Birkagatan 24, 1 tr ög

Bilder

Utgångspris

4 750 000 kr

Bevaka slutpriset

Birkagatan 24, 1 tr ög , Vasastan Birkastan , Stockholm

Sekelskiftesdröm med förstklassigt läge på Vasastans kanske bästa adress i attraktiva Birkastan. Lägenheten är belägen mellan två innergårdar och har en ljus och genomgående planlösning samt bevarade detaljer såsom höga golvsocklar, takrosetter, stora fönster och vackra trägolv. Utmärkt disponering och härlig balkong i sydväst.

50 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 523 kr inkl värme, vatten och bredband.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
50 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1019
Byggår:
1905
Driftskostnad:
550 kr/månad
Utgångspris:
4 750 000 kr

Mer information

Visningar

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

50 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Birkagatan 24 och ett förstklassigt läge i Birkastan. I vacker fastighet från 1905 finns denna optimalt disponerade tvåa som erbjuder allt som kan önskas med detaljer från byggåret såsom vackra pardörrar, stora fönster, höga golvsocklar, takrosetter, kakelugn och högt i tak (ca 3,10 m). Vackra trägolv i vit nyans och färgsättningen går i ljusa och sobra färger. Lägenhetens uppmätta 50 kvm är ytterst väldisponerade och har ett härligt ljus tack vare stora fönsterpartier och den rejäla takhöjden. Dessutom finns en balkong i sydväst med lugnt läge mot en innergård. Det eftersökta läget erbjuder ytterst goda kommunikationsmöjligheter med bussar, citybanan och tunnelbanan. Följande planlösning presenteras:

- Välkomnande hall med fint vitpigmenterat furugolv som leder till samtliga rum i lägenheten. Det finns gott om utrymme för avhängning och en mindre garderob med överskåp som underlättar förvaringen.

- Ljust kök med vackert överglas mot hall. Insynsskyddat och fritt läge med skåpinredning i vitt som når hela vägen upp till tak. Komplett maskinell utrustning i form av kyl/frys, diskmaskin samt spis med glaskeramikhäll, mikrovägsugn placerad i underskåp samt varmluftsugn och ovansittande fläkt. Goda arbetsytor och utrymme för matplats. Vitpigmenterad stavparkett på golv.

- Vardagsrum med gedigen sekelskifteskänsla, rejäl takhöjd och stora fönster som ger ett flödande ljus. Här finns utrymme för soffgrupp, matplats och tv-möbel. Vacker kakelugn (ej fungerande), fint vitpigmenterat furugolv, höga golvsocklar och nymålade väggar och tak i vitt. Utgång till balkong.

- Balkong med trätrall i sydväst med härlig eftermiddagssol.

- Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och med tyst och svalt läge mot innergård. Utmärkt förvaring tack vare två garderober varav en stor garderob med skjutdörrar. Vitpigmenterat furugolv, höga golvsocklar och beigea väggar.

- Badrum med kaklade väggar och sjösten på golv. Utrustat med vattenburen golvvärme och handdukstork, duschplats, handfat, WC och flera badrumsskåp.

- ÖVRIGT: Det har tidigare funnit bygglov för balkong (2,80 m x 1,40 m) från sovrummet. Bygglovet har i dagläget löpt ut, men möjlighet att förnya detta finns.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns

Pris

4 750 000 kr Utgångspris

Avgift

2 523 kr inkl värme, vatten och bredband.

Driftskostnad

6 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 3 600 kr

Andel i föreningen

3,52%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1905

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 maj 2019
Energiklass: -
Energiprestanda: 147 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

Namn

Brf Gjutaren 14

Om föreningen

ALLMÄNT: Brf Gjutaren bildades 1917 och består av 28 lägenheter och två hyreslokaler. Fastighetens totalyta är 1 876 kvm fördelat på 1 684 kvm BOA och 192 kvm LOA.

HEMSIDA: Besök gärna föreningens hemsida: www.gjutaren14.bostadsratterna.se

FÖRRÅD: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 10 kvm.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: I föreningen finns en välutrustad tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt torkrum. Cykel- och barnvagnsförvaring finns i källaren. Föreningen förfogar över två trevliga innergårdar med tillgång till grill.

Antal lägenheter

28

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till fibernätverk där bredband (200 Mbit/s) ingår i avgiften.

Parkering

Externa garage finns i området. I övrigt tillämpas boendeparkering i området. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1 100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.

Renoveringar

Följande renoveringar har utförts i fastigheten:

2018 - Nytt tak och terrasser på gathuset.
2017 - Renovering av trapphus och entré i gatu-och gårdshus. Installation av hiss och nytt tak i gårdshus.
2011/12 - Rörbyte från fastigheten till gatan.
2010 - Fönsterrenovering.
2002 - Stamrenovering med nya avloppstammar till både kök och badrum.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

OMRÅDET: Birkastan är ett av Stockholms absolut mest populära områden. Upplev pulsen på Rörstrandsgatan med ett stort utbud av mysiga restauranger, designbutiker och populära caféer. Nära till lummiga Vasaparken och behagligt gångavstånd till Karlbergs slottspark med motionsslingor och vackra promenadstråk längs vattnet. Över bron finns Kungsholmen med bra shopping på Västermalmsgallerian. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, flygbussar samt flertalet bussar. Pendeltåg finns vid Odenplan, fjärrtåg avgår från Centralstationen och Arlanda Express finns inom promenadavstånd.

Om området

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Lars Östblom för mer information!

Lars Östblom

Lars Östblom

Stockholm Vasastan

Stockholm Östermalm

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-886 69 68

lars.ostblom@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad