Västmannagatan 30

Bilder

  • Såld!

Västmannagatan 30 , Vasastan , Stockholm

Magisk sekelskiftesvåning med balkong i skuldfri förening! Här möts stilfull interiör med en charmig sekelskifteskänsla av vackra detaljer så som stuckatur, takrosett och fönster med speglade nischer.

Lägenheten disponeras idag som 3 rok med två sovrum som vetter mot föreningens innergård, men är möjlig att göra om till 4 rok.

92 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 285 kr inkl värme & VA. Obligatorisk avgift tillkommer för bredband om 289 kr/mån.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
92 kvm
Våning:
3, hiss finns
Byggår:
1889

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

92 kvm

Rumsbeskrivning

Följande planlösning presenteras:

HALL- Välkomnande entré med plats för avhängning av ytterkläder precis innanför dörren. Vidare in i hallen finns en praktisk garderobsvägg med plats för ytterligare förvaring.

KÖK- Modernt och stilrent kök för den som älskar matlagning! Välutrustat med extra bred spishäll från Siemens och en stor fläkt från Fjäråskupan. Här finns bra arbetsytor samt gott om förvaring. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, inbyggd diskmaskin, ugn, spishäll, fläkt samt inbyggd micro. I köket finns plats för ett mindre matbord perfekt för familjens frukostar. Från köket nås lägenhetens balkong.

BALKONG- Härlig balkong i lugnt gårdsläge med gott om plats för bord och stolar. Här kan du njuta av solens strålar under hela förmiddagen.

VARDAGSRUM- Generöst vardagsrum med en magisk stuckatur och en otrolig takhöjd. Två vackra fönster i fil skapar ett härligt ljusinläpp. Här finns plats för både soffgrupp samt matbord för stora sällskap.

MASTER BEDROOM- Rogivande sovrum med vackra fönster i fil som låter ljuset flöda in i hela rummet. Golvet täcks av en trendig matta i grått som skapar en känsla av lyx. Här finns en platsbyggd garderob som skapar goda förvaringsmöjligheter. Detta rum kan med fördel delas in till två rum om så önskas, se alternativ planskiss.

SOVRUM- Charmigt och ljust sovrum med i lugnt gårdsläge. Här finns plats för säng samt ytterligare förvaringsmöblemang.

BADRUM- Snyggt och rymligt badrum i grått och vitt kakel med spotlights i taket. Utrustat med badkar, wc, handfatskommod, tvättmaskin och handdukstork.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Avgift

4 285 kr inkl värme & VA. Obligatorisk avgift tillkommer för bredband om 289 kr/mån.

Andel i föreningen

5,11%

Andel av årsavgiften

5,11%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1889

Övrigt

FÖRRÅD:
Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd om ca 7 kvm.

ÖVRIGT:
Lägenheten är listad som 86 kvm men uppmätt till 92 kvm.

SÄLJARENS FAKTISKA DRIFTKOSTNADER:
Hemförsäkring: 190 kr/mån
Hushållsel: 800 kr/mån
Totalt: 990 kr/mån
4 personer i hushållet.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Tvättstuga i källaren med en välutrustad maskinpark finns i gathusets källarplan (2004/2016 installerades nya maskiner i tvättstugan).

Föreningens gård har en inramad uteplats som på sommaren har vackert blommande träd, utemöbler och grillmöjlighet. Sommaren 2018 köptes nya möbler till gården.

OMRÅDET
Perfekt läge med närhet till allt av vad Vasastan kan erbjuda. Vid Odenplan finns flertalet caféer, restauranger och butiker. Flertalet mataffärer finns i direkt närhet. Mycket bra kommunikationer med T-bana samt flertalet bussar som tar dig runt hela stan. Med några minuters promenad nås Drottninggatan, Hötorget och City. Inte långt bort finner du även mysiga grönområden med promenadstråk så som Observatorielunden, Tegnérlunden, Hagaparken och Vasaparken.

RENOVERING:
Vid en renovering/ombyggnation av bostaden måste en sedvanlig ansökan lämnas till föreningen för godkännande. Den alternativa planlösningen är ej verifierad av styrelsen.

Förening

Namn

Brf Tuben 7

Om föreningen

Äkta och välskött bostadsrättsförening om 28 bostadsrättslägenheter samt 1 tidigare hyresrättslägenhet. Under 2018 renoverades vinden och blev till 4 nya lägenheter. Detta förbättrade föreningens ekonomi och den är numera skuldfri. Den goda ekonomin har även bidragit till att man under 2019 sänkt avgifterna 10%. Den kvarvarande hyresrätten har nyligen tillfallit föreningen och planeras att säljas, vilket kommer att stärka ekonomin ytterligare.

Föreningen bildades och köpte fastigheten 2001 och innehar marken med tomträtt (omförhandlas 2023). Fastigheten består av ett gathus samt ett gårdshus. Porten på Västmannagatan har ett fint utsmyckad entré med tidsenliga detaljer.

Antal lägenheter

29

TV och Bredband

Fiber levereras via Viasat. Hastighet 1000/1000 Mbit/s.

Parkering

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.

Renoveringar

Genomförda renoveringar:
2018: Spolning av stammar samt OVK
2018: Radonmätning
2018: Spolning av avrinningsbrunnar på innergården.
2017: Vindsbyggnation
2017: Hissrenovering
2013: Spolning av stammar.
2012: Omfattande gårdsrenovering, gårdsbjälklag, fjärrvärmecentral.
2010: Samtliga fönster renoverades och byte av fönsterglas har skett till bullerdämpande (mot gata) och isolerande (mot gård).

Sedan år 2004 har bland annat följande skett: målning av entrén, rensning av rörstammarna, byte av tryckstegringspump, renovering av värmesystem.

2003: Balkonger mot innergården byggdes.
2002: Spolades rörstammar.
1994: Taket och fasaden renoverades.
1972: Byttes rörstammar samt el-stigar.

Planerade renoveringar:
2019: Trapphus samt ny port med elektronisk dörröppnare samt nytt portlås.

Ekonomi

Inga planerade avgiftsförändringar (stämt av med styrelsen 2019-08-04).
Avgiften sänktes med ca 10% i april 2019 för föreningens förbättrade ekonomi.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja, föreningen tillåter delat ägandeskap.

Äger föreningen marken?

Nej, föreningen innehar marken med tomträtt. (Omförhandlas 2023)

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Karta

Hör av dig till Rebecca Löwå för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad