre stora fönster i en takkupa med dekorativ spröjs. Golvet är gjort av rökt ekparkett och väggarna är ljusa. Här finns gott om utrymme för en soffgrupp och tv om man så önskar. Allrummet sammanlänkar smidigt de bägge sovrummen och badrummet.

Det första sovrummet har även det rökt ekparkett i enlighet med allrummet. Väggarna är blåa och fönstret vetter ut mot trädgården. Förutom praktiska inbyggda garderober är rummet även utrustat med en klädkammare. Det andra sovrummet har ekparkett på golvet och blå tapet som fångar upp ljuset från de två fönstren. Det finns gott om förvaring i form av inbyggda garderober och det brutna taket skapar dessutom naturlig extraförvaring på båda sidor av rummet. Möjlighet finns att dela upp detta sovrum till två sovrum genom att sätta upp en skiljevägg.

Övervåningens badrum har vitt kakel och blå klinker med behaglig komfortvärme i golvet. Utrustat med dusch och handdukstork och fina spotlights i taket.

I källarvåningen finns förutom en enklare tvättstuga även ett pannrum, hobbyrum och flertalet förrådsutrymmen. Samtliga rum har målade betongväggar och praktiskt stengolv. Från källaren når du trädgården genom groventrén. Garderober och ett litet torkskåp tar hand om dina kläder och skor.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1949 ombyggt 1982

Uppvärmning

Luft/vattenvärmepump och braskamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 maj 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 58 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Cementhålsten
Stomme: Trä
Fasad: Eternit och träpanel
Fönster: 2- och 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Fastighetsbeteckning

Kyrkbyn 114:7

Övriga byggnader

Carport med förvaring.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

28 323 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 5 492 kr
El: 13 295 kr
VA: 4 844 kr
Renhållning: 1 668 kr
Försäkring: 3 024 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 296 000 kr, varav byggnadsvärde 1 279 000 kr

Summa pantbrev

775 500 kr

Tomt

Areal: 640 kvm
Tomttyp: Trädgård

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Officialservitut: Vägtunnel

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Centrala Hisingen Kyrkbyn

Välkommen till en av Göteborg snabbast växande stadsdelar! Här bor ni centralt med några minuter spårvagn från Nordstan, men ändå lugnt och naturnära med all tänkbar service in på knuten.
Centrala Hisingen har gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar.
Här finns gott om vackra grönområden lite överallt! Hisingsparken med Slätta Damm är en av Göteborgs största grönområde. Flunsåsparken som sommartid bjuder på underhållning med bla. dans och musik. Området kring Keillers park och Ramberget och har inte bara en underbar grönska utan även en bländande utsikt över Göteborg, bättre picnicmål är svårt att finna!
Vill ni träna så finns här en uppsjö av anläggningar att välja mellan. Nordic Wellness, Lundbybadet m fl. För avkoppling kan vi varmt rekommendera St. Jörgens Spa!

Kommunikation

Med bil når ni ringlederna på nolltid! Hela centrala Hisingen har även en extremt välutvecklad kollektivtrafik med såväl spårvagnar som stombussar som tar dig varthän i staden ni önskar snabbt och smidigt! Från Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästarplatsen når ni centrala stan på några minuter. Här finns även vissa direktbussar till Volvo! För den mer hälsosamme finns fina gång- och cykelbanor till bl.a. Centrum och Eriksberg.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh eller Andreas Wallmark för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad