Långängen 13 A

Bilder

  • Såld!

Långängen 13 A , Centrala Hisingen , Göteborg

Välkommen till denna fina 1:a mitt på centrala Hisingen! I avgiften ingår värme, varm och kallvatten, bredband samt extra stort kanalutbud. Lägenheten är genomgående fräsch med flertalet stora fönster som bidrar till ett härligt ljusinsläpp. Bra förvaring samt fräscht kök med matplats för även större sällskap. Endast ett stenkast bort ligger Backaplan och in till stan tar du dig med kollektivtrafik på endast några få minuter med Vågmästareplatsen som närmsta hållplats. Förening med god ekonomi och målet är att sänka avgifterna. Välkommen på visning!

40 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
3 930 kr inkl värme, VA, Kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
40 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
7
Byggår:
1984
Driftskostnad:
297 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

40 kvm

Rumsbeskrivning

I Kvillebäcken finner ni denna mysiga lägenhet med genomgående ljusa väggar och fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här bor du på ett centralt läge i ett expansivt område, bra kommunikationer som tar er in till staden på några minuter och alldeles i närheten finns köpcentrum, saluhall, caféer och restauranger. Kvadratsmart och bekvämt boende, perfekt studentlägenhet eller första lägenhet.

Du välkomnas in i den rymliga hallen som är lägenhetens nav. Här finns det gott om plats för avhängning av ytterkläder och en förvaringsmöbel. Hallen är dessutom rustad med fyra garderober. På golvet ligger ett vackert laminatgolv i grått som löper vidare i hela lägenheten och väggarna här är vita.

Allrummet är ljust och luftigt med öppna ytor ut mot köket. Det gör rummet naturligt lätt att möblera och här ryms utan problem en säng i sin sovalkov, soffhörna och tv-möbel. Väggarna har en vit tapet med en gråmönstrad fondvägg och flertalet fönster samt en fransk balkong som bidrar till ett härligt ljusinsläpp.

Köket är lättarbetat med rejäla bänkytor och mycket förvaringsutrymme, ovanligt för en etta. Även här inne löper det vackra gråa laminatgolvet och väggarna är fortsatt vita. Det är stilrent inrett med skåp som går i vitt och med nya vitvaror från 2016. Ett vitt räfflat kakel sitter ovan bänkskivan i massiv ek. Köket är även utrustat med diskmaskin som ett extra plus. Tack vare sin rymlighet är köket är en naturlig samlingspunkt och en given social yta, här ryms ett stort bord för fyra intill det stora fönsterpartiet.

Badrummet har en röd våtrumsmatta och helkaklade väggar i vitt med en gul bård. Här finns wc, badkar, tvättställ, spegelskåp samt en handduksvärmare.

Föreningen bjuder på en mysig och lummig innergård. Det finns både cykelrum, stor tvättstuga med nya maskiner samt stora förråd där ett tillhör lägenheten. För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utsiktspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Hisingsparken att upptäcka. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns

Avgift

3 930 kr inkl värme, VA, Kabel-TV och bredband

Driftskostnad

3 571 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 321 kr
Försäkring: 2 250 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

3,341%

Andel av årsavgiften

3,74088%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1984

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 mars 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 168 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kvillebäcken 4:12

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 6,5 kvm.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Långängen 13

Om föreningen

Fastigheten:
Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Göteborg Kvillebäcken 4:12. Flerbostadshuset är byggt år 1984 i fyra våningar med 22 lägenheter samt en lokal. Totalytan är 1 402 kvm.

Gemensamma ytor:
Det finns en gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare samt torkrum. I källaren finner man, förutom tvättstugan, även förråd och cykelförråd.

Avgiftsförändringar:
Årsavgiften sänktes med 2% för 2013. Årsavgiften sänktes med 5,5 % för 2014. Inga avgiftshöjningar är planerade i dagsläget, föreningen jobbar aktivt med att sänka avgifterna ytterligare.

Övrigt:
Överlåtelseavgift betalas av säljaren och pantsättningsavgift betalas av köparen. Överlåtelseavgiften är 2,5% av basbelopp (1112,50 kr för år 2015), pantsättningsavgiften är 1% av basbelopp (445 kr för år 2015). Medlemmarna sköter städningen av trappuppgångarna. Skötsel av gräsmattor och snöskottning sköts externt. 1-2 städdagar anordnas varje år.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

22

Antal hyresrätter

2

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Kabel-tv genom ComHem. Fiber genom Bredbandsbolaget 100/100 mbit. Internet utgör en del av avgiften och kan ej väljas bort.

Parkering

Boendeparkering på gatan utanför. För mer information och ansökning finns på www.goteborg.se.

Renoveringar

2014 byttes samtliga porttelefoner och föreningen gruppanslöt alla till Bredbandsbolaget.
2012 renoverades hissar samtidigt fräschades gården upp och en ny tvättmaskin installerades.
2010 fräschades källaren upp samtidigt gjordes ett nytt torkrum.

Föreningen planerar att se över tak, balkonger och fönster. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget.
Föreningen har under senare år renoverat värmesystemet (byte av expansionskärl).
Säkerhetsdörrar har installerats. Finansierat genom del av obligatoriskt tillägg på avgiften, detta tillägg betalas fram till 2026.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1113 kr

Pantsättningsavgift

440 kr

Övrigt

God ekonomi i föreningen och de jobbar aktivt med att sänka avgifterna. Hög soliditet och hög likviditet med 3,2 miljoner i likvida medel.

Om området

Centrala Hisingen

Välkommen till en av Göteborgs snabbast växande stadsdelar! Här bor du lugnt och naturnära, men med all tänkbar service i närheten. In till stan och övriga Göteborg är det endast några minuters resa och vill du bada finns havet inom räckhåll i väster.

Centrala Hisingen har gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar.

Här finns gott om vackra grönområden lite överallt! Hisingsparken med Slätta Damm är en av Göteborgs största grönområde. Flunsåsparken som sommartid bjuder på underhållning med bla. dans och musik. Området kring Keillers park och Ramberget har inte bara en underbar grönska utan även en bländande utsikt över Göteborg, bättre picnicmål är svårt att finna!

Vill ni träna så finns här en uppsjö av anläggningar att välja mellan såsom Nordic Wellness, Curves, Friskis & Svettis och Lundbybadet. För avkoppling kan vi varmt rekommendera St. Jörgens Spa eller Arken!

Kommunikation

Med bil når du lederna på nolltid! Hela centrala Hisingen har även en mycket välutvecklad kollektivtrafik med såväl spårvagnar som stombussar som tar dig varthän i staden du önskar snabbt och smidigt! Från Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästarplatsen når du centrala stan på några minuter. Här finns även vissa direktbussar till Volvo. För den mer hälsosamme finns fina gång- och cykelbanor till bl.a. Centrum och Eriksberg.

Närservice

Närhet till Backaplan med cirka 100 butiker. Wieselgrensplatsen och Kvilletorget har också ett stort utbud av affärer. Vid Kvilletorget har Polis, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen sin verksamhet. På Wieselgrensplatsen ligger Lundby Sjukhus.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad