Regnvädersgatan 8

Bilder

  • Såld!

Regnvädersgatan 8 , Biskopsgården , Göteborg

Möjlighet att förvärva en opolerad pärla! Med utsikt över grönska och Göteborgs hamninlopp bor ni här högt upp med närhet till service och kommunikationer på Vårväderstorget. Skapa ditt eget drömboende med en bra bas som denna. Välkommen på visning!

62,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
2 952 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
62,5 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
15
Byggår:
1956

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

62,5 kvm

Rumsbeskrivning

I ett mycket populärt område i Södra Biskopsgården, ett stenkast från Vårväderstorget, har ni nu möjlighet att förvärva denna stora lägenhet och renovera till ert drömboende. Lägenheten ligger i ett ljust läge i huset och har renoveringsbehov som är perfekt till den händige! Under den ruffa ytan kan ni få er vackra pärla!

Köket har sin retrokänsla med luckor och bänkskiva i behagliga färger. Från köket ser ni ut över den gemensamma gården och ner mot Vårväderstorget, ni har ingen granne om ser in på er utan kan istället lugnt och skönt sitta med en kaffekopp i handen och hålla koll på spårvagnarna.

Vardagsrummet med sin fina parkett och härliga ljusinsläpp blir en självklar punkt för den sociala samvaron. Rummet är lättmöblerat och utsikten härifrån är vacker, du har även denna utsikt ifrån det stora sovrummet med balkongen. Balkongen i soligt läge blir välanvänd under sommarhalvåret, solen ligger på länge och värmer in på småtimmarna där Göteborgs hamninlopp blir till en vacker siluett att kolla på. Bostadens andra sovrum ligger vänd åt andra hållet och rymmer en enkelsäng, arbetsplats och inbyggda garderober.

Välskött och gemytlig förening med låg avgift. Vårväderstorget ligger precis intill med sitt välsorterade utbud av butiker och service i form av vårdcentral, apotek och Willys. Spårvagnen tar er till Nordstan eller Brunnsparken på bara 14 minuter.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 952 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Andel i föreningen

0,04%

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1956

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 februari 2009
Energiprestanda: 178 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 34:7

Förening

Namn

Brf Biskopsgården Nr 6

Om föreningen

Föreningen innehar 24 lägenheter i ett flerbostadshus om tre våningar byggt 1955-1956 med ombyggnadsår 1993. Föreningen förvaltas av Nordic Life och byggnadens totalyta är 1 712 kvm, det ligger på tomträtt. Överlåtelse och pantsättningsavgift betalas utav köparen. Föreningen har mycket god ekonomi och är lågt belånat. Avgiften har legat stadig under senaste åren men föreningen planerar att höja avgiften, inget är beslutat i dagsläget.

Månadsavgift
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

TV och Bredband

Huset är ett ComHem hus men finns även fiber genom Bredbandsbolaget .

Parkering

Föreningen har 13 st gemensamma parkeringsplatser i garage som kan hyras till en kostnad av ca 200 kr/mån, separat kösystem. Värmegarage 431 kr/mån. Det finns även 2 st p-platser utomhus som kan hyras till en kostnad av ca 200 kr/mån, separat kösystem. I dagsläget är det kö till samtliga platser.

Renoveringar

Förutom löpande underhåll har föreningen gjort följande stora renoveringar.
2004 Nya fönster
2005 Relining av rören
2014 Nytt värmesystem med värmeväxlare.

Ekonomi

Avstämning med föreningen 2017-06-01
För övrig information besök föreningens hemsida:

https://www.svenskbrf.se/biskopsgardennr6/styrelsen

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Kontaktperson

Magnus Sjödin

Telefon

070839338

Övrigt

Till varje lägenhet hör ett vindsförråd samt ett källarförråd. Tvättstuga är belägen i källaren, tid bokas via nyckelsystem. Det finns även en föreningslokal samt ett hobbyrum.

Om området

Biskopsgården

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad